Някой се чудеше от къде идвал "недоверието" към хората, които не пият алкохол. Вероятно от този цитат на Достоевски

“Има нещо нездраво и съмнително в трезвеника. Възприемам хората, които не пушат, тяхна си работа, дори възприемам тези, които не се заглеждат след жените по улицата, макар че…
Но както и да се мъча, не мога да възприема непиещия за нормален. Непиещият е маниак и точка по въпроса. Всеки, който се опита да облече трезвеността в благообразно обяснение, е гад, мръсник, безочлив продажник. Да не пиеш означава да живееш като идиот.
Да си противоестестен и пластмасов като вегетарианец. Липсата на алкохол води до оглупяване и тежка шизофрения. Изкривяват се представите за света.
Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес!”
На първа среща в 19 ч. ще съм гладна. Ако ме поканят в бар/кафе, в които няма храна или ще откажа/предложа ресторант или ще пия на бързо един чай и ще си тръгна, за да се нахраня

На първата среща с настоящия ми партньор си поръчах ракия със салата. По-късно ми сподели, че още тогава му е станало ясно, че ще я бъде работата.
Излизах за кратко с мъж, който беше на мнение, че трябва да пия вино, защото съм жена (!?!?!). Настоятелно ми поръчваше разни вина, защото явно смяташе, че не, че не обичам вино, ами просто не съм пила достатъчно хубаво вино. Ми пила съм, не ми харесва. Нямахме много срещи.