Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 49

• 44 462
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
  • София
vv, хубаво е, че е открит отново проблема. Стискам ти палци. Каква ще е операцията, лапароскопска или коремна?

# 61
Незнам каква ще е. Сигурно коремна.
Когато дадох епикризата на доктора, който ми направи конизацията  думите му бяха "Перфектна"
Миналата седмица питах лаборантката, от която си исках стъклата за ревизия как описват "изрязано до чисто"
Отговорът й беше връх на конуса б.о и супер уверено ми каза, че те са най- добрите. 

# 62
  • София
vv, Славчев ли ще я прави? И аз мислех, че връх на конуса б.о. означава, че е изрязано до чисто Confused

# 63
vv, Славчев ли ще я прави? И аз мислех, че връх на конуса б.о. означава, че е изрязано до чисто Confused
Да, той. Аз имам друго обяснение защо не е както трябва хистологията. Но няма нищо общо с темата и са мои предположения.
По принцип б.о. е точно изрязано в здраво.
А и аз 6м преди конизацията съм с постоянни бакт.инфекции, уреаплазма, анаеробни, коли, ентеробактер и още други, неподдаващи се на лекарства. Що АБ изпих и глобули, пробиотици.   
След конизацията продължи, 4м пак АБ, раната не се затваря. Въобще хаус от всякъде. Няма ден, в които мога да седна нормално, да не пари, щипе и т.н
То беше ясно, че нещо не е наред
Обиколих почти всички АГ в Бургас. Не е като да съм стояла само при един, винаги си носих всички изследвания. И .... нищо не видяха, а се вижда и без колпоскоп при мен.

# 64
Когато дадох епикризата на доктора, който ми направи конизацията  думите му бяха "Перфектна"
Миналата седмица питах лаборантката, от която си исках стъклата за ревизия как описват "изрязано до чисто"
Отговорът й беше връх на конуса б.о и супер уверено ми каза, че те са най- добрите. 
Уф като почнат с това кой е по- по- най-....  Смятам, че добър може да е конкретен специалист, но това не означава,че всички работещи в дадено заведение са на едно ниво като професионализъм, че да се кичат с титли "най-добри".
Разрових се и за моята епикриза да видя какво точно пише. Тя е от Онкологията, оперира ме д-р Меламед.
Та там пише не връх на конуса, а : "Конус - ендоцервикоза с умерена дисплазия при интактна резекционна линия"
От така написаното излиза, че съм имала  дисплазия, която е остранена и целия конус е с чисти резекционни линии. Когато попитах доктора защо при биопсията имам резултат Ка ин ситу, а в хистологията не е описан, той ми отговори, че е било микроспкопичен участък, който е възможно още с взимането на биопсията да е отстранен.

# 65
  • София
vv, от цялото си сърце ти желая с тази последна манипулация да се решат окончателно проблемите ти и здрава и щастлива да гледаш дечицата си Flowers Four Leaf Clover. И на себе си пожелавам същото...

# 66
vv, съжалявам за изпитанията!
А прави ли цитонамазка?

# 67
Уф като почнат с това кой е по- по- най-....  Смятам, че добър може да е конкретен специалист, но това не означава,че всички работещи в дадено заведение са на едно ниво като професионализъм, че да се кичат с титли "най-добри".
Разрових се и за моята епикриза да видя какво точно пише. Тя е от Онкологията, оперира ме д-р Меламед.
Та там пише не връх на конуса, а : "Конус - ендоцервикоза с умерена дисплазия при интактна резекционна линия"
От така написаното излиза, че съм имала  дисплазия, която е остранена и целия конус е с чисти резекционни линии. Когато попитах доктора защо при биопсията имам резултат Ка ин ситу, а в хистологията не е описан, той ми отговори, че е било микроспкопичен участък, който е възможно още с взимането на биопсията да е отстранен.

Didi и моята епикриза е от онкологията само, че Професор Чакалова ме оперира и ето и при теб пише само Конус както и при мен горе долу едно и също само, че аз като екстра имам и Хроничен цервицит ..аз също се ядосвам на това мерене кой е по-по-най.. Въпреки оплакванията освен от мен и от други жени специално от Ганчев в онкологията  и когато твърдо се каже, че не искаш той да ти гледа материал, тази неговата лаборантка започва толкова настървено да убеждава и да го защитава,че е най-добър та чак се кара с хората,които не са съгласни,защото той бил уникален...да ама колко жени вече пропищяха от него... оххх пожелавам на всички ни да сме здрави,но когато ни се налага да попадаме на истински лекари, защото поверяваме здравето и живота се на тях, а те са безценни

# 68
Това лекарската немърливост е страшно нещо. Аз с години ходя при различни гинеколози, редовни цитонамазки и прегледи, всички виждаха,че имам раничка на шийката, никой не каза какво да се направи с нея. Само прегледи на 6 месеца и това беше. Ако се беше оправил тоя проблем навреме, сигурно нямаше да се стигне дотук. Аз ли съм тъпа, че се доверявам или какво... Не би ли трябвало да можем да се доверим на специалистите, трябва ли и ние да сме наполовина лекари, за да преценяваме какво и защо.

# 69
А прави ли цитонамазка?
Не. При мен направо биопсия и двата пъти.
Иначе 1г и 4м минаха от последната 2а гр. Записах си час за профилактика и 2-3 дни преди прегледа започна дискомфорта. 6 м ме лекуваха без цитонамазка, защото щяла да изкриви резултата заради инфекциите и стигнах до биопсия. Нямам година без цито от 18г започнах и винаги исках и цито и микробиология
Така като гледам може и предишните ми цитонамазка да са вземани некомпетентно. Ходих при една и съща АГ, в една и съща лаборатория. За колпоскоп сега чак разбрах.

# 70
В моята хистология от Онкологията пише: “Плосък папилом на порцио и в транзиторна зона. Клетки от зряла и незряла метаплазия по тапициращ цилиндричен епител. Хроничен цервицит.”
Само това.

# 71
  • София
Не си, само при раничка на нераждала жена се прави точно това- наблюдава се през 6 месеца. (Дори са ти казали добър срок, а не една година). За мен досега е било адекватно "лечението" ти, в случая проследяване.

Левскарката, паоилом не значи непременно дизплазия, затова резекционни линии при теб не са споменати. За мен твоята операция е презастраховане нищо че си раждала и си близо до менопауза. Доколкото помня, беше дълбока скалпелна.

# 72
Gvendolin72 , не знам кой патолог е гледал моите блокчета в Онкологията, никъде в епикризата не пише, но за сега съм добре, вече три години и половина. Поверих си здравето на този доктор Меламед, свърши си работата човека както трябва.
И аз пожелавам на всички ни здраве.
VV в добри ръце си вече, ще оздравееш и всичко ще е наред. Пиши ни какво се случа, как се чувстваш, тук ще те мислим.

# 73
А прави ли цитонамазка?
Не. При мен направо биопсия и двата пъти.
Иначе 1г и 4м минаха от последната 2а гр. Записах си час за профилактика и 2-3 дни преди прегледа започна дискомфорта. 6 м ме лекуваха без цитонамазка, защото щяла да изкриви резултата заради инфекциите и стигнах до биопсия. Нямам година без цито от 18г започнах и винаги исках и цито и микробиология
Така като гледам може и предишните ми цитонамазка да са вземани некомпетентно. Ходих при една и съща АГ, в една и съща лаборатория. За колпоскоп сега чак разбрах.

Аз също имах рана дълги години, но при 2-ра група цито обикновено наблюдават, без да взимат мерки.
Когато отидох на преглед при Чакалова, тя с просто око видя,че раната не е ОК. Не правих биопсия, само цито 2-ра гр. Професорката каза,че въпреки добрата група, според нея трябва да се конизира.
Доверих и се.
vv, трудно е човек да те окуражи.
В случаят ти вероятно предлагат крайната мярка,за по-сигурно. Предвид и това,че си раждала.

# 74
На моя приятелка с раничка направо са й я замразили като са я видяле. Мислих, че така е по-добре, защото не се дава шанс да се възпали. Защо трябва да се чака и наблюдава докато стане лошото?

Общи условия

Активация на акаунт