Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 450
  • Мадрид / София
  • Мнения: 2 392
По принцип за висока торта се използва форма с диаметър 15-17 см, но както те посъветваха по-добре не рискувай сега. Друг ден, когато не е по повод можеш да експериментираш.

# 451
  • Norge
  • Мнения: 2 003
То в случая даже не е толкова до диаметъра, бих казала, колкото до това, че не става с един блат, а с повече. И ред други „тайни“ в постройката и обличането.

Адамант, Blush, ти колко си начинаеща? - Абсолютно или съвсем абсолютно? Kiss
Ако е съвсем, е вероятно да се сблъскаш с ред малки и по-големи проблеми, които ще те затруднят.

От друга страна, обаче, виждам как добре си подредила поста си, от което предполагам, че имаш желание и усет за хубавото.
След като оставате почти тесен семеен кръг, защо пък да не опиташ (струва ми се, че ти се иска). Не рискуваш срама пред по-странични хора, ако наистина не се справиш. И ако се случи да се провалиш, от приготвените кремове и блатове винаги можеш да събереш един леко рошав десерт, евентуално в отделни порции. Hug
*А и не е задължително тортата да е 24 см висока, може и по-малко Simple Smile

Жълтата глазура най-вероятно е шоколад. Виждала съм момичетата да пишат, че такава се продава готова, оцветена в различни цветове, но не съм в България и не мога да дам по-конкретен отговор.

И фондана от българските магазини не познавам, за жалост. Но точно тези мечета са много стилизирани и предполагам, че почти всяка захарна паста би ти свършила работа. В случай, че дадена паста е твърде мека, можеш да си помогнеш със СМС или Тайлоза, но не знам дали имаш налични у дома?

Обличането с фондан не е задължително, може просто да измажеш с крем и да загладиш добре.

Birthday

# 452
  • Мнения: 7 011
И аз това щях да и кажа,щом стеснявате кръга,и сте само най-близки,ами пробвай пък висока и с фондан,тъкмо ще се учиш за следващите празници:)
Успех!

п.п.Виж магазините онлайн за сладкарски консумативи.Примерно
http://hitrini.com/


Моделираща маса 250 гр, 5.50 лв,има и по-големи разфасовки ако са ти нужни

Имат и фондан(различни цветове),захарно тесто..Всичко

Сигурно има и други работещи,този ми изскочи първи

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 20:54 от Какво?

# 453
  • Мнения: 951
Много ви благодаря момичета Simple Smile) Взех някакви неща днеска, със сигурност не най-подходящите и качественк, ама каквото такива. За едната торта няма да рискувам да обикалям всякакви магазини. Важно е да сме здрави Simple Smile

Единствено не си намерих фунийка за сладолед, но ще видим до събота какво ще измисля 😊

Не намерих и по-тесни форми, та май ще преосмислям размера.

Решила съм да опитам да и сътворя нещо прилично изглеждащо, да става за снимки, ама като не стане ще я снимаме и без торта 😛 Имам огромно желание все пак да има нещо специално за нея в този ден макар и да сме си само тримката, та ще се старая и дано има с какво да ви се похваля ☺

# 454
  • Мнения: 7 011
Намери някоя рецепта за "пицеле" и докато са още горещи ги завии на фунийка,подобно гофретите се правят,но не помня рецептата,за гофрети си я знам,че често правя,ама за тези тънките не се сещам.
Инак са точно вафлички за сладолед.Много са вкусни.

Скрит текст:

ето ти една рецепта на сръбски,изглеждат много добре


4 яйца
150g пудра захар
1 ванилия
100g стопено масло
100g смляни орехи(аз не слагам,за първи път виждам в пицеле орехово брашно,согурно е вкусно)
0,25L хладка вода
250g брашно тип 500
2 капки ром(може и без)
а може и щипка канела в тестото,кой какъвто аромат предпочита
https://www.coolinarika.com/recept/tanki-vafli-sa-orasima/

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 21:52 от Какво?

# 455
  • Norge
  • Мнения: 2 003
Адамант, не е беда формата. Може в тавата от фурната да печеш платки и от тях да си изрежеш няколко броя с необходимия диаметър. Сглобяваш, стягаш с нещо подходящо и така. Simple Smile
Остатъците може да надробиш и да смесиш в един по-дебел слой крем.

--------
Тези тънките вафли се пекат в специално желязо, стават ли иначе?

Ето още една рецепта:
4 яйца
200 g захар
200 g разтопено масло
200 g брашно
½ ч.л. кардамон (смлян)




# 456
  • Мнения: 951
Какво?...Тъкмо мислех да видя как да си направя фунийка Simple Smile) Мерси са предложението. Ще разгледам по-подробно да видим ще се справя ли Simple Smile)

nelka.nelka, това е добра идея, не се бях сетила 😊 Може и така да направя в крайна сметка.

# 457
  • Бургас
  • Мнения: 1 248
Аз пък мисля, че е добра идея да направиш вита торта. Хем няма да ти трябва форма, хем ще ползваш по-гъст и стабилен крем, хем по-лесно ще определиш диаметъра и височината на тортата. Успех!

# 458
  • Мнения: 1 780
Може ли рецепта за тази вита торта?

# 459
# 460
  • Мнения: 167
Здравейте момичета, по повод високите торти. С какво ги стягате? Има ли толкова високи рингове? С тази изолация бих се възползвала да експериментирам, а и вкъщи все ме питат дали има нещо за десерт 😋

# 461
  • Велико Търново
  • Мнения: 1 268
SimonaSV, за по-нестандартни торти, стягам с ацетатна лента.

# 462
  • Мнения: 167
SimonaSV, за по-нестандартни торти, стягам с ацетатна лента.
Не се бях сетила за ацетатна лента. Трябва да пробвам. Благодаря scrye!

# 463
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 443
Здравейте ,група !Едни бързи мини кексчета от мене за утрешния ден на майката тука .Крема е по рецептата за розички на Ивелина .Сложих и крема сирене .Ние сме в изолация и нямам много продукти ,гледам да не ходя до магазина ,че е пълно с хора и всичко е изкупено .Бъдете здрави и се пазете !

# 464
  • Norge
  • Мнения: 2 003
Включвам се с поздрав за розичките, Светле, и също с пожелания за здраве! Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт