Януарски акробатчета падат от шезлонзи и креватчета

• 11 752
  • 288
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте всички Simple Smile
Привет на новодошлите мами и честито на месечковците  Hug

Искам да попитам кърмещите мами, които захранват какви каши давате? Дайте някаква идейка, плс! Мислех си за безмлечна оризова ... но на коя фирма не знам ...и се чудя с кърма ли да я бъркам или първо да кърмя и после да я давам с вода ... или пък да кърмя и после да я давам с АМ ... Хич не знам. Иначе ние си ядем основно кърмица, нощем по няколко пъти Simple Smile ами като му е сладко на детенце няма да го спирам, я.

# 241
Здравейте!

За водата- и аз го гледах въпросното предаване на времето( бях само бременна тогава Wink).Но точно по това време една приятелка ми се похвали, че дава на бебето си от нея. Аз се впечатлих ,като научих,че такава вода за бебета има вече. И само няколко седмици по-късно попаднах на Открито,в което вече разнищваха въпроса. Та тогава още взех решение,че от тая вода детето ми няма да пие. Преварявам чешмяна.

За Фитовал-ползвам го от доста време тоя шампоан. Може би около две години вече. Препоръчаха ми го и то сигурен човек, и съм доволна. Е, с косопад не знам дали ще се пребори, но е хубав шампоана и до сега не съм чула кофти отзиви за него. Щото всички други марки,особено най-рекламираните са пълни б......

des29 БРАВО за тичането! Дано скоро си проличи резултата! Ще чакаме отзиви.

А ние се теглихме още във вторник, но не ми стискаше да обявя резултата, щото новините не са особено добри. И като си помисля, че е най-малкото моето бебе в отбора, и очите ми се пълнят със сълзи. Но все някое трябва да е най- малко, нали така?! Та тоя път е мойто. Тежи 5,950 , дълга е 63,5. Ето, написах го. Сега ще си порева малко и ще ми мине. ...
Надявам се, че като стане на 6 месеца, ще има 6 кила. По-лошото е, че утре ще ходим на консултация при гастроентеролога. И като знам, че по-рано ни заплаши с хоспитализиране, ако не качим еди-колко-си... Направо ми е свито сърцето. То от една страна добре ще е да получим някаква яснота по въпроса-определено нещо не е както трябва...,ама като си помисля за болница...Абе дано не се наложи! Praynig Все имам някаква надеждица,че ще каже: Добре е детето, нищо че така наддава...
Пък за изследванията да ви кажа- краката ми се подкосиха. Направихме ги и тях по-рано - вчера, за да мога да ги занеса утре. И кво стана- HGB 63 #Crazy #Crazy #Crazy А в урината- бактерия някаква. Thinking Направо ми се съкрати живота с незнам колко години. Педи каза, че имало някаква грешка и трябва да ги повторим. Аман от грешки и ш.....и некадърници, дето не си гледат работата! #2gunfire #2gunfire #2gunfire Сигурно още утре в педиатрията ще  вземат кръв на бебка, пък за урината ще видим. Абе направо ми иде ... Не стига, че и без друго едвам се овладявам да не се разпадна с тоя непрекъснат стрес около неяденето и микроскопичното наддаване на бебка , а сега и това...
Само стискайте палци за утре и обещавам, че няма да се вайкам вече за тия килограми Confused

# 242
Има много хубави каши аз давам Фризокрем, някои мамета дават Блевит, Нестле въобщеее каши да искаш.Отиваш в Билла и четеш по кутиите - която ти хареса Grinning
Аз лично я бъркам с АМ защото вече немога да цедя обаче ако можеш да цедиш си и я бъркай с кърма.Аз я кърмя винаги преди друго хранене и тогава давам каши пюрета и т.н. Между другото кашата я спрях от вчера защото сме се позапекли и сега терапийка с разхлабващи плодчета Mr. Green А и педито ми беше казала да давам каша 2 пъти седмично или през ден именно поради тази причина.Друго което забелязах е че ако е по гъста моето дете не я иска - трябва да и е по разредена Crazy
Успех в храненето с каша Peace Надявам се съм ти помогнала Hug

# 243
Gushanka, мерси Laughing На аватара ми е Виктория от преди няколко дни Mr. Green

emmy, как така само легнало бе, моята госпожица не може 2 минути да стои на едно място пък камо ли легнала по гръб.. Нашата докторка каза да не я подпирам и да не я карам да прави нищо насила и аз нито съм я подпирала с възглавници, нито обаче съм я спирала да седи, когато се научи да се обръща и после да застава на 4ри крака, сама се научи да си сяда и сега си сяда и си стои колкото си иска.. сядаме от 5 месечна възраст, просто тогава се случи при нас и мисля че тя го направи когато бе готова за това. Сега вече пълзим много добре и от два дни се изправяме на крака, пак без мое участие (катери се по оградата на кошарата си) още не сме се научили да слизаме обаче и падаме от време на време по дупе Wink
така че остави детето да се развива, когато е готово то само ще ти покаже и тогава ти не трябва да му се месиш

[desi], аз пробвах веднъж да оставя пред нея на масата оризова каша.. много и хареса да я мачка в ръцете си и да я размазва насам натам, но не се сети да я опита, това беше преди около 2 седмици.. мисля така да процедирам и за напред но ще предложа пак чак след 18ти Peace

malvina74, задължително кърмиш преди това, иначе аз ще давам безмлечни каши (ориз и вода),за начало. според мен кашите се правят с мляко ако си решила по бързо да захранваш за да ги ядът по-лесно, но нали до първата годинка е само да опитва нови вкусове, нека да ги опита в чисто състояние.. поне аз така мисля  chef

# 244
Лили, спокойно бе скъпа.Не си съсипвай нервите.Всичко ще бъде наред с изследванията.Тия некадърнци са наистина за  #2gunfire #Cussing out
Струва ми се че Еми е повече от растящите на дължина Thinking Почти 64см не са малко.Не се притеснявай чуваш ли......Ще видиш че при доктора утре всичко ще мине нормално,естетсвено че ще каже че е добре детето.Нали не забелязваш нещо да е болна и унила,добре се чувства усмихва се и е доволна когато я гушкаш Hug Хайдеее усмихни се стига си се тревожила Grinning
ДА нагушкаш и нацелуваш Еми от нас с Вяра.СПОКОЙНО МОМИЧЕ!

# 245
lilli  горе главата Hug,всичко ще бъде на ред.Сега на Еми и трябва една усмихната и спокойна мама  Peace.
Des29 а моят змей,иска да му е по гъсто  Crazy по някога дори ми отказва категорично млякото,защото му е рядко   Crazy
А много ми е чудно как го яде това смръдливо мляко  newsm78.Като подхване шишето и го смъква от раз,което никога не се случвало с нормално АМ Laughing

Последна редакция: чт, 13 юли 2006, 17:36 от Лисана

# 246
lilli, стискам палци Еми да е добре Hug
чувала съм обаче че нисък хемоглобин е понякога причина за такова бавно наддаване.
Вие какво папате? знам че кравето мляко (кис. мляко) е основното нещо което може да предизвика анемия или пък ако си заместила много хранения и детето не може да си набави нужното желязо от кърма или адаптирано мляко с прибавено желязо.

стискам палци да са ви добри изследванията и всичко да е наред. Des29 го е написала

Нали не забелязваш нещо да е болна и унила,добре се чувства усмихва се и е доволна когато я гушкаш

ако ти се струва жизнено и весело детето, най-вероятно всичко е наред Heart Eyes

# 247
lilli  представям си колко ти е мъчно, но и аз да кажа ако детенце е весело и енергично не се тревожи толкова. Успокой се и изчакай новите изследвания! А ние всички сме с теб  Hug

# 248
baloniЧестита половин годинка на Алекс! baloniДа е жив и здрав и да расте усмихнато и щастливо юначето! Hug
ani_ji, малкият Жу голям юнак е станал,на снимката на морето в басейнчето направо като голямо дете си е седнал няма да кажеш че е на 6 месеца - Браво на сладура да ти е жив и здрав smile3501
БОДЛИВАТА, надявам се не съм те ядосала с моите размисли по горе аз също смятам че при наличието на толкова инфо някои мами не четат и допускат да се появяват алергии от които страда детенцето а пък те още повече.Аз имах в предвид буквално нашят град, който въпрки че не е Долно Уйно Mr. Green и сме на крачка от София има изградена интернет мрежа и т.н........ми сигурна съм че още 20г да минат тук всеки ще гледа като изтърван когато му кажеш "кърми си детето до 6 месеца","не давай нищо освен кърма".........."аааааааааа ама как така неможе то без сокче неможе без водичка неможе без витамини" #Cussing out Аз също силно се надявам нещата да се променят към по добро и повече жени да осъзнаят тези неща Peace
И ние вече сме в отбора на лапащите си краката и ако може двата на веднъж да наврем най-добре ще е newsm62
Пък аз да се похваля лека полека се завръщам към спортна дейност smile3521 running. Минах на един съвсем лек режим и тичам всяка вечер.Чуствам се страхотно и осъзнавам че съм се отпуснала ужасно,но се надявам да успея със започнатото.
Хубав и спорен ден на всички newsm10

п.п. Момичета купували ли сте пюрета HELLO аз за първи път виждам и чувам за такива - свекърва ми е купила за малката Thinking
страшни са тези пюрета моита ги обожава  ако намера почти само на тях и на ХАМЕ  и зимам но хелоу почти ги няма

# 249
лили, успокой се, всичко ще е наред! най-вероятно е станала някаква грешка с изследванията Peace А за килограмите - ми средното бебе е 6кг на 6 месеца - все пак като възрастни има и 100килограмови и такива фини като мене по 40 кила Simple Smile Ще ти е манекенка детенцето Simple Smile Отрано си личи  Heart Eyes макар и като гледам какви бузи има - ВЪОБЩЕ НЕ Е СЛАБО ТОВА ДЕТЕ!  Shocked

Гаргамелчо, а ти знаеш ли, че това което твоето бебе прави във физическо развитие е присъщо на бебета на 9  месеца? Simple Smile да ти е жива и здрава, много бързо се развива! Моя батко проходи на 9 месеца, но на 6 пак все още не сядаше сам. /стоеше седнал без опора ако аз го сложа, но не знаеше да се завърти да седне сам/. Другия малчо пък на 11 месеца седна за 1ви път Shocked и проходи на 17 месеца. Та сега съм готова всичко да очаквам. Ние засега само се въртим/корем-гръб-корем/, изправяме се седнали ако е легнал в количката като се държи отстрани и по корем на лакти. От няколко дена се надига под 45 градуса както лежи по гръб, поседява малко да гледа и се отпуска. Общо взето толкова. Ако го сложа седнал без опора стои и не пада вече. Пробвах да го сложа в проходилка - бяхме на гости  - и той все едно там е заченат - като хукна - чак се уплаших #Crazy наляво надясно напред назад тича и се смее и направо влачи проходилката след себе си. Според мен е много опасен уред това нещо - умрях от ужас да не се обърне.
За захранването - да, точно това е начина.

А за кашите - на кърмените бебета се дава безмлечна каша правена с вода  - кърми се, после кашата. В корема става млечна Crazy
Иначе се приготвя с кърма или АМ ако искаш да заменяш хранене /примерно ако мама работи и хранят бебето/

Последна редакция: чт, 13 юли 2006, 18:59 от [desi]

# 250
SEMEINA_25_SF, моля те като цитираш оставяй от цитата само това, което те интересува, например така:
Момичета купували ли сте пюрета HELLO
защото иначе става нечетливо и объркано от много цитати с ненужна информация.

И ако може, започни да ползваш препинателни знаци, а най-добре препрочитай какво пишеш - много ни е трудно да те разбираме.
като постваш има 2 бутона - единия е ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПРЕГЛЕД а другия ПРОВЕРКА ПРАВОПИС. Мисля, че и 2та е хубаво да натискаш.

# 251

страшни са тези пюрета моита ги обожава  ако намера почти само на тях и на ХАМЕ  и зимам но хелоу почти ги няма
Благодаря ти  bouquet
От Фантастико ги е купувала свекървата Grinning

# 252
lilli, спокойно бе жена, най_вероято в лабораторията са осрали пейzажа...бебето ти си иzглежда съвсем доволно и zадоволено. Не прибърzвай с иzводите и не се тормоzи иzлишно сигурна съм, че всичко е на ред...zа килограмите няма какво да се коментира моята имаше един период от 5 седмици, в които качваше по 60 грама Crazy...после zапочна да качва по 650 седмично, но аz преди това бях луднала ooooh!...детска им работа Peace...Стискам палци на твоята буба Hug.

# 253
Лили, погледнах тъкмо ония криви дето ти ги бях дала, пък и днес точно по тоя повод говорих с нашата педиатърка. Детето ти е в границите, наистина по в долните, но важното е да не излиза от тях. Едни деца наддават повече, други по малко, това обаче не е критерий за нищо. Щом е жизнена няма нищо страшно. Сега майка да спре да ревтуни, че всички тия главоболия и притеснения се предават на детето. А ти нали искаш само най-доброто за него? Heart Eyes Бебето ти изглежда добре, има си хубави големи бузки, мама да си го гушка повече и всичко ще е наред. Бактериите ще ги утрепете и светът ще стане по розов. Вярвай в това! Гушкам те много и да пишеш по-честичко.  Hug

П.П.Това с удвояването на рожденото тегло е много условно, каза наш`то педи. Не трябва да се приема хич като някаква норма.

Последна редакция: чт, 13 юли 2006, 19:01 от doritt

# 254
  • там където ме зове сърцето!!!
       Flowers BouquetЧЕСТИТА ПОЛОВИН ГОДИНКА НА АЛЕКС ,СТЕФАНИЯ И КРИСТИЯН!!!  Flowers Bouquet
lilli, успокой се , защото и бебка  усеща кога мама е притеснена. Всичко ще е наред   bouquet
VIVKA, това Зорница ли е на снимката? Каква хубава мадама е тя.. пу-пу
Да, това е моето вече порастнало момиченце(ах, как лети времето).Много благодаря за комплимента Embarassed Аз пък  тъкмо щях да те питам дали не пълзи твоята сладурка(така ми се стори на едната снимка), а тя даже  и сама се изправяла -наистина си имаш малка гимнастичка Hug.
Калоян днес  прави опити да пълзи  -вдига дупето ,мърда крачета( като при пълзене),но не се  е сетил да се подпре на ръцете и се получава нещо като придвижване с изтласкване със забиване на нослето Joy.Причината да реши да направи това упражнение беше телефона на Зорито (имала е неблагоразумието да го остави на спалнята)Аз толкова заплесната да му се радвам какво прави, не видях към какво се стреми- та  човечето го  достигна  и хуууубаво повърна върху него.Ах, какво стана след това-Калоян се смее,Зорница бълва змии и гущери , аз се мъча да не се смея и да я успокоя.

Последна редакция: чт, 13 юли 2006, 19:30 от VIVKA

Общи условия

Активация на акаунт