Януарски акробатчета падат от шезлонзи и креватчета

• 11 746
  • 288
  •   1
Отговори
# 270
Легнах си аз уж,но не ме свърта ,щото прочетох за Али, и не мога да не драсна нещо. Vili , мила, знам какво ти е. Аз за нищо друго не мисля и вечер се моля само Еми да ми е добре. Това хоро с алергиите и аз го играх, че и още не съм спряла. Ще се оправи детенце, не се шашкай! Колко нервни клетки ми умряха и заради тия пусти обриви, не знам. С очите си видях обаче ,че минават тия работи. Търпение само и адекватни мерки(доколкото е възможно). И аз се изприщих снощи, като видях пъпчицата от комар на главата на Еми- станала като цицина. Огромна- 2см в диаметър, червена и подута. Веднага за Али се сетих. Нали и ти мислеше,че са и от комар пъпките в началото. Казах си- ето, нещо има. И нашите пъпки уж от такова животно, пък гледай кво стана. Може друга да е причината за обрива наистина... И както си разсъждавах след около половин час, отокът изчезна и остана само малката червена пъпчица. Явно беше се подула от топлината,Еми спа на тази страна тогава. Та по тоя повод си мислех- много са нежни бебенцата. От всичко може да се обринат. То на нас ни излизат разни работи по кожата, пък за бебетата- кво да кажем?! Лошото е ,че и докторите не знаят винаги 100% каква е причината, но все нещо ще помогне. Някакво мазило,знам ли?! При всички случаи диетата е добра стъпка. Стискам палци за бърз резултат. И без лошо настроение! (кой го казва само)

# 271
Gerylyn и на мен ми взеха акъла тези зъби  Crazy само,че при нас още не са пробили  Tired.Нараво не знам къде ходя,дали по небето или по земята.
Я,кажи моля те как точно се казва кремчето с което мажеш Дани и дали си го взела с рецепта?Нали знаеш,тук можеш само Аспирин да си купиш без рецепта.Сигурно си писала някъде,но ще ме прощаваш,не мога да се ровя  HugНие вече 4ти ден използваме серията на MUSTELA- STELATOPIA,но за сега няма ефект.

Последна редакция: пт, 14 юли 2006, 16:34 от Лисана

# 272
Лисана, ако имате активни екземи само стелатопията не помага, или поне при нас.
А кремчето, с което последно мажа екземите го взех, ха познай от къде  Party Специално се разходихме до Белгията. Дарис нали често пътува из нея  Joy, та и ти ако имаш път из нея  Mr. Green може би лесно ще го намериш. Щото то хубаво без рецепта го продават, но ако изобщо го има в Холандия.
Та незнам точно как е сега  при вас случаят, но аз действам така: сутрин и ве4ер мажа с Avene Cicalfate, а през останалото време овлажнявам с Мустелата, като понякога и омазнявам с малко Бепантен или Lanette - когато екземите са във фаза лющене. На Aderma Exomega също е за атопична кожа и някои са доволни и от него.
Не сме се из4истили нацяло, но големи рани откакто ползваме Cicalfate не сме имали, а и не е кортизон. За това как точно го е изписала педи във Франция може да прочетеш в  постинга на Polia на около 10 стр. в темата Атопичен дерматит в Здравния форум. Нашето педи го одобри и каза, че може да се ползва дълго.
В понеделник сме на дерматолог и ще видим какво ще каже пък той.

Чух добри отзиви и за SVR Topyalise , мисля че е пак за овлажняване на атопична кожа, но и него го няма тук. Изобщо голямо удоволствие ми беше да видя серии и серий4ици, за които само чета и то още в първата аптека в Белгия. Но пък не разбираха английски, добре че вдявам и малко френски, а и знаех то4но кой крем търся.

# 273
Аз забравих да се похваля, че вчера захраних себе си със сирене, а днес с прясно мляко и наблюдаваме за реакция. По предписание на диетоложката.

# 274
Gerylin хайде честито захранване! Стискам палци всичко да е ОК и никакви обриви и екземи повече Naughty!

Doritt пак ги гледах въпросните криви. Вярно, че се вместваме , нашата крива е по-хоризонтална обаче. Но все пак е възходяща Mr. Green. А аз тогава си помислих, че трябва да върви успоредно на другите, за да е в норма. newsm78Сега се усетих, че не съм в час нещо. Благодарско, че даже педито си заангажирала с моя случай! Така се затрогнах от постъпката ти, че чак срам ме хвана Embarassed Embarassed

kleo мерси за почерпката! Да ти е здрав и щастлив хубавецът! Отдавна сме му хвърлили око ние Mr. Green А по нашия въпрос, ще ти кажа, щом питаш. Ходим на гастроентеролог  от много време. Имахме обриви по лицето, суха кожа по крачетата и вратлето, слуз в акото, отказваше да се храни и не наддаваше. Нашта педи реши антибиотик да ни дава ooooh! И аз поисках направление за гастро. Казаха първо любимата АБКМ. Дръпнах се на диета и понеже това не помогна особено за апетита на Еми, отидохме при друг гастро. Та малабсорбация ни е следващата диагноза. ooooh! Изобщо кво да ти кажа?! Колкото повече доктори, толкова по- объркано. Та от тогава започнах да изцеждам кърмата, кравешки млечни  и останалите най-силни алергени и до днес( повече от три месеца вече) не ям. През това време само дето на ръце не ходих, кожата се оправи , вярно, но храненето и теглото са си все зле. 
А иначе знам,че Алекс също стачкуваше. Следя форума отдавна и общо взето познавам дечицата.

Гаргамелчо твойта хубавица ме изумява наистина. Спомням си като беше писала навремето, че си хваща крачетата и си сваля чорапките. Така се впечатлих тогава. Никое бебе не правеше такива номера. А сега просто думи нямам- сяда сама, пълзи... талант е това,ше знаеш. Аз така се гордеех с моята- още от новородено си вдигаше главето(като е по коремче), задържаше го доста време, че даже го и въртеше настрани. Аз тогава и представа си нямах какво могат и не могат бебетата. Но педи като дойде след изписването и като я преглеждаше, установи,че го може това нещо. И до днес все ми повтаря, колко рядко се среща у новородените това умение... Но Вики е уникална просто. bowuu

Des29 така се зарадвах преди няколко дни, като прочетох, че Вяра заспала самичка...,а днес и Еми го направи. Иначе без биба или на ръце не може. А дори не е мрънкала. Играеше си, гукаше нещо  и аз ,понеже- на РС-то, и не усетих кога притихна. Гледам я- спи. Търся биба из леглото, макар че знам,че не съм и давала... Заспало само детето. Party

# 275
Vili4ka само бъди спокойна,спазвайте си диетата двете седмици!Обикновенно лекарите като не могат да се произнесат с категорична диагноза,действат по метода на изключването.При вас поне е по-лесно,като не си въвела повечето неща.
Али не я насилвай с лечебната каша,колкото приеме детенце-толкова.Да не се превръща храненето с лъжичка в стрес за нея че после ще видиш зор.Аз поне мисля че всичко трябва да е под формата на игра.Като ти откаже повече от 4-5 лъжички,давай лъжичката да си играе. Peace
Бъди спокойна и уверена,кърми си детенце и всичко ще се оправи! Hug

lilli браво на вас,префектен хемоглобин! Peace Да видим при нас колко ще е,че и ние сме на каша,че и месно пюре през ден давам.  Rolling Eyes И си върви маалко по-слаба,но пък дълга.
И аз гледах така  smile3506 от начало в Хит,но после бъзо се ориентирах.Мъъничко завиждам на мамите,които взимат направо от рафта без да се заглеждат,не като мен да чета всичко на всяко бурканче.. Tired

# 276
Ох, от много време се каня да питам нещо и все забравям. Моля мамите, хранещи/ хранили с АМ да ме светнат защо не трябва повече от 1 час да стои млякото. Питам,щото аз все правя и  понеже тя се ослушва, минава времето и го изхвърлям. После правя ново и историята се повтаря. Пробвала съм и по- малки порции да правя, по няколко една след друга, но тя, като дръпна празното шише , не пожелава другото... Пък гледам други майки- правят си го в къщи млякото, турят го в термобокса и хранят след няколко часа newsm78. Не се ли разваля нещо? На кутиите най-много час пише, че може. Rolling Eyes

# 277
Gerylin поздравления за захранването и дано нямаш реакции  Laughing.
При Дарис обривът  е червени кръгли петна по коремчето,ръцете и  по лицето.Петната не са сухи.По някога изчезват напълно и както нищо му няма,изведнъж почервенява.Направило ми е впечатление,че сутрин като се събуди няма нищо  Thinking и след час до два,почервенява.По точно винаги след сън обривът е изчезнал.Пак го мажа сутрин и вечер с кортизона.
Сега сме на Аптамил ХА,но нещо не виждам някаква разлика освен,че на малчо ´май му харесва повече  Sick.
Дарис много се чеша,направо си прави рани детето.Режа му ноктите до края и след това ги запилвам и пак успява да се  издере целия.Преди сън му слагам чорапки на ръцете,защото веднъж така се беше изподрал по вратлето,чак целият чаршав беше в кръв.Даже му е останал малък белег.А от тукашните дофтори направо ми се плаче,както ти беше писала някъде-какво ли е спешно в тези държави  Close Нашият доки всеки път дава някакви идеи,да пробваме това,да пробваме онова  #Cussing outСледващият път ако ми предложи пак нещо да пробваме,ще му каже,че детето ми не е опитно зайче и да вземе някакви по адекватни мерки
Благодаря ти   bouquet ще го пробвам и този крем .
Приемам всякакви идеи,как да отуча малкия да се чеше постоянно?

# 278
Моля мамите, хранещи/ хранили с АМ да ме светнат защо не трябва повече от 1 час да стои млякото. Питам,щото аз все правя и  понеже тя се ослушва, минава времето и го изхвърлям.  На кутиите най-много час пише, че може. Rolling Eyes
Лили и аз така правя-изхвърлям го-знам,че се разваля и се получава дискомфорт на коремчето,но ми се случи една нощ да й дам престоялото около два часа Embarassed,защото съм била неадекватна от нейното реване същата нощ,но слава богу нищо и нямаше ,но знам ,че не бива и не правя подобни експерименти.  
Моя съвет е прави с 30 грама по-малко,от колкото трябва да  изяде и постепенно като свикне и давай повече.Успех

# 279
Des29 така се зарадвах преди няколко дни, като прочетох, че Вяра заспала самичка...,а днес и Еми го направи. Иначе без биба или на ръце не може. А дори не е мрънкала. Играеше си, гукаше нещо  и аз ,понеже- на РС-то, и не усетих кога притихна. Гледам я- спи. Търся биба из леглото, макар че знам,че не съм и давала... Заспало само детето. Party
Еххх Лили ще  ни се оправят дечицата все по добрички ще стават милите Hug Хубаво че всичко с изследванията е наред при вас- много се радвам.Дано и ти да си се успокоила.Как сте с папкането?Започна ли да хапва малката бонбонка?
Аз както се хвалих че Вяра яла от шише повече зеленчуково пюре така днес почти не го искаше и го изхвърлих.Решила съм че ще пробвам с тези които са ми останали пюрета купени вече и спирам да купувам Naughty Ще и правя домашни (и от това се бях отказала по едно време Blush) вече всичко си имаме в градината та и да хвърлям поне няма да ме е яд толкова Mr. Green А подозирам че ако са овкусени с нещо тя ще ги яде.Вече просто не я удържаме да не граби каквото види на масата и вика колкото може докато не и подадеш нещо.Давам и по малко това онова - жал ми е да гледам как гледа всеки в устата Rolling Eyes
Днес и направих пюре от праскови - хапна малко  Mr. Green
Вили, спокойно мила,Стискан палци всичко с Али да бъде наред Praynig Hug
Бодливата, ще взема и аз да приложа тази терапия за яденето с лъжичка.Даже ще ми донесат утре нови лъжички да видя дали няма да се промени нещо Crazy
Хайдеее лека и мека на всички, че една непослушна ръчичка само пипа тук там из клавиатурата Grinning Ще ходим да изпълним ритуала по къпането Wink

# 280
Ще и правя домашни (и от това се бях отказала по едно време Blush) вече всичко си имаме в градината та и да хвърлям поне няма да ме е яд толкова Mr. Green А подозирам че ако са овкусени с нещо тя ще ги яде.Днес и направих пюре от праскови - хапна малко  Mr. Green
Деси от опит да ти кажа-от домашните по -добри няма-аз й правя вкъщи всичко,е и купувам де,но пюретата си ги правя и  слагам пресен магданоз и зеленчуци каквито имам,с масло и  feeding Става супер.Не мога да й наваксам  на лакомийката.А за пюрето от праскова как и го направи,защото аз от мъхестите плодове не давам още,знам,че има по-голяма вероятност от тях да направи алергия-поне баткото ми прави и от портокал включително(то не е гаранция,че и тя ще направи,но все пак)

# 281
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Здравейте, милички!
Честит мини половин годишен рожден ден на всички празнуващи, които съм пропуснала да поздравя! Да са весели  и щастливи малките сладурчета!
Ле-ле, ама едвам смогнах да ви прочета, но понеже и аз съм в отбора на тези дето незнаят дали ходят по земята или спят, извинете ме ако пропусна нещо  Embarassed !
Алекс тия дни е ужасно кисел и просто нетърпим. Сутрин започна да спи все по малко, а и преди към 18ч правеше лека дрямка, а сега я пропуска и после е някакъв малък ужас. През ноща пък ако не съм до него на секундата настава кански рев и викане.
Лили - от сърце се радвам, че си се поуспокоила и стискам палци всичко леко полеко да се нарежда!
Вили - еееее, миличка и при вас ли! Егати, нечеснотията! Много добре ми е позната тежеста, която ти е легнала на сърцето, но всичко ще се оправи - ще видиш! Бодливата добре ти е казала, кърми си малката кукла и ще се изчисти организмът. Това лечебно мляко пробва ли да го предлагаш на Али смесено с кърма /само идея давам, че не съм сигурна дали може/, така може и да се излъже детето, но като цяло да ти кажа аз поне за сега гледам да се осланям на Алекс. Това, което не го иска, гледам да му го спестя. Така процедирам всъщност от случая с кашата, защото тогава детето си въртеше главата, ама аз упорита и зорлем си изяде 20те мл. /нали преди нямаше реакция, а и му харесваше, а и беше уж безмлечна, та мислех, че е моментно нежелание, но раекцията му се оказа вярна/. При вас вярно, че все пак лекар ви го е предписал. А, Али сърби ли я? И изобщо, как се чувства душицата? А, за тия пюрета на Ганчев, аз вече си имам едно голямо на ум. Направи ми впечатление, че от тях обривите на Алекс се обострят, но така и не мога да разбера от какво точно в тях  newsm78 /примирено при плодовите/. Ти нали беше писала, ча Али предпочита по скъпи пюренца, може и да е право детето и да си усеща! Ох, дано бързо да отшуми и всичко да е наред, а ти се успокой, всичко е поправимо! Да нацелуваш адашката, а на теб силна прегръдка от нас за сила!
doritt - как е при вас обривът?
Лисана - дано бързо се оправя малкия сладурко! За чесането не мога де ти дам съвет за жалост, но си мисля дали обривът не се обостря от това, което яде след като стане. Ако се успокоява след голямата нощна пауза, а се усилва след яденето, може и да е това! Ти кърмиш ли го още? ЦЕлувки!
дес29 - ние минахме от известно време на домашни пюренца, но ако му го предложа натурално не го иска, та го бъркам с кърма и голямо лапане пада. Пробвай така и ако го хапва, може постепенно да намаляваш количеството на кърмата и да добавяш АМ! А, тези, които имам купени ги мешам с домашните, примерно морковите с картофи. Другото за което се сещам, е че примерно Алекс предпочита по силно пасирани и разредени пюрета, да не са с осезаеми частици вътре, иначе им се мръщи, а имам спомен, че беше писала, че и Вяра имаше предпочитания да е по редичко - пробвай да пасираш отново и готовото пюре и задължително да е топличко /при нас помага/. Охо, ама при вас и прасковите ли са узрели, много сте напред с материала, при нас още няма такива екстри. Браво! Успех и целувки!
Gerylin - дано всичко е наред след захранването ти!
Гаргамелчо - истински се възхищавам на малката ти госпожица! Страшно гъвкава върви душичката!
Гушанка - ние креватчето от даааавна сме го смъкнали, че Алекс имаше желание да се хваща за решетката и ме беше страх, че ако успее и се набере може да пострада!
VIVKA - смях се с глас на разказа ти! Голяма веселба е у вас май - тинейджърка и бебе ...
дес - а Ерик на крачетата ли си стъпваше в проходилката? Така както го разправяш започвам да се замислям, че нашият много добре би се кротнал за по малко в такова нещо, както обича да е все на крака!
клео - благодаря за почепката!
пеперудка - успех с изследванията другата седмица, дано сте ги уморили тез упорите бактерий!
БОДЛИВАТА - как си мила? Психически поуспокои ли се и понастрои ли се, че малко остана до големия ден!
За изследванията - ще видим и при нас какво ще покажат, че при нас няма още меса и т.н. а най-вече кърма и от другото по малко!
Ставам, че Алекс пак нещо го чувам, че се пробужда, а и да обърна малко внимание и на татито, че нещо съвсем съм го пренебрегнала напоследък Sick!
Лека и спокойна на всички!

Последна редакция: пт, 14 юли 2006, 23:02 от lika

# 282
БОДЛИВАТА - как си мила? Психически поуспокои ли се и понастрои ли се, че малко остана до големия ден!

Не спирам да се чудя как винаги успяваш да си толкова внимателна и добродушна..?   bouquet Напоследък с наближаването на оперцията съм се изнервила до n-та степен,може би прекалено се притеснявам за всичко.То колкото и да се настройва човек, само от обстановката в болницата му става зле. Дано тоя път не съм в стая с бабички,макар че ще го преживея някак си,стига да се проветрява редовно и да не хъркат като миналия път.. Mr. Green
Имам си доста проблеми в заформилия се триъгълник аз-мъжо-свекървата,ама си ме знаеш-лесно се не давам! Mr. Green Половинката ще гледа бебка,взел си е отпуска,да видим как ще се справи. Rolling Eyes  От сега съм написала ферманите- кое, как, кога и по колко..

# 283
lika, на крачета стъпваше да:) на цяло ходило - аз не очаквах - трябваха му 10 секунди да разбере за какво служи newsm78
Незнам за кротването, ама определено много шават така и според мен трябва много да се обезопасява терена - не е като да го оставиш на пода и да преградиш с възглавници примерно...

# 284
Клео, незнам какво ще правя като проходи.. дупе да ми е яко Laughing от сега я виждам как ще се катери по преградите на вратите Crazy поне съм чувала че децата които пълзят прохождат по-късно!

Лисана, ние също нямаме още зъби.. като че ли няма и да имаме скоро, ама то знае ли се, днес цял ден сме криви и мрънкащи, дремем по половин час (колкото аз да се унеса) и се събужда сърдита  Rolling Eyes а може да е просто един от онези дни..

lilli, много се радвам че е добре малката сладуранка, според мен ако не искаш да даваш месно още, можеш да започнеш с обогатена с желязо оризова каша. Това го дават тук като първа храна Peace

Момичета, мерси за комплиментите за моята дуда, голяма е калпазанка тя на мама Heart Eyes

За обезопасяването на домовете мога да се включа също, възглавници въбоще немогат да спасят положението така че много внимавайте, приберете всичко което може да бъде достигнато и съборено от рафтовете, ако има ниски чекмеджета в обсега на дечковците ги заключете по някакъв начин за да не могат да се отварят дори да са празни защото могат да си защипят пръстите ако тръгнат да ги затварят
при нас в момента върши работа едно заграждение за в хола, не е малко, мога и аз да седна при нея да си играем, но в същото време неможе да се разхожда из целия хол.

За  алергийте, нистина е много неприятно, надявам се скоро да се оправят малките сладури

pepi, и аз смятам даси приготвям сама пюретата, но маслото е доста опасна храна според мен, аз не бих давала Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт