Дяволското Гърло Тема 7 "Живот даваш - Смърт получаваш!"

• 44 938
  • 763
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Убитите двама каналджии се познават отдавна, били са граничари май. Навярно в миналото е имало някаква драма с майката и бащата на Асен, граничарите може да са взели пари да ги прехвърлят през границата, но нещо да се объркало, да са убили или предали бащата, а майката да не ги издаде, да са я обявили за психично болна, детето - за осиновяване. Ако прокурор Чанов е участвал по някакъв начин, примерно може да е бил влюбен в майката и да е искал да разкара съперника си, или да е искал да се издигне и да е докладвал за бягството. И след драмата да се е почувствал виновен - ето причина да осинови Асен. Докторката е участвала в компрометирането на майката на Асен примерно.
Но пък ако беше така, Чанов досега щеше да се усетил, че има нещо свързано с миналото.

Последна редакция: сб, 27 апр 2019, 16:18 от julisa

# 301
Сега пък, как бил клякал Карамазов... Вие нямате ли си яйца за боядисване?

# 302
Това е назаем от  темата за ОЖ

Честит рожден ден на  Владо !

# 303
Пак интервю с Христо Петков, само че този път е в Събуди се:
https://nova.bg/accents/view/2019/04/27/248625/%D1%85%D1%80%D0%B … 1%80%D0%BB%D0%BE/
Христо казва, че може и да сме го виждали убиеца до момента, ако сме гледали внимателно. Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

# 304
  • Бургас
ЧРД на Владо Карамазов! Да са живи и здрави всички! Да играят да ни радват; Няма как да се харесат на всички!

За емоционалният изблик на Теодора Духовникова относно идването на баретите си имам моето си обяснение.
В литературата и киното съществува терминът арка на сюжета/персонажа. Това е процесът, развитието, промяната,  същественият възходящ или низходящ поврат в събитията или характерът. 9-ти епизод беше много важен - започва разплитането на историята, но и много тежък Рубикон за героинята Мия и в този смисъл изпитание за Духовникова като актриса. Мисля, че това е бил смисъла на разказа и й терзанията й - дали ще се справи. Не е лесно да се идентифицираш и да изиграеш автентично такъв момент на избор, панически страх от нови фатални грешки, отговорност за чужди животи, разяждаща вина ..... накуп! В такъв моменти или наистина навличаш плътно чуждата кожа и изчезваш в героя или .... колкото - толкова. За мен тя се справи. Гледала съм световни "величия", на които не им се получава.

# 305
Аз също нямам забележки към Теодора. За мен тя е много магнетична, не е типична красавица, обаче има някакъв много особен чар и привлекателност.

Постът за баретите и аз го разбрах като да е голямо вълнение за героинята Мия и това, че й предстоят емоционални сцени, не за самата Теодора.

Последна редакция: сб, 27 апр 2019, 23:10 от Ванилия*

# 306
Теодора може би се е изкефила, че е работила с истински барети и е искала да сподели това вълнение. А и за тях емоцията е различна - ние виждаме сериал, история, а при тях е целият процес на създаване на нещо, това да работиш с определени хора, да се вдъхновяваш от тях, да създаваш спомени и т.н. Затова тя реагира по-емоционално и ентусиазирано на нещо, което нас не ни е впечатлило.

# 307
И как точно в епизод 9 е започнало разплитането?Най ненужният и смотан епизод досега,който е излишен и не донесе абсолютно нищо за разследването.
1.Диана,прощаваща на майка си.УАУ,и какво общо има това със серийните убийства?Нищо,дори не е съществен факт за сюжета.
2.Филип разбира,че баща му е давал пари на Рамаданова.Това също не мисля,че е свръзано пряко с убийствата.Чанов или е давал пари,защото лекарката е лекувала майката на Асен ИЛИ някой ползва името му,за да го опетни.

И за капак,2 седмици до новия еп(ние едва издържаме една).Да се свършва вече с тази мъка,че ми писна от празни приказки и тотална липса на някакъв логичен път,по който да върви разследването.Пълна каша.

# 308
На мен ми хареса епизодът и не смятам, че е бил излишен.

Може би Рамаданова е последната жертва и затова казват, че започва разплитането, т.е. от тук натам ще започнат да излизат подробности около убийствата.
Филип разбра, че баща му има общо, предполагам това е от голямо значение. Може би, когато стане ясно каква е причината за подкупите, ще се разбере какво свърза жертвите и какво се е случило в миналото, за да бъдат наказани сега.

Да не забравяме и думите на Карамазов, че фокусът на сериала е една човешка трагедия, която се разиграва на фона на криминалната история, т.е. акцентира се повече на житейската драма, отколкото на това, кой е извършителя.

# 309
Моята версия. Поръчителят е бащата на Лазар. Убиецът не е важен. Майката на Асен е сестра на Чанова и затова са го осиновили. Бащата на Лазар е имал връзка с майката на Асен. Тръгват да бягат нелегално през границата и ги хващат. Жертвите са граничари. Тя преживява шок, а него го вербуват. Няма загубено дело. Лазар намира нещо и се отръбва се от баща си. Не смее да говори в негово присъствие. Чанов е обещал услуга в замяна на подчинение. Той не се явява при разпита на пчеларя или Лазар. Докторката е лекувала майката, но Лазар е надушил нещо, понеже от години ходи там през лятото. Баща му е разбрал, че ще разбере как с нещата и е поръчал убийствата. Физкултурника е бил войник и е видял всичко. Дениз много бързо е получила апартамент и кола. Помогнал е Чанов като прокурор, за да трае. Асен е син на адвоката, който да вербували и са докладвали, че Лазар се рови да разбере. Ритуалите са за заблуда и отвличане на вниманието.

Последна редакция: сб, 27 апр 2019, 20:29 от iasdre

# 310
Очите, които са видели, Ръката, която го е направила, Езикът да не говори. Курвата, която е използвала. Явно не са били сами и е убит някой. Майката на Асен не е могла да се справи с това. Пчеларят е убиецът, знам.

Последна редакция: сб, 27 апр 2019, 20:52 от iasdre

# 311
Ами Вие какво очаквате? Нали трябва да има пълнеж за 12 епизода?! Какво, в 1вата серия да дадат убитите и кои са героите и във 2рата да разберат кой е убиецът и мотивът му за 45мин.?! Епизодът беше нещо много повече от просто разследване и засегна доста важни чисто човешки теми.
Весели празници. Бъдете здрави и щастливи. Най-доброто предстои.

# 312
Айде без да ни се караш, да ни обясняваш как трябва да мислим и после "весели празници". Ако ще правят пълнеж, да бяха намалили епизодите на 10.

# 313
За пещерата Дяволското Гърло и как разследването стига дотам - Лазар сигурно ще се разприказва къде е намерил часовниците. И ще започнат да я претърсват.

# 314
Ще ме прощавате, но имах други очаквания за този сериал. И смея да твърдя, че реклмата му (колкото и вяла да беше) подведе хората. Последното, което се очаква от този сериал е да представя чисто човешки драми... Хич не ми пука за Мия,за щерка ѝ, мъжа ѝ и цялата драма там. Такива сополиви истории има бол в Откраднат живот. Аз малко се чувствам излъгана. Не е лош сериала, но си има и доста трески за дялане. И съм силно притеснена, че финала ще е някакво фиаско.

Общи условия

Активация на акаунт