Дяволското Гърло Тема 7 "Живот даваш - Смърт получаваш!"

• 44 741
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
85 година отвориха границата, тогава не са минавали нелегално, даже са ги карали насила да се изселват.
Гласувах за Асен и мама Чанова, ама тези треперещи ръце не ми дават мира, снощи пак ни ги навряха.

Не, 1989 г. отвориха границата и организираха т.н. голяма екскурзия с печки, хладилници и денкове багаж.
От есента на 1984 до пролетта на 1985 г. беше възродителния процес. Доста хора не искат и сега да си спомнят това време. Милиция, военни поделения - всичко беше хвърлено да сменя имена.

# 676
Готин е. И не само той, ама говорът им не е. Или е виновно озвучаването. В почти всеки български филм има такъв проблем. Омръзна ми с ММ да се питаме от време на време - какво каза?

# 677
  • Пловдив
Готин е. И не само той, ама говорът им не е. Или е виновно озвучаването. В почти всеки български филм има такъв проблем. Омръзна ми с ММ да се питаме от време на време - какво каза?
м да...снощи в леглото като бяха Чанов и жена му нищо не разбрах какво той и каза.

# 678
  • Бургас
Снощи във ФБ групата се натъкнах на мнение, че правослвантото отче е отмъстителя. На прима виста го приех с усмивка, като екстравагантност на зрителя, споделил го. Но после се сетих за историята на отец Боян Саръев.  Пасва като ръкавица към сюжета - помак, приел/върнал се на зряла възраст към православието. Бивш милиционер. Пряк свидетел на Възродителния процес.  Ако насложим това на филмовия персонаж и повтарящите се негови реплики за грехове..... картината става много интригуваща. И възрастта пасва.
Смущаваше ме това, че Филип е кръстен от него... Но като се замислих, малко вероятно е партиен секретар да кръщава детето си по времето на соца, особено Чанов, който така рие земята, за да скрие любовницата си (вярвам че е имал връзка с Рамаданова, но не само любовна). По-вероятно е Филип на по-късен етап, вече като оформена личност сам да е поискал от отеца да го кръсти( т.е. някъде в края на 90-те години); това би обяснило и големият кръст на гърдите му. Не просто кръстен като невинен и незнаещ младенец, а по собствен избор и убеждение.
Обаче да направят свещеник убиец ! Не знам?!

А за това защо Филип е покрусен толкова от любовна афера на баща си.  Ами много е разкъсващо да се разочароваш от родителите си. Баща му се представя и държи като стожер на патриархалните ценности-дом, семейство, семейна чест, мъжка гордост, съзиждане и устояване на дом; винаги е вменявал на синовете си, че не са му достойни наследници и в един миг всичко се оказва една голяма лъжа и върховно лицемерие. Нищо в този дом не е било такова, каквото е изглеждало за момчетата, особено за Филип. Не пожелавам на никого да минава през такова нещо, защото въпреки гнева и болката, продължаваш да обичаш родителя си и това те разбъква тотално вътрешно! А и сем. Чанови очевидно са омърсени не само от нездрави семейни отношения, изневяра и т.н. , тук има някакво по-голямо зло, прехвърлящо моралните и етичните отношения; най-вероятно става дума за престъпления и пострадали, загинали хора. И Филип го разбира, макар че неистово му се иска да греши. Ужас!

Последна редакция: пт, 10 май 2019, 10:51 от lady Koup

# 679
Страхотен епизод, страхотна игра и персонажи. Според мен Чанов си е бил любовник на Рамаданова, която явно си е била палавница. Всички тези пари които тя отнякъде е имала, според мен са идвали от Чанов, защото е гледалс негово дете и е мълчала. Според мен са изтезавали или експериментирали върху хора в дяволското гърло, затова убийствата са там. Може да са правили експерименти върху мюсюлмани уж с научна цел, но някой е оцелял. Чанов не е убиеца, но е страхотен образ- на човека готов със зъби и нокти да се задържи на поста. Дори и с цената на мълчанието и трупове. Тези извадени очи, уши и тн, според мен идеята е като на трите умни маймуни. На единия му вадят очите, защото се е правил, че нищо не вижда, на др ушите, защото нищо не чува и тн
 На психиатърката е билп най- мъчително, защото от нея се е очаквало най- много- тя е била лекар, а бил ням свидетел , а може би и участник на гаврата. Асен е бил жертва също на обстоятелствата, възможно е той да е убиеца, защото може и негови родители да са били убити ( майка му) по време на тези процеси. Затова са го осиновили, за да си изкупят вината, но той е разбрал и ги наказва, затова е оставил баща си последен, за да се мъчи най- много. Филип реагира така, защото усети, че зад тази награда седи нещо страшно..

# 680
Колко епизода има до края?

# 681
Епизодът наистина беше изключително интересен с много силна актьорска игра! Надявам се в последния епизод не само да разкрият убиеца и неговите мотиви, но и да покажат на флашбек самите убийства.

Останах с впечатлението, че в началото убиецът не е знаел всички замесени - ,,Не съм само аз" са думи мисля, че на Недко Рушанов. Това отписва поне за мен Чанова и Чанов като заподозрени, ако мотивът наистина се крие в миналото. В същото време убийствата изглеждат добре планирани и убиецът знаеше как да избегне камерите в управлението. За мен основен заподозрян си остава Асен.

Когато Филип отиде при него, поне на мен ми се стори, че Асен остана странно резервиран, все едно всичко, което му бе споделено, вече го знае.

# 682
 Emi Daniel права си!

# 683
Колко епизода има до края?

2

Аз и след този епизод предполагам, че зад убийствата стоят Чанова и Асен.

# 684
Лична драма ще е, няма да е възродителния процес. Много дълбока вода ще нагазят, ако е така. Нещо около Асен, родителите му, работата на психиатърката.
Според мен това с награда ще си остане така, просто като нишката , която да ги свърже. Все пак в статия със снимка, няма как да не пише за какво става въпрос, а не ни го показаха.
П.с.- шефа на полицията кара пиян  Shocked

# 685
Аз тъпо и упорито отказвам да приема, че Асен е убиец. По скоро сега се замислям за татко Чанов, примерно той да дава разпорежданията, а някой друг да му върши мръсната работа. Примерно той да е дърпал конците на времето за нещото за което са получили плакет, накрая се оказва, че не е било за гордост, убитите да го вземат на мушка, а той от страх да не го изложат в политичестака му кариера да ги убива един по един. Примерно. 😁

# 686
Силен епизод и прекрасен Карамазов. Готин, секси и добре играещ.
Моят Асен, пардон поделеният ми Асен, имаше страхотна сцена около камината на масата с брат си. Напълниха ми душата двамата там. Дано не е убиец, дано!
Нищо ние със милата съфорумка OnDiNe ще го чакаме от затвора, какво да го правим?!

Духовникова беше много хубава в този епизод.
Татко Чанов и Мама Чанова са психопати и крият яко тайни. Не знам докторката дали му е била любовница, въпреки, че я разкриха като палавница, но дори и да е имало нещо то не е толкова дълго и с такава значимост, с каквато го представиха Чанови на Филип.

# 687
Денси , и мен ме брой за Асен ,няма да се дам без бой!

# 688
  • София
Силен епизод и прекрасен Карамазов. Готин, секси и добре играещ.
Моят Асен, пардон поделеният ми Асен, имаше страхотна сцена около камината на масата с брат си. Напълниха ми душата двамата там. Дано не е убиец, дано!
Нищо ние със милата съфорумка OnDiNe ще го чакаме от затвора, какво да го правим?!

Духовникова беше много хубава в този епизод.
Татко Чанов и Мама Чанова са психопати и крият яко тайни. Не знам докторката дали му е била любовница, въпреки, че я разкриха като палавница, но дори и да е имало нещо то не е толкова дълго и с такава значимост, с каквато го представиха Чанови на Филип.

Само не разбрах, защо ме изключи от сметките за Асен, аз съм си го "заплюла" от самото начало.
Аз продължавам да мисля, че не е убиец

# 689
Асен на 10 слагаме веднага, за да няма обидени мацки тук! Извинете! Heart Eyes Hug bouquet
Аз също съм сигурна, че не е убиец, но да видим.

Общи условия

Активация на акаунт