Дяволското Гърло Тема 7 "Живот даваш - Смърт получаваш!"

• 43 764
  • 763
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Според мен мотивът за убийствата е това, за което са ги наградили!
Заглавието във вестника беше нещо си "в очите на героите"! Нещо се е случило и тези хора са направили нещо, което тогава се е възприемало като геройство!    Обаче лисица, като прокурор Чанов знае, че в днешно време, постъпката му не би се изтълкувала като геройство! И затова преди време се е отървал от плакета!
 На прима виста ми идва паралела с доносниците и агентите от едно време! Вербували са ги с убеждението, че правят нещо добро-за партията за народа, за държавата, пък след като се разкриха досиетата що народ от политическия и културен "елит" се заоправдава и черви защо са подслушвали и доносничели срещу колеги, съседи, приятели....
Та и при Чанов нещо такова ще да е!( Не доносничене, нещо по-страшно ще е) И на мен ми се върти, че са правили някакви опити да налагат възродителния процес с някакви садистични приоми! За това сега този, който им отмъщава им"обръща" религиите и се "бъзика"  с  телата им!
Не мисля, че Чанов знае кой е убиеца, но според мен се досеща каква е причината за убийствата и обръщайки се към полицията за закрила, като потенциална следваща жертва, ще го принуди да разкаже неща, които не са за разказване!
За това си бие пас до този момент!

Последна редакция: пт, 10 май 2019, 15:11 от placebo7

# 721
Не мисля, че Чанов знае кой е убиеца, но според мен се досеща каква е причината за убийствата и обръщайки се към полицията за закрила, като потенциална следваща жертва, ще го принуди да разкаже неща, които не са за разказване!
За това си бие пас до този момент!
Споделям това мнение. Факт е, че четирима от петимата на снимката са мъртви.  Явно връзката е някъде в миналото, но е възможно и да не е това, за което са наградени, а впоследствие да са направили нещо друго. А прокурорът много държеше набързо да приключат разследването.
От друга страна не виждам Чанов особено да се притеснява за живота си.

# 722
  • София
Така е, на Чанов не му е чиста работата - стара номенкатура е. Но в случая с Рамаданова има и лично отношение, поне според това, което ни показаха, явно я е обичал и дълго време е бил с нея. Защо поне нея не се е опитал да предпази?
Според мен въобщене знае кой е убиеца, но може би вече се досеща какви са "грешките в миналото", заради които някой наказва героите от онази снимка.

# 723
Роси, не се знае ако беше опитал да я предпази дали не би издал себе си, в смисъл че има връзка с убитите и въобще с цялата история.

# 724
  • Бургас
С държанието си дотук и с думите, с които описа пред Филип връзката си с Рамаданова, Чанов  ни се разкрива като доста прагматичен и пресметлив мъж, за когото отношенията им макар и любовни, са главно и основно мръсна тайна. Плащал й е повече за да си купи спокойствие, отколкото от съчувствие,  или емоционална обвързаност. Не мисля, че наистина е бил загрижен за някого. Освен това според мен до такава степен се е възприел за неуязвим, поради властовата си позиция, че до момента на появата на бившия военен си вярваше, че е  защитен от всичко.  А убийствата на другите от снимката дори му е удобно (ако допуснем, че не е пряко забъркан)“Нет  человека, нет проблемы!“  Явно му е приоритет замитането/загробването на миналото.

# 725
Убийствата според мен са във връзка с тази награда и "дружбата" на до сега убитите и Чанов. Прокурорът вероятно се досеща за това. Смятам, че дъщерята на Рамаданова е негова и това е причината за парите, които е изпращал.

За първи път в този сериал ми хареса Карамазов.  Духовникова е страхотна. По мое мнение не преиграва, а е надъхана и нетърпелива. Работохолик.

# 726
  • София
Перличке, явно добре се е справил с прикриването на дългогодишна връзка, предполагам знае как и какво да направи, за да остане извън подозрение.
Според мен Чанов едва след като разбра за смъртта на Рамаданова започна да подозира, че убийствата може да не са свързани с трафика на емигранти. Дотогава всичко сочеше, че мотивът е мръсния бизнес на убитите.
За това абсолютно изключвам варианта старият Чанов да знае, че Асен убива и да го прикрива. Иначе се разбра, че прокурора пази тайни, които могат да го свържат с жертвите. Но не мисля, че е мълчал, за да предпази сина си, а за да не навреди на кариерата и имиджа си

# 727
Чанов не се е опитвал да предпази докторката, защото просто не му пука за нея. Не я е обичал, дори и да са имали е било просто афера, а не любов.
Не го ли е страх обаче за собствения си живот? Мисли си, че е недосегаем, прокурорите не ги убиват, всички треперят пред тях и убиецът ще му падне на колене да чака да го погали по главичката.
Нагъл, безцеремонен, надут и неприятен е Дядо Чанов и го показва абсолютно винаги и във всеки подходящ и не толкова момент. Абсолютно сигурна съм,че ще го убият, както и че не знае кой е убиецът, но е абсолютно сигурен, че не е застрашен по никакъв начин лично.

# 728
  • София
От друга страна не виждам Чанов особено да се притеснява за живота си.
Просто е арогантен! Смята се за недосегаем и повече е притеснен да не се разкрият тайните му от миналото, отколко, че някой ще дръзне да му посегне точно на него!
Така мисля!
 Ако се окаже, че Чанов има дете от туркинята, което не е признал (от срам или от страх, че се е забъркал с друговерка) пък се окаже, че е осиновил и отгледал дете на емигранти (някой разви теория, че Асен може да е такова дете)  би било интересно противопоставяне и отчасти да обяснява поведението на Чанов спрямо Асен.

# 729
Роси, и аз мисля, че Чанов мълчи и прикрива единствено себе си. И също смятам, че каквато и връзка да са имали с Рамаданова, романтичните чувства ако ги е имало някога отдавна не са актуални.

# 730
  • Варна
Чанов е участвал в нещо достатъчно гадно, което му е било от полза в кариерата, и с което не се гордее. Получил си е плакета за това, но го е хвърлил, искал е да го забрави. Явно въпросното нещо е свързано с възродителния процес, със сигурност са навредили сериозно на някого в миналото. Точно във Смолян около тези години не е имало драма,там местното помашко население е преименувано петнайсетина години по-рано, но пък групичката е получила плакет за заслуги, явно са се представили подобаващо за Партията.
Мисля, че Чанов започна да се усеща какво става, след убийството на Рамаданова, защото тогава ходи до болницата да пита тя казала ли е нещо. Може от едни момент нататък тя да го е изнудвала, за да си трае и да пази тайната им. Дъщеря й беше споменала, че били много бедни и в един момент обаче получили жилище, кола, положението им се подобрило. Чанов е плащал тя да мълчи, но за какво точно, не вярвам да е само за любовната афера.
 Относно пещерата - чудя се дали убиецът е знаел, че проходът към езерата се е отворил и умишлено е пуснал трупа в пещерата, за да озадачи разследващите. Защото ако искаше да го крие, какви са пък тези ритуални елементи, и защо ще крие само този, а другите -не?
За протокола - и аз в кюпа на позналите, че е убит Каракехайов там - постът ми е от 19март, ако ще се борим за кой пръв. Joy
Иначе и мен ми боде очите това с треперенето на ръцете на Филип още в първи епизод и сега Чанов го натърти пак...

# 731
  • София
Ама пък толкова праволинейни комунисти да се окажат Рамаданова и първия убит, също с мюсюлманско име, че да тръгнат срещу своите при смяната на имената? Те се поддържат доста на верска основа, та не ми идва наум каква свинщина могат да извършат петима толкова различни човека. 

# 732
А на мен ми боде очите прехвърлянето на броеницата от татко Чанов. Какъв символ е това?

# 733
Ама пък толкова праволинейни комунисти да се окажат Рамаданова и първия убит, също с мюсюлманско име, че да тръгнат срещу своите при смяната на имената? Те се поддържат доста на верска основа, та не ми идва наум каква свинщина могат да извършат петима толкова различни човека.  
Рамаданова е била влюбена в татко Чанов и е прикарала и другият човек да направят нещо под влияние на Чанов и в негова услуга, за да се издига примерно или нещо такова.
Вижте че ги държи всичките в шах, че и ги шамари. Жена му му слугува, ще става рано да му изглади новата риза. Рамаданова също му е слугувала, а той и е отивал в леглото понякога, хей така от него да мине.

# 734
  • Бургас
А на мен ми боде очите прехвърлянето на броеницата от татко Чанов. Какъв символ е това?

Че има нещо мнооооого гнило в Дания! Smirk
И на мен от два епизода време ми боде, но нищо конкретно не се сещам, освен да му е спомен от някого - от докторката например. Обаче нали май не е най-емоционалния човек на света Чанов...

Общи условия

Активация на акаунт