Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 55

• 40 949
  • 769
  •   1
Отговори
# 645
Milmich, много ли е нисък хемоглобина ти? Да не си на вегетарианска диета? За да е анемия гледат и други показатели, тип желязо, феритин и др. Ако само хемоглобина е нисък, мисля, че се ходи на гастроентеролог. Тука част от пост #636 е за бисерите, цитирам: "За уплашени бая на живо, на дреха и на ник."

Последна редакция: нд, 26 май 2019, 11:33 от kristinia

# 646
  • София /Абсурдистан
За нисък хемоглобин обръщат внимание само когато падне малко под 100. Гледат предимно левкоцитите - паднат ли под 3 и бият Зарзио.

# 647
Да, онзи ден и моят онколог ми вика: " Ми, чудесен ти е хемоглобина.....след всичко дето ти наляхме, направо е чуден!"- апропо над 110 беше, което май наистина не е чак толкоз зле. И ноктите от Доксетакцела  още ми седят на черта, ама и аз съм "кифла" и се не давам- мажа мощно с основа, отгоре плътен лак, най- отгоре с гел финиш- всичките са ми от бг дрогерия, не давам аз пари за скъпи лакове, но без маникюр не съм останала.....И за роненето на царевица не бях се сетила, като занимавка Mr. Green.....но, миенето на чинии- гледам да го избягвам или ако не успея- с ръкавички.
Аз, вчера изходих пак сума крачки. Телефона ми пак ме поздрави Crazy. И от ходене и гледане на красоти, забравих да ми е лошо. Та, днес мисля да карам по същата процедура.....отивам да стягам маратонките и беж да ме няма.....

# 648
  • В царството на игрите:)
Milmich, много ли е нисък хемоглобина ти? Да не си на вегетарианска диета? За да е анемия гледат и други показатели, тип желязо, феритин и др. Ако само хемоглобина е нисък, мисля, че се ходи на гастроентеролог. Тука част от пост #636 е за бисерите, цитирам: "За уплашени бая на живо, на дреха и на ник."
Не, не е много нисък. 113 е. Малко под нормата са ср. обем на еритроцитите и концентрацията на хемоглобин в кръвта, желязото е в норма, но малко по - високо е ЖСК.  ЛЛ ми каза, че е типична картина за желязодефицитна анемия.Или поне началото на такава. Това, което много ме притесни обаче, че се търсел проблема в стомаха или червата. Само това липсваше. И какъв може да е този проблем? Както се сещате, аз за елементарни проблеми не се сещам Sad  Иначе от изброените симптоми за анемия в нета нямам нито един. Феритин още не съм изследвала. За сега ще заложа на диетата и май  ще се завърна към доброто старо червено цвекло.

# 649
milmich иди да те прегледа хематолог. Аз веднъж зачетох една тема тук за вит. В12 и свят ми се зави, всяко нещо имало голямо значение, погледни я, има интересни неща.
Все забравям да питам Armyhousewife как си, по-добре ли си, какво стана, има ли нещо ново? Стискам палци Simple Smile
Аз съм на сцинтиграфия във вторник и треска ме тресе...

И да ви съобщя, че вече съм най-щастливата в света нова баба на уникално красива и сладка девойка, роди се на 24ти май Grinning

# 650
  • София
Ох, че хубава новина! Честито, Фри!
Очакват те хубави емоции. Толкова е хубаво да чуеш "бабоо" Hug

Milmich, няма нищо чудно, че те пращат на гастроентеролог- стандартно е да проверят за скрито кървене (баща ми има ерозии по стомаха и от много години живее с хемоглобин 70, който се води критичен- тази година ще стане на 90 г). Хемоглобинът може да се понижи и при недостиг на вит. В12.
Сподели какво са ти казали. Hug

# 651
Честито, Фри! Да ви е жива и здрава и много радост да ви носи!
Аз съм вече втори месец в болничен, вече съм по-добре, но ми спряха абсолютно всички удоволствия и започвам да се депресирам. Няма бира, винце, храната не ми е вкусна, защото е без сол, няма фитнес, танци, спорт, секс т.е.нищо, което да ми разтупти сърчицето Cry

# 652
  • София /Абсурдистан
Честито бабинство Фри! Да ви е жива и здрава, умница и красавица и само радост да ви носи внучката, родена на прекрасен празник!

# 653
И от мен най-добри пожелания , а баба да яхва количката с бебата и на разходки, после да й плете плитки и накрая да я ожени!!!Желая здраве и на двете ви!

# 654
  • Варна
А такаааааа... скоро си имахме свекървичка, сега вече си имаме и баба в темата.

Това малко от малко трябва да им прокънти в главите на всички момичета и млади булки какво значи човек да иска да живее и да не се предава и живот напред да предава. И вие всичките, които в момента се чувствате отпаднали, с опадали коси, с люпещи се нокти, повръщащи, главозамаяни и вие баби ще станете!!! Дръжте само фронта!

Фри, много се радвам за добрата новина и съм сигурна, че ще си най-готината и най-любима баба за тази малка госпожица... Прегръдки и най-топли пожелания и взаимно такава връзка да споите баба и внучка, че всички тук да ви завидим.

# 655
Честито на баба Фри! Внучката да порасне голяма и красива девойка и да радва всички!

# 656
  • София
Честито ,Фри!Да ти е жива и здрава ,и ти покрай нея!

И моят хемоглобин е 114,но още съм на ХТ ,та ми се струва нормално.

Аз тъкмо мислех тази седмица да ходя на маникюр и сега се чудя, какво да правя след написаното от вас.Лошото е ,че съм с гел лак и дори да не го подновят,то трябва да го махнат стария.
 Ние се разходихме до Несебър за 3 дни и си изкарахме страхотно.Обожавам морето .Щом ходих по 19 000 крачки на ден, значи съм добре.Петите и кръста само ме болят .Обривите по ръцете още си стоят- те минават ли изобщо ?Днес е 11-ти ден от първи Доцетаксел и съм като крастава.

# 657
Еха! Честито Фри! Да Ви е жива и здрава и  много да Ви радва! И дълги години да си има най- страхотното бабче!
Аз си направих норматива, събрах въздух и сега мисля да лентяйствам. Днес моря гаденето с домашна лимонада, щото гадовете са ми спрели достъпа до Радлерчето, заради изборите.......... даже и до безалкохолната бира Crossing Arms - а те бая ме спасяват след химия......Нищо, ще наблягам на сладоледа и ягодите- поне трима едри ягодопроизводители, работят за мен тая година. Мъж ми свикна- без ягоди се не прибира  Mr. Green
И понеже, одеве забравих- аз за кожата и петите съм си спретнала един домашен крем от кокосово масло, алое, натурални и етерични масла и поне засега удържам ситуацията. Но, още след първата химия се бях понацепила и пообелила тук- там и вече такива работи не допускам Naughty
Арми,  Hug ...дано скоро ти паднат забраните Praynig Praynig

# 658
  • SHOOT ME 10 $
Цитат на zori_g_
 Обривите по ръцете още си стоят- те минават ли изобщо ?Днес е 11-ти ден от първи Доцетаксел и съм като крастава.
[/quote]
Зори
Според мен трябва да уведомиш лекарите в отделението в което ти правят ХТ. Това ми прилича на алергична реакция, която е характерна при вливането на гадния доцетаксел. Трябва да ти дадат нещо антиалергично незабавно. Те трябваше да са те предупредили, усетишли такива признаци веднага да ги уведомиш. Добре, че при теб е в лека форма, но не го пренебрегвай. Минах по тоя път.

Последна редакция: нд, 26 май 2019, 16:53 от midkoо

# 659
 Честито и от мен, Фри! Много да ви радва малката принцеска!

Общи условия

Активация на акаунт