GoT 35 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Кой казва, че ще има после... (24.04 - 28.04)

• 19 854
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
  • Вестерос
Ренли винаги ми е бил гнусен, а Варис мазeн Grinning

# 316
 репликата за шута всъщност тръгна от Тирион. За да отблъсне атаката на Станис за Церсей, той разпространи слуха, че Селайз е спала с Кръпчо. Тъй като  простолюдието обича жълтинки, а пък  Станис не обича жена си и това е обществена тайна, слухът се разпространи.
Ренли тук не го обвинявам, Станис се държеше сухарски и той го бъзикаше по всевъзможни начини. Ако Станис бе показал, че не му пука, Ренли щеше да престане. Но Станис е такъв - праволинеен. За това го харесвам аз, и затова не го харесват лордовете.
На мнение съм, че при повече гъвкавост Ренли можеше да договори съюз с Ренли.  Роб Старк, щеше да се титулува крал, но да стане васал на ЖТ и Ренли, горе-долу както Джон при Денерис. щеше да има голяма автономия, да има върнат Санса и дори може би - да получат някои земи, нямаше Роб да седне на ЖГ.  

Ренли че е гнусен, гнусен е, защото е политик. Бе готов да отстрани Церсей и подготвяше Марджъри като пионка, да я представи на Робърт, после се заговори, че може да се ожени за Церсей, накрая се ожени за Марджъри...гонеше си интересите. Ако Санса не бе заложница и за нея щеше да се ожени и да се сроди с Роб Старк. Просто Марджи му бе подръка. Но в играта на тронове трябват именно такива хора, а не хора на честта като Нед.

# 317
  • Чужбина
Да, но Станис бе по-големият брат и той бе наред за ЖТ. А не Ренли.

Ренли нямаше да е добър крал. Там при него щеше да се въртят такива интриги, че ни е бедна фантазията.

# 318
На мнение съм, че при повече гъвкавост Ренли можеше да договори съюз с Ренли.  Роб Старк, щеше да се титулува крал, но да стане васал на ЖТ и Ренли, горе-долу както Джон при Денерис. щеше да има голяма автономия, да има върнат Санса и дори може би - да получат някои земи, нямаше Роб да седне на ЖГ.  

Искаш да кажеш Станис. Само, че тогава нямаше да има Червена сватба, взривяване на септата Бейлор, Рамзи и т.н. и какво щяхме да гледаме ние?

# 319
Ренли нямаше да е добър крал. Там при него щеше да се въртят такива интриги, че ни е бедна фантазията.
Според мен щеше да е доста по-добър от Станис. За интригите не знам, ама голяма оргия щеше да бъде.
Но Станис позволи много жестокости, това не ми прилича на добро обещание за крал.

# 320
Да, но Станис бе по-големият брат и той бе наред за ЖТ. А не Ренли.

Естествено, че откъм страна на правото Станис е правият. Казвам само, че Станис не подходи дипломатично. и на мен ако някой ми се държи сухарски ще подходя със сарказъм към него. Друг е въпросът, че за разлика от Ренли аз бих подкрепил Станис, но е истина също, че лордовете не искаха Станис, защото бе твърде праволинеен. Да речем когато Станис изпрати Давос в Систърн, лордът на Систърн му напомни че по време на Бунта на Робърт Станис е  бесил хората му в залива,за да постигне нужния ред, а сега когато е от слабата страна иска помощ от него и говори за дълг. Освен това Станис не се изихтри като Ренли да обещава земи, злато и почести, а говореше само за своите права и за дългът на благородниците. Много малко хора му се вързаха.

Ренли е трудено да кажем дали щеше да е добър крал. Не е много принципен, но му се занимава с управлението, имаше и силна обществена подкрепа, докато Станис не разполага с обществена подкрепа и освен това уж е принципен, но на момент нарушава принципи - като например когато трябва да избира между Регар (сюзерен) и Робърт

Станис в много отношения ми напомня за Тивин, за когото се казва, че  мака знаменосците му много да го уважавали и да умеел да всява респект никой не го е обичал.

# 321
  • България

Добре, а какво ще кажете за Станис и Ренли?
Кой от двамата харесвахте повече?

Аз съм Скорпион. Не мога да се идентифицирам с никого в сериала. Но Варис и Кутрето са ми любими персонажи. Аз самата нЕмам нищо общо с тях.
Никого от двамата. Ренли беше по-малкият брат, значи претенцията му за трона не беше основателна, а Станис изгори дъщеря си.

И аз не се припознавам с никого от героите. Лиана Мормон и Санса са ми слабост. Харесват ми и Тормунд Синеокия Laughing, Бриен, Джон- с всичките му грешки, Джайм, Манс, Бенджен.

# 322
Не го обвинявам. По-скоро констатирам факт. Ако има някой виновен това е Робърт, защото му натресе тази позиция. Нед добре си е управлявал севера, защото там чест, справедливост, достойнство се ценят. Робърт като го замъкна в КЧ, Нед се оказа в положението на ескимос в Сахара.
За решението на Нед аз обвинявам Кейтлин. В сериала не е така, ама в книгите тя го подкокороса да става ръка на краля. И после натвори маса глупости.

# 323
 Това с изгарянето на Дъщерта бе голяма глупост на ДиД. Целия образ на Станис го окепазиха. като започнем от ония "клонинги" и стигнем до изгарянето на дъщерята. В книгите дъщеря му е може би единствената жена, която той обича. Като цяло Станис е  в книгите не го вълнуват жените, с изключение на Мелисандра, но дъщеря си обича я много.  Шарийн дори не би трябвало да се намира при него. Вероятно ДиД са разбрали, че принцесата така или иначе умира - и хайде да я убие Станис за по-лесно.

Специално за решението на Нед да тръгне и аз обвинявам Кейт и майстера. Но той направи доста грешки, само тази да бе с мед да я намажеш.

# 324
Специално за решението на Нед да тръгне и аз обвинявам Кейт и майстера. Но той направи доста грешки, само тази да бе с мед да я намажеш.
Глупости свърши много. Първата - обезглавяването на нощния страж. Уж Северът помнел, изслушай го първо.

# 325
Помнел, ама правилата са си правила и толкоз. Дори вълчищата не му направиха впечатление. Дори Станис се оказа отворен за по-така неща, магии и пророчества. А Нед клечи пред дървото, ама иначе....мъгъл.

# 326
Помнел, ама правилата са си правила и толкоз. Дори вълчищата не му направиха впечатление. Дори Станис се оказа отворен за по-така неща, магии и пророчества. А Нед клечи пред дървото, ама иначе....мъгъл.
Хахахаха Simple Smile) Както сме я подкарали, ще излезе, че Церсей, като най-отворена, е най-подходяща :DDD

# 327
Не е подходяща, защото никак не й пука за народа, няма наследници, вече и пари май няма много. Съюзниците под въпрос. Но оцелява, стана гъвкава. От друга страна става удобна за лице, което да се пъчи на трона, а в сянка да е някой, например желязната бака. Ще видим.

# 328
Да, Церсей е адски удобен фигурант. А в началото даваше заявка, че ще се бори за власт.

# 329
Никога не успях да забравя от първата книга, че сянката на Тирион се извисява, като че ли е крал. Порази ме от първо прочитане, вероятно той ще е суверенът накрая.

Общи условия

Активация на акаунт