GoT 35 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Кой казва, че ще има после... (24.04 - 28.04)

• 19 866
  • 749
  •   2
Отговори
# 300
  • България
За приятел бих си избрала Лиана Мормон.
Много ми харесва това момиче. Честно, смело, с принципи.

# 301
От всички забавни закачки, които изчетох и изслушах, най ми допадна, че жените, с които Гендри е бил, сега са в списъка на Аря. Simple Smile)

# 302
  • Чужбина
@ защото са роднини. Егон е Блекфир. Той е незаконен син на Илирио Молантпис, който е Блекфир по майчина линия. Пък Варис е  някакъв братовчед или шурей на Илирио.
Значи го имаме семейния елемент.

Това сигурно ли е?

Ако е сигурно, то просто излиза, че фемилито е основна мотивация на абсолютно всеки! После идват другите желания.
И тука пак идва "The things we do for love"! Целият свят се върти около това. Дори и днес.

Добре, а какво ще кажете за Станис и Ренли?

Кой от двамата харесвахте повече?

Аз съм Скорпион. Не мога да се идентифицирам с никого в сериала. Но Варис и Кутрето са ми любими персонажи. Аз самата нЕмам нищо общо с тях.

Последна редакция: чт, 25 апр 2019, 17:20 от Eleonora_27

# 303
Ренли, той има глава на раменете си, предложи чудесен план на Нед. И избра Бриан за свой рицар. Сечеше му пипето.

# 304

Аз не ги харсвах. Ренли беше един кифльо (по днешните стандарти) Joy А Станис беше най тесногръдия и праволинеен герой в сериала. А това, което направи с дъщеря си изобщо не знам как да го коментирам.

Да разбирам ли, че вие сте убедени, че Егон, който се появи в книгите е фалшив? И аз така си мислех като четох, ама не съм сигурна. Възможно ли е, чак такова разминаване да има между книгите и сериала?

# 305
Ами те изглеждат добри Джони и Нед, но все пак правят доста лоши неща в името на доброто, в което вярват, дори и пристъпват клетви, премълчават истината, ама видиш ли- в името на нещо друго Wink Просто имат по-добри мотиви и оправдания от Церсей например. И Джейми върши разни неща от любов, пък го намразихме дружно Wink  в началото поне Wink
Hug

Някъде в книгите Тирион каза, че не е важно, какво правят хората. Важно е, защо го правят!

# 306
Аз не ги харсвах. Ренли беше един кифльо (по днешните стандарти) Joy А Станис беше най тесногръдия и праволинеен герой в сериала. А това, което направи с дъщеря си изобщо не знам как да го коментирам.

Да разбирам ли, че вие сте убедени, че Егон, който се появи в книгите е фалшив? И аз така си мислех като четох, ама не съм сигурна. Възможно ли е, чак такова разминаване да има между книгите и сериала?
В книгите Ренли изобщо не беше толкова очевиден кифльо. Като каза на Нед за плана си, направо вътрешно му крещях: "Защооо не слушаш?"
За Егон все още нямам мнение.

# 307
Обвиняваш го от позицията на мъж, защото постъпи стратегически и оперативно много глупаво!

Но той бе прекарал толкова години на Север, където всичко е джаста-праста ... и тоя, дето издава присъдата, изпълнява присъдата.

Не го обвинявам. По-скоро констатирам факт. Ако има някой виновен това е Робърт, защото му натресе тази позиция. Нед добре си е управлявал севера, защото там чест, справедливост, достойнство се ценят. Робърт като го замъкна в КЧ, Нед се оказа в положението на ескимос в Сахара.

Тирион преди да излезе в силна позиция беше в слаба позиция. Например на процеса с Тивин. Но само за един ден на два пъти му се обърна късмета - първо успя да убеди Оберин, че е скрин някъде Санса и че имат някакво влияние, за да застанат на страната на Мирцела срещу Томен, така че Оберин го защити. Вторият път изманипулира любовта на Джайм. Любопитно защо Нед не се измъкна като бе в затвора. Това - от слаба позиция да се озовеш в по-силна е голямо умение. Ако щеш - трябват и ораторски умения.

Това не е силна позиция и никого не е атакувал Тирион от затвора. Оберин така или иначе си търсеше повод да отмъсти. На Нед нямаше кой да му помогне в затвора.

# 308
и двамата в книгите са съвсем различни. Ренли е харизматичен, напомня Робърт на младини, а Станис е велик пълководец и обича дъщеря си. Разбира се всеки има своите кусури -  праволинейния Станис се вкопчи в дълга си, а Ренли не приемаше насериозно правото на Станис. Жалко, че не бяха в един отбор, щяха да са силна комбина, но и Ричард III и малкият му брат, също се оставят Бялата кралица да ги разедини.

@ Eли той доста врагове си създаде Нед, а Тирион винаги търсеше да си създаде приятели. Нед постоянно мислеше за дълга си как да управлява правилно, а Тирион - как да неутрализира Церсей и Джофри. Доста голяма разлика.

# 309
  • Чужбина
В книгите Ренли изобщо не беше толкова очевиден кифльо. Като каза на Нед за плана си, направо вътрешно му крещях: "Защооо не слушаш?"
Ренли си беше абсолютен кифльо и в книгите.

Ето какво каза на Станис, когато се срещнаха на полето:

Скрит текст:
Ренли въздъхна и се извърна на седлото.

— Какво да правя с този мой брат, Бриен? Праскова ми отказва, замък ми отказва, дори не ме уважи на сватбата ми…

— И двамата знаем, че тази твоя сватба беше фарс. Само преди година кроеше да превърнеш момичето в една от курвите на Робърт.

— Преди година кроях да превърна момичето в кралицата на Робърт — каза Ренли, — но има ли значение? Глиганът взе Робърт, аз взех Марджери. Може би ще си доволен да научиш, че тя дойде при мен девица.

— В твоето легло сигурно ще си умре такава.

— О, очаквам до една година да имам син от нея. Моля, ти колко сина имаше, Станис? О, да — нито един. — Ренли се усмихна невинно. — Колкото до дъщеря ти — разбирам. Ако жена ми приличаше на нея, и аз щях да пратя шута си да я обслужва.

# 310
извинявай, но това не е кифльо. Станис се дършеше прекалено праволинейно и го предизвика просто да бъде саркастичен. Тук трябваше човек с гъвкаво мислене. Показателно е, че Ренли бе готов да даде на Станис Бурен край - мечтата му, но той не искаше да го получи от него, защото това би значело да признае правото на по-малкия брат над себе си. В същото време почти никой не искаше да тръгне със Станис . И двамата братя проявиха егоизъм и късогледство. Можеха да се обединят докато се справят с Церсей, а после да делят наследството на Робърт

АКо беше кифльо Ренли щеше да е лигав, а не да събере за нула време армия от 70 000 души. Че е егоист-егоист е, но не е кифльо!

Последна редакция: чт, 25 апр 2019, 17:37 от Лорд Сняг

# 311
  • Чужбина
извинявай, но това не е кифльо

ОК! Тогава какъв е! Човек, който безпардонно обижда племенницата си, въпреки че тя не е виновна за това, което е! Ужасен е.

# 312
  • Вестерос
Момоа и Кит са ...несравними Joy
Да, единият е по-висок. Ама и Дани как го изтърси: "Ти си вторият мъж, който ме кара да се чувствам така".
И каза на Санса, че разликата е , че Джон е по-нисък Grinning А се хилихме на този уж спойлер, че Санса и Дани се смеели за Дрого, а то било за ръста на Джон, та това като отклонение за криптите и костите Grinning

Eleonora_27 и мен Кит на пуснатата снимка най ми харесва. От както е брадясал и с тази прическа Heart Eyes

Последна редакция: чт, 25 апр 2019, 17:45 от Tiffany А

# 313
Ренли си беше абсолютен кифльо и в книгите.
Скрит текст:
Ренли въздъхна и се извърна на седлото.

— Какво да правя с този мой брат, Бриен? Праскова ми отказва, замък ми отказва, дори не ме уважи на сватбата ми…

— И двамата знаем, че тази твоя сватба беше фарс. Само преди година кроеше да превърнеш момичето в една от курвите на Робърт.

— Преди година кроях да превърна момичето в кралицата на Робърт — каза Ренли, — но има ли значение? Глиганът взе Робърт, аз взех Марджери. Може би ще си доволен да научиш, че тя дойде при мен девица.

— В твоето легло сигурно ще си умре такава.

— О, очаквам до една година да имам син от нея. Моля, ти колко сина имаше, Станис? О, да — нито един. — Ренли се усмихна невинно. — Колкото до дъщеря ти — разбирам. Ако жена ми приличаше на нея, и аз щях да пратя шута си да я обслужва.
Забравила съм го този разговор. Грозна работа.
И все пак за мен Ренли е по-приемлив, като цяло го възприемам за по-умен от двамата.

# 314
Аз да си кажа в духа на последните страници и разсъжденията за мотивите, винаги  си имам едно на ум преценявайки Варис и Тирион. Не за друго, но просто в действителността абсолютно винаги мъжете с някакви липси се опитват да се докажат на всяка цена и да компенсират.  Ако в сериала се очаква да има и някаква психология вкарана, съм сигурна, че тези двамата се водят от лични мотиви.
Тирион вероятно иска да се докаже пред семейството си, за което колкото и да се прави на утрепан, цял живот му е набивано в главата, че е най-важно. Варис пред  бедните, нещастните или осакатените. За мен и двата образа трудно ще поддържат едноличната власт  на Денерис или на Джон.
Добре, че е КН да имат обща цел всичките, като го утрепят ще стане интересно...
И аз съм везна, но Нед си го харесвах много /Шон Бийн повече Joy/ , обаче там само с честност и почтеност  нямаше как да стане, трябваше и малко акъл. Само с гола чест трудно нещо се постига.

Общи условия

Активация на акаунт