GoT 35 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Кой казва, че ще има после... (24.04 - 28.04)

• 19 809
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
  • Чужбина
п.п. Като стана дума за убиване, ще е интересно да видят сметката на Санса. Малко излишна ми се явява в момента.

Санса ще надживее абсолютно всички. И Тирион бе на това мнение още в миналото.

В темата успяхте ли да разгадаете, защо има 2-ма Егон Таргериен, т.е. защо и двете деца са кръстени Егон.

# 391
Една класация на смъртта на важни герои в сериала: https://www.thisisinsider.com/game-of-thrones-deaths-ranked-sadn … 0-ramsay-bolton-1
Нещо като топ 100. Знаех си, че не са малко, но сега като си ги припомних, направо страхотия...

Впрочем там Елария са я отписали.

# 392
  • Lost in a fairytale ...
Аз си мисля, че Аря ще е тази, която ще види сметката на Церсей.

# 393
  • Варна
И аз залагам на Аря. Все пак има списък за изпълняване.

# 394
п.п. Като стана дума за убиване, ще е интересно да видят сметката на Санса. Малко излишна ми се явява в момента.

Санса ще надживее абсолютно всички. И Тирион бе на това мнение още в миналото.

В темата успяхте ли да разгадаете, защо има 2-ма Егон Таргериен, т.е. защо и двете деца са кръстени Егон.
Това с 2та Егон си го обяснявам така:
1.Д&Д са решили да обединят образите на Джон и фЕгон по доста нескопосан начин или
2.Д&Д са питали Мартин за истинското име на Джон, но той не им го е казал или пък изобщо не са го питали и са лепнали на Джон Тарг име, колкото да има .
За мен няма логика Регар да си кръсти и двамата сина Егон или пък Лиана изобщо да не се съобрази.

# 395
  • Вестерос
Или Регар знае за предсказание,че обещания принц ще се казва Егон и ще е огън и лед 😁

Тирион въобще не го виждам да уби Данка.

# 396
  • Чужбина
Или Регар знае за предсказание,че обещания принц ще се казва Егон и ще е огън и лед 😁

Да, ама в предсказанието трябва да го е пишело името Егон. А ако го е знаел, тогава що е кръстил и оня, дето е само огън, Егон?

# 397
Да, ама в предсказанието трябва да го е пишело името Егон. А ако го е знаел, тогава що е кръстил и оня, дето е само огън, Егон?

Името на детето май го дава Лиана Таргериън, бивша Старк. Ако правилно си спомням, по това време Регар, Елия и децата им вече са мъртви. Или май само Регар...

# 398
Джон е роден след плячкосването на Чертога от Ланистърите. Бебе Егон вече е бил убит, мисля.
Ще проверя пак. Peace

На който му се рови, да заповяда:
https://www.reddit.com/r/asoiaf/comments/9h864z/spoilers_main_do … re_when_jon_snow/

Малко история:
https://awoiaf.westeros.org/index.php/Aegon_Targaryen_(son_of_Rhaegar)

Последна редакция: пт, 26 апр 2019, 18:25 от Deziderata

# 399
Според Регар, обещания принц не е огън и лед, ами има песен - песента за огън и лед.
В началото е мислел, че това е той самия, после, че е синът му от Елия, възможно е накрая да е решил, че е Джон, но пак не виждам логиката да му дава същото име.
Вече е имал Егон и Ренис и му е оставал Визерис. Но пък е имал и брат Визерис, така че според мен би го кръстил нещо съвсем различно, поне в книгите, като Емон. В сериала вече свърши.
Данито и аз не мисля, че ще я убие Тирион.

# 400
аз бих искал следното  - битка между КнН и Церсей.
Че той ще я отнесе като товарен влак цинкова кофа.

Не бих се обзалагал. Церсей си има пироманти които да й правят адски огън, Франкейщан да я пази, и Кибърн който може да й направи гвардия от Франкещайни. Ползва се с подкрепата на всички в Чертога й е наела Златната дружина.

# 401
Според Регар, обещания принц не е огън и лед, ами има песен - песента за огън и лед.

Шшшш, тихо, да не чуят от Дисни.

# 402
аз бих искал следното  - битка между КнН и Церсей.
Че той ще я отнесе като товарен влак цинкова кофа.

Не бих се обзалагал. Церсей си има пироманти които да й правят адски огън, Франкейщан да я пази, и Кибърн който може да й направи гвардия от Франкещайни. Ползва се с подкрепата на всички в Чертога й е наела Златната дружина.
Пък НК си има Виз. Wink
Ако правилно предполагам, си нещо като фен на рицарството общо погледнато. Та да ти кажа нещо "от източника" дето има една дума - печелят тези рицари, които удрят най-бързо, най-безжалостно, без скрупули и без излишно мотаене. Simple Smile

....

Шшшш, тихо, да не чуят от Дисни.

Правлино, шшшшт. Че Д(р)исни вече купиха и Пришо. Направо ме е страх да си помисля на какво ще го обърнат, ако решат да продължат сагата.

# 403
Привет! Hug

Мисля си, че се движим към развръзка, при която ...

Обещаният принц/ принцеса ще се откаже от любовта си.

И не, че вече не сме коментирали нещо подобно, обаче забелязвам тенденция ...

През целия сериал (и книгите, разбира се) се вие тънка и кървава нишка от събития, последвали изпитанието на любовта. Потенциалните владетели, поставили любовта на първо място и отхвърлили дълга, неволно причиняват хаос и смърт.

Роб избра да се ожени за жената,която обича. Последва кървавата сватба.
Принц Регар - наследникът на Лудия крал - избира тайно да се ожени за любимата Лиана. Обръща гръб на семейството си. Действията му (в значителна степен) водят до Бунта на Робърт и големи катаклизми във властта.
Песента за Джени, танцуваща с призраци на любимите хора, също звучи като тъжно ехо на минали събития, когато наследникът принц Дънкан избира любимата жена пред трона и дълга, което води до кървави брожения, а самият той загива нелепо и трагично.

Затова някак усещам, че ни водят за ръка към подобно изпитание за Избраника и този път той/ тя ще трябва да се откаже от любимия човек. (деликатна препратка към легендата за крал Артур, който обръща гръб на властта и народа си, потопен в собствената си лична драма)

Този път любовта ще трябва да се пожертва.

Развръзката ще е положителна за човешкия род, но жестока за някого, който обича.

# 404
Привет! Hug

Роб избра да се ожени за жената,която обича. Последва кървавата сватба.
Принц Регар - наследникът на Лудия крал - избира тайно да се ожени за любимата Лиана. Обръща гръб на семейството си. Действията му (в значителна степен) водят до Бунта на Робърт и големи катаклизми във властта.

Може, Но има и друга теория - чисто гейм-ъф-тронска, т.е. игрите на престола. Според нея принц Регар се е забъркал с Лиана не толкова от фффлюбеност, а за да може с помощта на Севера да катурне тати Ерис 2 от трона и сам да седне на него чисто в таргериански стил. За целта му е трябвал развод (дори има намеци, че го е получил) с Елия Дорнска, обявяването на Егон 6 и Ренис за непреки наследници на трона. Но тати се усетил...

Общи условия

Активация на акаунт