Генетични и имунологични проблеми-15

• 39 932
  • 774
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, дами. Запис и от мен в темата. Имам един леко глупав въпрос, но не се сетих да питам на консултацията с доц. Русев. Имам изписана вливка на Интралипид след +тест, както и започване на Фраксипарин. Само че взех да се чудя какъв тест-домашен уринен или кръвен тест? Защото кръвният би показал по-рано. И съответно, ако е кръвен, повтаря ли се пак след 48 часа?
Моля тези от вас, които са правили сходни терапии, да споделят как са процедирали с тестовете.
Сърдечно благодаря и успехи на всички!

# 571
  • София
Няма значение какъв ще е теста. Като разбереш хубавата новина отиваш в някой от следващите дни на вливка. Фракси можеш да си вземеш предварително - да си имаш, че не винаги се намира. Успех!

# 572
Привет,момичета и от мен.Да се запиша и в тази тема Sad
Днес ми излезнаха резултатите от NK клетките.Моля, за вашето мнението.Само да уточня ,че в момента не съм бременна ,но в рамките на 2 г,имам две бременности завършили с /задържан аборт / и с неразвиване на плода.Много благодаря за времето което ще отделите.
Резултатите са следните:
Общи Т лимфоцити (CD3+)                1769 cells      572-2350
Общи Т лимфоцити (CD3+) %             72.0 %             54.0-85.0
NK клетки (CD3-/CD16+/CD56+)1      462 cells     90-430
NK клетки  (CD3-/CD16+/CD56+)%1   19.0%           5.6-30.0
T клетки с NK активност                      3,30%           0.01-12.00
 (CD3-/CD16+/CD56+)

# 573
Имам назначени някои изследвания: D-dimer, APTT, фиброноген и протромбиново време.
За колко време стават готови - в рамките на дена или трябват няколко дена. Че си правя сметка кога да ги пускам. Simple Smile
И колко часа трябва да са минали след приема на Аспирин Протект?

# 574
  • София
Имам назначени някои изследвания: D-dimer, APTT, фиброноген и протромбиново време.
За колко време стават готови - в рамките на дена или трябват няколко дена. Че си правя сметка кога да ги пускам. Simple Smile
И колко часа трябва да са минали след приема на Аспирин Протект?
В рамките на деня. Кръвта за тези показатели трябва да се изследва до 2 часа след взимането на кръвта.
Аспирин протект няма отношение към тези показатели!

# 575
Мерси, Нандин.
Аз си мислех, че има, заради кръворазрвждащото си действие, но пък може и да се бъркам.

# 576
  • София
Мерси, Нандин.
Аз си мислех, че има, заради кръворазрвждащото си действие, но пък може и да се бъркам.
Аспирина е антиагрегант - не позволява на тромбоцитите да се слепват. Факторите на кръвосъсирванто са 13, различните антикоагуланти блокират различни фактори на кръвосъсирването.

# 577
Нандин, какво показва понижен артт, под норма? Не съм бременна в момента, но пия ОК, заради киста и не знам дали не се влияе...

# 578
  • София
Нандин, какво показва понижен артт, под норма? Не съм бременна в момента, но пия ОК, заради киста и не знам дали не се влияе...
Зависи колко под нормата е. Ако е 2-3 секунди, няма никакво значение. По принцип аРТТ се скъсява при увеличена активност на фактор VIII.
По принцип аРТТ при пациенти които не са на хипаринова терапия или имат някакво заболяване (Тромбоемболични заболявания; Хеморагични диатези; Вроден или придобит дефицит на коагулационни фактори; Чернодробни заболявания; ДИК синдром; Присъствие на инхибитори на кръвосъсирването (напр. лупусни антикоагуланти, антитела срещу ф.VIII ) и др.) няма много смисъл да се изследва, още повече да се следи.

# 579
21.5, при норма Мин. над 21.8 май е много незначително отклонение значи. Пуснах го, защото е в списъка за д-р Сигридов. Иначе ми е назначено да го следя макс на 3 седмици при бременност, защото ми е предписан фракси всеки ден от + тест

# 580
  • София
Това изобщо не е отклонение.
Фраксипарина не влияе на аРТТ, та и всеки ден да го следиш все тая

# 581
Благодаря, Нандин Simple Smile

# 582
  • София
Деси, живот и здраве като забременееш ще трябва да си спазваш назначенията от лекаря, защото ще ходиш при него. Казвам го за да не се притесняваш всеки път за стойностите  и да се шашкаш, че си на фракси, пък аРТТ е към долня граница (например).
Стискам палци скоро да ти се наложи да се бодеш ежеденвно Simple Smile

# 583
Привет,момичета и от мен,моля ви дайте вашито мнение,че при два опита да си запазя час пти до.Конова,близките 2 месеца няма да се получи Sad Чудя се към кого да се насочя ,че съм притеснена че в Бургас,нама на кои да разчиташ.
 Излезнаха резултатите от NK клетките.Моля, за вашето мнението.Само да уточня ,че в момента не съм бременна ,но в рамките на 2 г,имам две бременности завършили с /задържан аборт / и с неразвиване на плода.Много благодаря за времето което ще отделите.
Резултатите са следните:
Общи Т лимфоцити (CD3+)                1769 cells      572-2350
Общи Т лимфоцити (CD3+) %             72.0 %             54.0-85.0
NK клетки (CD3-/CD16+/CD56+)1      462 cells     90-430
NK клетки  (CD3-/CD16+/CD56+)%1   19.0%           5.6-30.0
T клетки с NK активност                      3,30%           0.01-12.00
 (CD3-/CD16+/CD56+)

# 584
  • София
Те репродуктивните имунолози в България се броят на пръстите на едната ми ръка. Където и да отидеш, няма да чакаш по-малко. Най-добре си запиши час и си го изчакай.

Общи условия

Активация на акаунт