Брекети – къде, какви, за колко? -тема 12

• 47 483
  • 797
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте!

При дъщеря ми липсва зародиш на вторият зъб и трябва да носи брекети,за да няма разстояние между зъбките. Иначе са и хубави зъбите. Захапката също е добре. Направихме консултация с една доцентка в София. Каза ми,че металните брекети ще излязат 1800 евро. Видя ми се огромна сумата. Сетих се,че няколко мои познати са доволни от брекети,които са поставени в Македония. Живеем в Благоевград и ни е на 30 минути от тук. Направихме консултация и брекетите ще излязат 600 евро.
От разговор с ортодонта разбрах,че брекетите струват 100 евро,а ако ги купуват от конференциите,на които ходят, могат да ги намерят и за 50 евро. Егати бизнеса с тея брекети...

Анелия20, факт е, че брекетите не струват повече от 40-50% от крайната цена, но така е с всеки един продукт на пазара, но не смяташ всички разходи,които има един кабинет и годините обучение и всички специализации,които са нужни на един добър ортодонт, за да може да реши компетентно и с позитивен резултат всеки случай. Всеки един лев,който съм дала смятам,че е заслужен,защото години наред усмивката ми беше свита и притеснена,а сега не спирам да се усмихвам, съжалявам единствено,че изчаках толкова време. Не бих рискувала здравето си или външния си вид заради по-малкото пари,аз също не исках да вадя толкова пари наведнъж и ги изплащах месечно. Дано имаш късмет и да свършат добра работа.

Не смятам,че отивайки в Македония, рискувам с качеството! Особено,когато става дума за детето, не бих си го позволила. Имам много познати,при които резултатите са отлични.
Когато ходихме на преглед,мъжа ми си почисти зъбен камък и направи два кариеса за 60лв. Едва ли работят с много различни материали.
След седмица ива някакъв международен стоматологичен конгрес във Франция. Докторката каза,че е платила над 2000 евро,за да присъства и да е в час с новостите. Така,че - не е някаква незаинтересова лелка,която само гледа да ни вземе парите.

А относно цената на брикетите...Просто информативно я споменах. Разбира се, че осъзнавам,че имат още куп други разходи. Оценявам  знанията и кквалификациите,които притежават. И въпреки всичко-надценката е безумна!

# 106
Здравейте на всички. Днес ми залепиха брекети. Много години отлагах решението и се радвам, че вече започнах, НО имам изкривяване на долната челюст на ляво. Не мога да си затворя устата ако брадичката ми е центрирана, вероятно заради десен зъб, който е изкривен навътре. Повдигнаха ми горната челюст с две пластинки залепени зад първите зъби. Целта е да ми се изправи захапката, но нямам никакъв контакт между двете челюсти. Единствено долните първи ударят в пластината. Не мода да сдъвча и сварен картоф Sad трябва да приемам само течни храни, най-малко 1 месец, надявам се, че при следващото посещение ще се отърва от тази гадост.
Въпреки литрите смутита и бурканчета нутела чувствам глад :/ незнам как ще издържа месец...
Пиша най-вече за морална подкрепа.  Също така с питане: на някой от вас случвало ли се е да остане без какъвто и да е било шанс за сдъвкване по време на лечението? Как преудоляхте периода?

# 107

Здравейте на всички. Днес ми залепиха брекети. Много години отлагах решението и се радвам, че вече започнах, НО имам изкривяване на долната челюст на ляво. Не мога да си затворя устата ако брадичката ми е центрирана, вероятно заради десен зъб, който е изкривен навътре. Повдигнаха ми горната челюст с две пластинки залепени зад първите зъби. Целта е да ми се изправи захапката, но нямам никакъв контакт между двете челюсти. Единствено долните първи ударят в пластината. Не мода да сдъвча и сварен картоф Sad трябва да приемам само течни храни, най-малко 1 месец, надявам се, че при следващото посещение ще се отърва от тази гадост.
Въпреки литрите смутита и бурканчета нутела чувствам глад :/ незнам как ще издържа месец...
Пиша най-вече за морална подкрепа.  Също така с питане: на някой от вас случвало ли се е да остане без какъвто и да е било шанс за сдъвкване по време на лечението? Как преудоляхте периода?

Tinkebell_89, и аз бях около месец в подобно положение след поставяне на брекети и на долната челюст заради лечение на захапката. Нямах контакт между двете челюсти и беше супер странно.

Карах на банани, смутита, зеленчуково-плодови сокове и пасирах всичко, което позволява. Само хляб на практика не можех да ям и заради това поотслабнах. Междувременно съм и бременна, но бебока върви няколко дни напред, така че на него менюто ми слава богу му понася:)

не е приятно, но е нещо временно и има хубава крайна цел. и този период ще мине и ще видиш как постепенно ще започнеш да отхапваш и дъвчеш отново. пожелавам да е по-бързо!

# 108

Tinkebell_89, и аз бях около месец в подобно положение след поставяне на брекети и на долната челюст заради лечение на захапката. Нямах контакт между двете челюсти и беше супер странно.

Карах на банани, смутита, зеленчуково-плодови сокове и пасирах всичко, което позволява. Само хляб на практика не можех да ям и заради това поотслабнах. Междувременно съм и бременна, но бебока върви няколко дни напред, така че на него менюто ми слава богу му понася:)

не е приятно, но е нещо временно и има хубава крайна цел. и този период ще мине и ще видиш как постепенно ще започнеш да отхапваш и дъвчеш отново. пожелавам да е по-бързо!

Благодаря ти много, олекна ми след твоя отговор Hug

Успех и щастлива бременност желая Flowers Rose

# 109
радвам се, че съм те поуспокоила. първите дни са най-трудни, защото е неестествено, но до седмица ще се понаместят нещата и постепенно можеш да пробваш някакви по-меки неща. И аз се бях ошашкала като теб.

Иначе аз си пасирах картофи със зеленчуци на крем супи, всякакъв вид други супи и яхнии, напр. от грах, боб, или леща, хапвах хумус, лютеница, пастет, тахан с мед, или сладко, кисело мляко със сладко, после и зрънчо и солети постепенно и така, а най-мека ми беше домашната бисквитена торта Simple Smile

ако ти стърже прекалено, пробвай към пасираното да пасираш и препечен хляб, или просто да го накиснеш докато е топла храната (като е препечен омеква и се преглъща през небцето по-лесно, пресният става на топка и трябва да се дъвче).

# 110
  • Бургас
И на мен ми беше повдигната захапката след поставянето на брекети на долната челюст, но с подложки на кътниците. Едно от най - ужасните неща по време на лечението. Не се свиква и не се изтъркват подложките за седмица, като ми казваха (поне при мен). Мен глада не ме притесняваше, но е факт, че отслабнах с два кг по това време (при положение, че съм слаба).

# 111
Момичета, след кратък разговор с ортото зацепих, че всъщност едва ли подложките ще бъдат махнати след месец, очаква през това време да има разместване и да се останови нов контакт между зъбите ми въпреки тях Rolling Eyes Mask
Следвам съветите на Джулия за разнообразна кухня и чакам Grin
Междувременно фъфля заради подложката, предполагам и този ефект ще премине след време?

# 112
  • Бургас
Ами при мен всъщност не са ги махали. Те се поизтъркват с времето, пък и зъбите се наместват... Много търпение се трябва Sad

# 113
Здравейте, от няколко дни съм с брекети, засега само на горна челюст засега. С хранене, хигиена и прочие успявам да се справя, но имам проблем с изсъхването на устата. През 2 минути пия вода, но положението не се подобрява особено. Дали някой е имал подобен проблем и как го решихте?

# 114
Здравейте, от няколко дни съм с брекети, засега само на горна челюст засега. С хранене, хигиена и прочие успявам да се справя, но имам проблем с изсъхването на устата. През 2 минути пия вода, но положението не се подобрява особено. Дали някой е имал подобен проблем и как го решихте?

И при мен беше така, от 2 дни положението се подобри. Най-вероятно ще премине и при теб от само себе си.

# 115
  • София
След брекетите правихте ли нещо?
Корекция на венеца,бондинг,избелване,обстоен преглед на зъбите?
Имахте ли поражения от брекетите?
На мен джобовете ми са май точно от тях Sad

# 116

И при мен беше така, от 2 дни положението се подобри. Най-вероятно ще премине и при теб от само себе си.

А вие отскоро ли сте с брекети също?

# 117
Bowtie От 1 седмица (-:

# 118
Здравейте, тези който са вече без брекети, могат ли да препоръчат хубава паста и вода за уста за реминерализиране на емайла. Купих си на гъм паста, но нямам някакви впечатления. А има ли изобщо вода за уста за реминарализиране?

# 119
Здравейте, някой има ли мнение за Д-р Иванова от клиника София краун?

Общи условия

Активация на акаунт