RYANAIR -15

• 43 031
  • 765
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Здравейте, случайно някой да знае от кой гейт на летището в Атина лети самолета за София? Не можах да се ориентирам да разбера, но понеже ще съм на летището през нощта, ми се иска направо да си чакам на гейта...

# 586
Здравейте,
Два въпроса имам:
- детска количка тип чадър доплаща ли се допълнително? Детето е на 3 и пътува със соствен билет/място, с ръчен багаж. В сайта на РЕ пише, че има две позволени неща за бебета, но на 3г. влиза ли още в тази категория Simple Smile
- ръчните чанти, които смятам да са малки раници и да не са препълнени, са с размер 43/27/12, а в сайта на РЕ пише, че може да са 40/20/25 - на някого случвало ли му се е да се заядат за подобна разлика?

# 587
Защо не попрочетете малко от темата...може и от предишната. Преди да попитате - коментирано е това с размерите скоро. На първия въпрос също ще да има отговор...

# 588
  • На остров
Деца до 12 години имат право на количка плюс още нещо по избор( стол за кола, подложка за кола, легло сгъваемо)
Според мен няма да има проблем за такава малка разлика в размерите на раниците но всичко зависи от служителя на смяна.

# 589
Деца до 12 години имат право на количка плюс още нещо по избор( стол за кола, подложка за кола, легло сгъваемо)
Според мен няма да има проблем за такава малка разлика в размерите на раниците но всичко зависи от служителя на смяна.
Мерси за отговора, за багажа съм била свидетел как се заяждат за куфар, но при раница може и да няма проблем Simple Smile
Ще експериментирам и междувременно ще изчета последните 5 теми, както предложи дамата по-горе Simple Smile

# 590
  • София
За начало прочети първия пост на тази тема и разгледай сайта на РЕ.
Може да не се наложи да минаваш 5 теми назад.

# 591
  • На остров
Е не е станало кой знае какво, ако никой не пита нищо няма смисъл от темата, всичко може да се намери в сайта на РЕ.

# 592
  • На морето!
За ръчните чанти- досега не ми се е случвало да ги мерят в кошницата, но и аз винаги съм с раница, не прекалявам. С Уиз пътувах последните няколко пъти и там освен раница имах и малка дамска чантичка през рамо, наистина малка- с пормоне, телефон, гланц за устни, кърпички и дъвки. Не ми направиха проблем.
Иначе в момента търся изгодни билети за предколедна Германия. Чудя се да купувам ли или няма да се вдигнат цените до края на лятото.

# 593
Момичета, за първи път ще нося лекарства с рецепта, къде трябва да ги сложа - ръчен/чекиран багаж или няма значение?

# 594
  • На остров
Няма значение, където и да ги сложиш няма проблем.
Пътувала съм с лекарства в течна форма с спринцовки с инжекции в ръчен багаж без проблем. Носих си писмо от клиниката, никой не ми го поиска.

# 595
Здравейте,
Два въпроса имам:
- детска количка тип чадър доплаща ли се допълнително? Детето е на 3 и пътува със соствен билет/място, с ръчен багаж. В сайта на РЕ пише, че има две позволени неща за бебета, но на 3г. влиза ли още в тази категория Simple Smile

Ползвали сме опцията за безплатна количка - малката беше навършила вече 2, имаше си собствен билет и понеже питах в чата дали ще трябва да заплатим и ми отговориха "не", си направих скрийншот, на целия чат, но не се наложи да го ползвам, никой не поиска доплащане за количката.

Относно раниците  - и нашите надвишават размерите, но при нужда могат да влезнат в клетката, т.е. не сме ги препълвали, или поне не с неща, с които не можем да се разделим безболезнено при евентуална проверка.

Предполагам, че не  откривам топлата вода, но все пак да споделя -
Скрит текст:
последния път като се връщахме, бяхме купили от чужбина на децата възглавници за път, които бяха доста обемни и не можахме да сместим в багажа. От безмитната зона обаче си напазарувахме някакви дреболии и имаше място в чантата, в която ни дадоха покупките, та мушнахме там възглавниците и си ги донесохме безпроблемно. Може би трябва да уточня, че пътувахме от Дъблин насам, Райън са си ирландска компания и имат някакво споразумение с тамошните фрий шопове закупеното от тях да се пренася безпроблемно, т.е. да не се налага да им се осигурява място в ръчния багаж. Не знам дали това важи и за другите летища, но безпроблемно сме минавали с подобни покупки и от другаде, може би е било въпрос на късмет.

# 596
Имате ли представа кога излиза лятното разписание?
За някои дестинации вече е налице, но за Испания все още няма.

# 597
  • София
Имате ли представа кога излиза лятното разписание?
За някои дестинации вече е налице, но за Испания все още няма.
Постепенно въвеждат дестинациите. Няма дата и срок.

# 598
Здравейте искам да попитам как стоят нещата с пътуване с малко дете почти на 1г. само с единия родител. Пълномощно трябва ли от бащата? И къде мога да го взема това пълномощно понеже мъжът ми не е в БГ. Може ли да се свържа с авиокомпанията и там да направят нещо като пълномощно?

# 599
  • На остров
Ако пътувате от България и детето е български гражданин ви е необходимо.
Пълномощно се прави при нотариус или консул в посолство на България в чужбина. Авиокомпанията няма нищо общо с това, копие се оставя на КПП при напускане границите на България.

Общи условия

Активация на акаунт