Професионални серии за коса 126

• 57 768
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, включвам се с молба за съвет, защото се чувствам в безисходица. Детето ми е диагноза трихорексис. Косъма е с нарушена структура и се къса. На нея много и тежи. Лекаря беше просто ужасен и само каза, това е. Нищо не ми препоръча, което поне малко да повлияе на нещата. Сега искам да ѝ поръчам хубав шампоан и маска за тази цел. Някой, който се води реконструиращ. Знам ли и аз? Плаче ми се направо... гледам маската на Alterna bond repair. Добър вариант ли е? И защо е толкова голяма разликата в цената ѝ в натино и златната рибка?  Моля за съвети всякакви. Това е четвърти лекар, при който я водя и чак сега сме с конкретна диагноза, но пък без никакво лечение.
Моят съвет е да се консултирате и с д-р Джалдети. На мен тя ми помогна при сериозен проблем с косата.

# 136
  • русе
Цитат
mypi1975 - От продуктите, които си писала единствено маската на Милк Шейк съм ползвала и ми е интерсно коя точно ти е продала фризьорката (обикновенно дават това, което имат в наличност). Integrity е що-годе добра.  Сайта сме го ползвали повечето и е добър.

За съжаление, а съм в грешка и се оказа че маската не е  Милк Шейк, а на Калос.

момичета виждам, че сте доста запознати за разлика от мен и ще помаля за съвет и препоръка на продукти за редовно изрусявана коса, суха и хръчаща, чупещи крайща. виждам, че в Агора сега има някакви намаления, но идея си нямам какво да си взема и да започна някаква терапия за косата си. Ще си позволя да сложа няколко снимки на косата ми ако има желаещи да споделят съвет. Интересувам се също от боите които ползвате и коментирате коя е подходяща като номер за цвета които имам в русата гама.

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 09:31 от bubanka

# 137
mypi1975 Много продукти за коса има, като съвет отдели малко време на по-старите теми тук във форума и ще видиш, кои са марките за които често си говорим. Според мен много добър вариант е да погледнеш продуктите на Moroccanoil, не са евтини, но от опит знам, че не всеки път евтината козметика дава резултат. Започни с нещо силно подхранващо и виж как ще ти се отрази, добър пример и много бюджетен е серията на Loreal - lipidium, имат и едни малки Праймър ампулки, на мен, а и на много познати помогнаха много.

https://www.arlen.bg/product/4067/praymar-loreal-professionnel-a … -primer-12ml.html

Серията е харесвана от много, но има супер недоволни и от нея, като за начало за проба си заслужава обаче да се опита. Иска ми се да те предпазя от хвърляне на пари на вятъра, колкото и трудно да е това. Профи козметиката е много ефективна, но трябва да уцелиш точните продукти, идеата при нея е да ти приложат в някой салон нещо, което да ти хареса и след това да си го закупиш, другото е налучкване.
Внимавай и със сайтовете, сравнявай си цените защото, не всяка промоция е истинска, например в цитираната Агора Ланза е с около 12 лв. по скъпа от чуждите сайтове, ЗР и Арлен.

# 138
  • Варна
момичета виждам, че сте доста запознати за разлика от мен и ще помаля за съвет и препоръка на продукти за редовно изрусявана коса, суха и хръчаща, чупещи крайща. виждам, че в Агора сега има някакви намаления, но идея си нямам какво да си взема и да започна някаква терапия за косата си. Ще си позволя да сложа няколко снимки на косата ми ако има желаещи да споделят съвет. Интересувам се също от боите които ползвате и коментирате коя е подходяща като номер за цвета които имам в русата гама.

Ще е нужна малко повече информация,за да ти препоръчаме конкретни продукти.
 На снимката ми се струва,че косата е тъничка,но това може и да е ефекта на изтъняването от годините силно изсветляващи бои. Скалпът как е? Омазнява ли се бързо и търпи ли на силни продукти?
  Не е маловажен и въпросът за сумата,която си склонна да отделиш първоначално.
 Най-общо ще ти трябва един хубав балансиран шампоан с превес на протеина, една хидратираща и една протеинова маска. Еластисайзър екстрийм защото изрусената коса си се нуждае от това чудо ииии финиш,който да ти пасне.
 Аз лично не бих започнала нито с Алтерна нито с Марокан.
 Има доста други работещи марки,на не предизвикващи колики цени  Laughing
 Ето ти едно смислено упътване от моят Гуру на тема коса Магнолия  Hug

Скрит текст:
За да си оправи човек косата не са нужни чаааак толкова пари. Вярно е, че има нужда от една по-солидна предварителна инвестиция, но не е нужно да е Алтерна, Шу Уемура, Керастаз и т.н. Аз например изключително много харесвам Напура. https://www.zlatnaribka.com/napura  Цената и е средна. Преди 3 години беше дори още по-ниска. Аз я популяризирах в темата и изведнъж започнаха много да я купуват. Тогава Рибата вдигнаха с 25% цената и момичетата бяха много недоволни и не им го спестиха в страницата във фейсбук. Както е да е, мисълта ми беше, че това е марка, която е много качествена, шампоаните, маските, терапиите са им на добра цена и съвсем спокойно с две техни серии, няколко ампули, и една терапия може да се започне подобрението на косата.  Също да се вземат една-две хидратиращи серии. Джойко в енцо    също е на добра цена и е напълно допустим, особено ако се вземе голяма разфасовка. https://www.enzo.bg/kozmetika/kozmetika-za-kosa/?f=1-1-2-3649-5625 Протеина в 2 стъпки на Афоджи и още доста други продукти, които могат много да подобрят състоянието на косата, без да се хвърлят стотици левове в неудачни покупки.  Ясно е, че често първоначално има неподходящи продукти, но аз обикновено съветвам да не се разменят, освен ако няма нещо, което искаш да купиш, и можеш да го получиш чрез тази размяна. Защото след няколко месеца косата ще го хареса, състоянието й ще е различно. Е, това не е общовалидно за всеки един продукт - аз също съм разменяла някой неща, но такива които със сигурност не искам дори да помириша отново или такива, които имам в повече - като ампули например.

Затова задружността на темета е много важна. Скъпите терапии си ги купуваме 3,4,5 момичета и като си разделим и се получават хубави неща на супер цена. Последно като разделихме голямата разфасовка на Олаплекс имаше дози по около 50 мл. Олаплекс стъпка 1 и 100 мл. от стъпка 2 и цената беше 55 лева, ако не се лъжа. А тази доза ще стигне за доста време,  защото 3.75 мл. е дозата, която се слага в една боя. А към 10 мл. е за терапия на коса до средата на гърба, че и до кръста. Поне аз на моята дълга коса като сложа 15 мл. и много ми остава от дозата - при терапията първата стъпка са смесва с вода в различно съотношение в зависимост от количеството от пъвата стъпка.

Та няма лошо да се коментират и по-бюджетни продукти, ясно е, че в БГ голяма част от хората нямат добри доходи и никой не осъжда никой за това. Но истината е, че повечето момичета очакват чудеса от някоя ракламирана серия, а истината е, че често тя съвсем не е за тяхната коса. Освен това има коси, които и само Пантен ще им направи хубава косата. Аз това наричам ген и младост  и късмет също така. Моята коса се промени постепенно и дори в някой случаи рязко.  Като момиче и до преди 5 години косата ми беше къдрава и то много - ситни и гъсти къдрици. Сега е права към чуплива, като след раждането започна като че ли повече да се начупва, и е на вълни някак. Като се изкъпя и я понамачкам с ръка се начупва доста, но после се поизправя сама. Не е от дължината, защото и преди съм била с дълга коса. Съответно това за мен означава, че има някакава промяна в структурата на косъма, на няма връзка с увреждане, защото въпреки, че я боядисвам, изправям, къдря - косата ми е здрава, доколкото може това да се приеме за третирана коса. Но за разлика от преди сега имам по-гъста коса, по-плътен косъм, повече обем. И това не се дължи на китосването на косъма с добри продукти (защото точно това правим като слагаме маски, финиши и т.н. по косата) а на грижата за косата от нейното поникване. Другото е просто допълнение. Съсипаната коса си остава съсипана. Единственото, което правим е да й подобрим донякъде външния вид, да я гримираме, както се казва. И колкото по-опитен е "гримьора" толкова по-добре се маскират проблемите.

Не искам да бъда грешно разбрана. Нашето колекциониране е мания и често е просто глезотия, а не оправяне или поддържане на косата. Никой не трябва да има 20 серии за да има хубава коса, но трябва да има около 6 серии - 2 протеинови, 2 хидратиращи, една балансирана към хидратация и една балансирана към протеин. Две термозащити, от които  една на суха и една на мокра коса да се нанасят и 2 финиша - един протеинов и един хидратиращ. Това е. Грижата за скалпа може да става и само с ежедневни 5 минутни масажи, едночасов престоя преди всяко миене на косата с Ямайско черно рициново масло (нарочно го изписвам така за да няма неразбрали,иначе го съкращавам ЯЧРМ), което от Ибей може да се купи за около 25 лева и да се ползва повече от половин година, защото е много икономично и се смесва с други масла. Както и веднъж седмично по половин ампула Напура за стимулиране на фоликулите. Което е 5 лева на седмица. Колкото една купия цигари.

За да няма никаква грешка ще кажа, че Шу Уемура е глезотия. Алтерна Тен - също.

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 09:35 от bubanka

# 139
Бихте ли ми препоръчали сух шампоан, все попадам на такива, които нямат никакъв ефект -примерно на philip kingsly one more day

# 140
  • София
Не мога да препоръчам добър "професионален", и аз издирвам, но не купувай на Label M - няма ефект, не пръска бяло, но остава едни съвсем мънички бели прашинки, които ако се загледаш на тъмна коса отблизо леко се виждат, но най-вече не си върши работата на сух шампоан.

# 141
  • русе
Благодаря за съветите, karamele
prinzesata - като цяло косата ми винаги е била тънка, но имаше дни в които изглеждаше по плътна. Скалпът ми е чувствителен и при боядисване при фризьора много често в първите 10 мин. съм усещала силно парене, все едно са ми подпали главата за ужас на фризьорката. Никога не съм имала проблем с омазняването на косата/ скалпа винаги е била суха. Да разбирам ли че трябва да има задължително 3 стъпки -1 шампоан /протеин= кератин/ 2 хидратация - предполагам маска/балсам, 3 протеинова маска. А под финиш какво се има предвид като продукт? Съжалявам за многото въпроси, но ще ми е нужно време да прочета всичко което сте изписали, а тогава ще има още 😀 И естествено средствата, ще се опитам да търся златната среда за сега , ще се спра на 1-2  продукта, пък може и аз с времето да изпадна в зависимост на златната рибка 😀.

# 142
Бихте ли ми препоръчали сух шампоан, все попадам на такива, които нямат никакъв ефект -примерно на philip kingsly one more day

По принцип не харесвам Нивеа като фирма, но този шампоан ми хареса много. Придава обем на изправена коса, която е за миене, даже няколко пъти получавах комплименти за иначе "мръсната ми коса" Simple Smile

# 143
  • Варна
 mypi1975 твоето не е чувствителен скалп  Hug На боя и моят реагира,та чак до рани се е стигало с Алфапарф.
 Добре...ето примерен протокол със съответните продукти.
 Еластисайзър екстрийм на Кингсли https://www.zlatnaribka.com/philip-kingsley/elasticizer--za-izto … zer-extreme-75-ml
 Шампоан Медисютикълс хидрокленс https://www.zlatnaribka.com/mediceuticals/advanced-hair-restorat … hydroclenz-250-ml
 Маска Епруваж https://www.zlatnaribka.com/eprouvage/fortifying-za-vazstanovyav … -reparative-227-g
  Финиш https://www.zlatnaribka.com/lakme/l2--dvufazen-balsam-bez-izplak … e-lakme-l2-100-ml

Умишлено давам линкове към малки разфасовки  Hug,защото първоначалната инвестиция за човек НЕ купувал до сега профи козметика е сериозна. Големите естествено са по-изгодни,
 Та протокола....
  На навлажнена коса/не мокра/ аз навлажнявам с ръце или с пулверизатор нанасяш еластисайзър,свиваш косата на кок и стоиш поне 2ч. Най добре ако имаш възможност го правиш вечерта спиш така и миеш на сутринта.
 С шампоана миеш два пъти по системата на Керастаз/сапунисва се само скалпа без да се търкат и перат дължините. На тях им е достатъчно само това,което се стича при изплакването,за да се почистят.
 Маската на Епруваж я нанасяш с масаж на скалпа и дължините. Желателно е поне първите пъти да правиш дълбоко подхранване. Нанасяш,слагаш шапка за баня,хващаш сешоара и загряваш десетина минути да се стопли главата. Завиваш в хавлия и стоиш поне 10-15 мин. Ако имаш време и повече не е грешно. Аз стоя от половин до един час.
 Изплакваш и нанасяш финиш по дължините и връхчетата най-вече-това е. Л2 е лекичък финиш и ако не е достатъчен може да се наложи да вземеш и по-сериозен,а ако ползваш топлинни уреди ще трябва и термозащита.
 За начало тия продукти са ти достатъчни като може да се снабдиш и с Кокосово масло суровопресовано,което да нанасяш по дължините преди миене когато не ползваш еластисайзър. Пази ги от премиване,. Последното е супер важно за отслабени,изрусени,късащи се коси като твоята.
 Това е протокол с минимум необходими,добри,сравнително бюджетни,работещи продукти.
  Може да вземеш и една две дози Колорплекс от рибата и да направиш две терапии през седмица https://www.zlatnaribka.com/colorphlex/ednokratna-doza-sistema-z … yavane-colorphlex

# 144
  • русе
mypi1975 твоето не е чувствителен скалп  Hug На боя и моят реагира,та чак до рани се е стигало с Алфапарф.....

Hands Thumbsup Не знам дали е била тази боя, мисля беше друга, след тези случаи започна да ме боядисва с друга с нея не е имало парене, но каква е ...трябва да я питам. Аз съм алергична към Алое Вера, имаше преди много време и други неща към които имах непоносимост, като боя за коса, кафе и др., но тях ги преодолях.Сега внимавам и гледам да няма Алое в продуктите. Кокосово масло имам и ползвам от години, слагам си по малко в кафето сутрин, за косата също го ползвам. То е ясно че ще има проби докато си намеря мойте неща. Благодаря още веднъж за отделеното време.
Снощи четох доста от инф. в линковете на първа страница, цяла нощ съм сънувала фризьори, бои 🤣

# 145
  • София

Moroccanoil

# 146
Извинявям се за невежеството ми, но какво значи да не се премива косата, как трябва да стане процеса за да не стане премиване. Всичко да се слага в корените ли само?

# 147
  • Варна
Тук говорим за професионални продукти,а те в голямата си част са силни защото са създадени да решават проблеми. Премитата коса скърца буквално.
 В случая тъничката,суха изрусена,късаща се коса на mypi1975 ако бъде измита мъжката  Laughing да речем с Керастаз Денсифик не ми се мисли какъв ще е резултата. Най-общо казано оплетена скърцаща топка.
 Дължините наистина не се нуждаят от пране,а на такива  отслабени  им трябва и допълнителна защита под формата на преуош. Нека не е еластисайзър,нека е масло или просто не харесван балсам или маска,но е хубаво да се слага.

# 148

Moroccanoil

Аз съм на тотално различно мнение Flushed Сухият шампоан на Марокан не прави абсолютно нищо, даже имам чувството, че още повече ми сплесква косата, а сухият шампоан, който продължавам да купувам е на Филип Кингсли. Никак не съм фен на сухите шампоани, но честно казано ми се налага и вече не се дърпам и не изпитвам такава вина, като ги използвам Relaxed

# 149
 С пре-уоша на Керстаз по колко време се седи?

Общи условия

Активация на акаунт