Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Песен за огън и лед 29

 • 12 346
 • 743
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 11 448
джиджи, не сигурно че кралицата -труп е Друга, спойкойно може да е била дъщеря на Могилния крал. Не е дал душата си, а любовта си. Жертвоприношения се правят или за да промениш климата (Съгс искаше да прави такива жертвоприношения и да махне лошото време) или да призовеш нещо - това не е доказателство, че си лош.
КнН може да е искал да предизвика затопляне и да победи Другите и затова да е искал да използва силите на Кралицата труп, да гос тори чрез жертвоприношения.
И Мелисандра прави жертвоприношения, пък воюва срещу Другите. И Мандърли допреди пет века са правили жертвоприношения на Чадата.

П.С. точно за управлението на КнН не знаем нищо. Ако приемем, че наистина е управлявал цели 13 години, а не е само легенда, това далеч не е малко време, явно все нещо е свършил за Вала за този период, че да го търпят.
Знам само че се е влюбим в Кралицата-труп, извършили са жертвоприношения,  накрая Стражът се разбунтувал и силите на Севера, диваците и Стража се обединили срещу срещу него. Дали е управлявал добре или зле няма как да знаем.

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 17:36 от Лорд Сняг

# 31
 • Мнения: 8 076
Каква любов, каква душа - пише, че си е дал семето. 🤣🤣😂😂 Може и дете да се имали.
Според мен в книгите няма да е така просто: злите ББ и зомбита, начело с НК срещу всички живи. Ще има някакви обрати. Дано разберем повече за целта на ББ и как са ги отблъснали първия път.

# 32
 • Мнения: 1 603
Той и дал семето си, а тя взела душата му.

# 33
 • Мнения: 8 076
На мен това ми е много образно казано. В "митологията" на Мартин не помня да е ставало дума за души.
Според мен тази Друга го е превърнала в Друг по някакъв начин или той си е останал човек, но е слушал тя какво му казва и е почнал жертвоприношенията и т.н.

# 34
 • Мнения: 11 448
Най-старото от тези предания е за Нощния крал, тринайстия Лорд Командир на Стража., който приел в ложето си чародейка, бледа като труп и се обявил за крал. Тринайсет години Нощният крал и неговата"кралица-труп" управлявали заедно, Преди Кралят на Зимата, Брандън Трошача (в съюз според някои с  Краля отвъд Вала Джорамун) да ги срази. Отпосле името на Нощния крал било изличено от историята.
.......Някои майстери додават че кралицата трупа била жена от Могилиге, дъщеря на Могилния крал, * който по това време разполагал със значителна власт. и често се свързвал с гробове и смърт.
Нощният крал е ту Болтън, ту Уудфут, ту Ъмбър, Флинт, Рони или дори Старк.


СВетът на Огън и Лед

*:Могилният крал е бил некромант и враг на Старките, зовял се е Крал на всички Първи хора

Така  - никъде не виждам тук да пише, че Нощния крал е призовал Другите?

2. Никъде не става дума за души/душа тук, пише, че КнН е приел в ложето си  кралицата-труп

# 35
 • Мнения: 8 076
Аз се обърках малко. Тази кралица,  знаем ли със сигурност, дали е била зомби (wight) или Друга/ББ (white walker)?
В текста едва ли се казва, но Мартин може да е обяснил в някое интервю.

# 36
 • Вестерос
 • Мнения: 33 377
Не знаем на 100%

# 37
 • Мнения: 11 448
за кралицата -труп се знае че е била изключително бледа и студена като труп и оттам името -  кралица  труп. Говори се, че имала маймунска опашка, ама не е сигурно. Знае се че е чародейка, но съвсем определено не зомби, щом 13 години (ако тия години не са легендарни) никой в стража не е забелязал, че тя не е Друга.  Да, съществува опцията да е някаква интилигетна Друга, по модела на филмовия КнН, но по-вероятно е да е дъщеря на Могилния крал, а той е некромант. За него се знае че  короната му е прокълната и че всички които я пожелят постепенно започват да изглеждат като мъртъвци. Иначе негови наследници са Дъстин.

# 38
 • Мнения: 8 076
Нея дали я убиват? Може да е още жива и да я видим. Да си търси нов крал и да си избере Джон. Много фантазирам. 😁

# 39
 • Мнения: 11 448
Тя просто изчезва. Често съм си мислил, че това може да е Мел. Мел е страшно стара в действителност, въобще не изглежда така, просто рубина й показва определено лице, което си е избрала -малко като при Безликите
Но е странно че след като цял свят се вдига на бунт срещу КнН - диваци, Севера, Стража - никой не знае какво е станало с кралицата-труп

# 40
 • Мнения: 8 076
За Мел имаше нещо друго. Мисля, че е била робиня и са я купили в Асшаи или някъде другаде в Есос.
Сещате ли се: Мелани, жребий еди кой си.

# 41
 • Мнения: 11 448
 Later, he fell in love with a woman "with skin as white as the moon and eyes like blue stars - понеже се говореше, чене се е влюбил КнН в кралицата -труп

Есме, Мелани е робиня, но не знаем преди колко време е била робиня - преди 10,20,100,1000 години? възрастта и външият й вид не са реални. Отразен е кратък момент от детството й. В Асшаи (ужасен превод - Asshai) - не знаем дали въобще е била или си измисля?  в Асшаи няма деца. Мел например се представя за лейди, а е робиня. Червените жреци във Волантис имат точни 1000 роби и като умре един го заместна друг. Един става войн - друг жрец.

# 42
 • Варна
 • Мнения: 1 061
Джон, откъде измисли, че андалите са изтрили записите за 13 ЛК? Андалите в Севера не са стъпили. Препрочети си Света. Северняците, Дорн и племената в Лунните планини са с най-чиста кръв на Първите хора. Другите яко са се омешали с Андалите и са приели и вярата в 7те, но не и Севера.
Просто тоя 13 ЛК е съществувал някъде 8000 години преди действието на книгата - малко след построяването на Вала и възникването на Стража. Я са имали писменост, я не - по-скоро устни предания. Естествено е легендата да се допълва, изкривява, тълкува и т.н.

# 43
 • Мнения: 8 076
Може да се е влюбил, може и да го е омагьосала.

# 44
 • Мнения: 11 448
може да го е омагьосала, но не си е "излял семето". Явно все пак е имал някакви чувства

Общи условия

Активация на акаунт