Песен за огън и лед 29

• 17 218
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
  • Чужбина
Логично, макар и не много информативно. Остава малко повече от една седмица до завършването на сериала. Следователно книгата ще бъде издадена в периода [20.05.2019 ; + ) .

Отляво затворен интервал   hahaha hahaha hahaha

# 361
Логично, макар и не много информативно. Остава малко повече от една седмица до завършването на сериала. Следователно книгата ще бъде издадена в периода [20.05.2019 ; + ) .

Отляво затворен интервал   hahaha hahaha hahaha
Мистерията трябва да остане докрай. Wink

# 362
Ясно, че се търси роднинска връзка на Илирио с Фегон, ама не знаех, че се търси на Варис със Сера. И как тия връзки гинправят Блекфири? На мен мен звучат като изсмукано от пръстите. Често казано смятам, че ако трябва да се търси скрит произход на Илирио или Варис, щяхме да имаме повече улики.

# 363
  • Чужбина
На мен мен звучат като изсмукано от пръстите. Често казано смятам, че ако трябва да се търси скрит произход на Илирио или Варис, щяхме да имаме повече улики.
Определено е изсмукано от пръстите, защото GRRM все още прави образа на Варис много инконсистентен.

Уж е за Кралството, пък реално го дестабилизира. И затова се търси някаква роднинска връзка, която да направи нещата по-праволинейни.

# 364
Има някакви Блекфири, които заживели в Есос и се предполага, че майката на Егон е тяхна потомка, но всичко си е догадки на феновете.

Ама Варис и в книгите ли обясняваше, че прави всичко за кралството? Ами да беше очистил Церса  досега.

# 365
  • Чужбина
Ама Варис и в книгите ли обясняваше, че прави всичко за кралството?
Е те това е много добър въпрос. Сега ще проверя.

Цитат
— На твоите цели? А какви са тези цели, лорд Варис?

Мир — отвърна без колебание Варис. — Ако е имало една душа, която да е желаела отчаяно Робърт Баратеон да остане жив, това съм аз. — Варис въздъхна. — Дванадесет години съм го пазил от враговете му, но ето, че от приятелите му не можах да го опазя. Що за странен пристъп на лудост ви тласна да кажете на кралицата, че сте разбрали истината за рождението на Джофри?

Цитат
— Искате от мен да служа на жената, която уби моя крал, изкла хората ми и осакати сина ми? — изхриптя невярващ Нед.

Искам от вас да служите на кралството — каза Варис. — Кажете на кралицата, че ще признаете престъпната си измяна, заповядайте на сина си да остави меча и обявете, че признавате Джофри за законен наследник.

Цитат
Кажете ми, лорд Варис, на кого служите всъщност?

Варис се усмихна тънко.

Как на кого, на кралството, милорд, как бихте могли изобщо да се усъмните? Кълна се в изгубеното си мъжество. Служа на кралството, а кралството има нужда от мир. — Довърши последната глътка вино и хвърли меха настрани. — Е, какъв е отговорът ви, лорд Едард? Дайте ми дума, че ще кажете на кралицата това, което иска да чуе, когато ви посети.

Последна редакция: вт, 14 май 2019, 21:55 от Eleonora_27

# 366
След като прочетох и 5те книги го разбрах така: на Варис и Илирио им е трябвало мир, за да може Егон да порасне и да се подготвят плановете му за качване на Трона. Щели са сами да "катурнат каруцата" в един момент, но просто е трябвало да бъде точния. Обезглавяването на Нед отключи верига от събития, които не са очаквали, но все пак се нагодиха и ето - идва Егон, като някакъв спасител да въдвори ред и мир в кралството.

# 367
  • Варна
Може Варис и Сера да не са Тарги по линия на Блекфир, а на дъщерята на Джеерис, която офейкала към Лис. (Тук малко издавам от Огън и кръв, ама ще ме извините). Едит - бяха я споменали и в Света.
Така че, ако Илирио е баща на фЕгон от Сера, претенцията на фЕгон не е съвсем безоснователна, но голямо разплитане ще стане на родословното дърво кой пред кого. По-лесно е да го изкарат син на Регар.
Доколкото си спомням Варис разправяше на Тирион (в сериала) как оня магьосник го купил и го кастрирал. Може да е било заради Таргската кръв. Пак в сериала, Оберин като говореше с Варис го пита дали е от Лис - заради акцента.
Абе много интересни неща могат да се навържат в тая посока.

Коронис, направо надежда за пролет ми вдъхна Blush

# 368
Ако Варис беше с таргска кръв, магьосникът щеше ли да го изхвърли на улицата след като го скопи? Няма логика.
Варис и в книгите се прави, че висшата му цел е мир и проспоритет, но описанието на миналото му и на задкулисните му действия не говорят в тази посока.
Нямаше ли да е по-лесно да има война с години и изведнъж изкача Фегон? Не знам как ще му доказват произхода. Може той да е този, който ще опожари КЧ с някой от драконите на лелинка.

# 369
  • Чужбина
Ох, аз пък искам разкрития от Огън и Кръв, въпреки че дори не съм си я купила.

Ще ви върна малко към Танца. В последната глава на Дани, където Дрогон я занесе в Дотракското Море ... Дани спонтанен аборт ли направи?

Сигурно сте го обсъждали в предишните теми, но мене супер много ме мързи да чета.

Ако Варис беше с таргска кръв, магьосникът щеше ли да го изхвърли на улицата след като го скопи? Няма логика.
Това също съм го мислила по подобен начин.

От друга страна, Варис няма мотивация пари. За какво са му? Та той дори семейство няма.

# 370
Спомням си аз, че имаше спор по този въпрос. 😂
И спонтанен аборт е възможност, а може просто цикъла да и е дошъл.

# 371
  • Чужбина
Да, но това някакси не съвпадаше с цикъла й. Тя гледаше луната и си мислеше, че нещо не е наред с датите (на съвременен език).

# 372
  • Варна
Нещо май не й излизаше сметката за цикъл. Ето го откъса:

Цитат
Когато се събуди задъхана, бедрата й бяха лепкави от кръв.
   В първия миг не разбра какво е. Светът тъкмо бе започнал да изсветлява и високата трева шумолеше тихо на вятъра. „Не, моля ви, нека да поспя още малко. Толкова съм уморена.“ Опита се да се сгуши отново под купчината трева, която бе оскубала, преди да си легне. Някои от стръковете бяха влажни на допир. Пак ли беше валяло? Бързо се надигна, уплашена, че се е оцапала, докато е спала. Щом вдигна пръсти към лицето си, усети по тях миризмата на кръв. „Умирам ли?“ Тогава видя бледия лунен сърп, зареян високо над тревата, и се сети, че това е просто лунната й кръв.
   Ако не беше толкова болна и уплашена, сигурно щеше да изпита облекчение. Вместо това затрепери неудържимо. Изтърка пръстите си в земята и оскуба шепа трева, за да се избърше между бедрата. „Драконът не плаче.“ Кървеше, но беше само женска кръв. „Но луната все още е полумесец. Как е възможно това?“ Опита се да си спомни кога беше кървила последния път. Последното пълнолуние? Предишното? Или преди него? „Не, не може да е било толкова отдавна.“

А Варис защо ще помага на Илирио, ако нямат някаква връзка - кръвна или подобна?

# 373
Да, но това някакси не съвпадаше с цикъла й. Тя гледаше луната и си мислеше, че нещо не е наред с датите (на съвременен език).
Да, не можеше да се сети кога за последно е била в цикъл. Така, че аборта не е отпаднал, но какво значи? Може да забременее, но не може да роди. Думите на Мирри проклятие, пророчество или нещо друго бяха?

# 374
  • Пловдив
Може просто да си й е дошъл цикъла, след като роди едва ли веднага е дошъл,а евентуално  ако било второ бебе от кого е била бременна Дариоо ли ? А с първото дете какво се случи, умря щот влезе в шатрата на вещицата или се бъркам.
Трябва да ги прочета пак тези книги , мамка му Sad

Общи условия

Активация на акаунт