Песен за огън и лед 29

• 17 200
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
Чела съм теории, че ще е Емон, Джеерис и още някакъв. И аз не искам да е Егон. Голяма глупост. Смятам, че във филма е Егон точно, защото обединява историите на Джон и Фегон.

Джони, ясно е, че Джон няма да остане умрял. И Дух е при него. За пророчествата, както знаеш, не съм съгласна. За Санса и Джон съм съгласна.

# 406
На мен мен звучат като изсмукано от пръстите. Често казано смятам, че ако трябва да се търси скрит произход на Илирио или Варис, щяхме да имаме повече улики.
Определено е изсмукано от пръстите, защото GRRM все още прави образа на Варис много инконсистентен.

Уж е за Кралството, пък реално го дестабилизира. И затова се търси някаква роднинска връзка, която да направи нещата по-праволинейни.

Ели, това че Варис е за Кралството е глупост на ДиД. Ако приемем че Варис иска да дойде Егон Блекфир има логика - дестабилизира всяка династия, коята не е Блекфир. първо разпалва враждата между Ерис и Регар, после скрива информацията за брака на Регар с Лияна Старк, после оставя Робърт на трона, защото той сам се дестабилизира, след което работи за конфликт между Старки и Ланистъри, за да посее разруха.
Междувременно Илирио изпраща Визерис и дани в нищото, а Варис и Илирио пращат Тирион - възможен Тарг - при Дани, като в същото време Егон и Конигтън го държат по око.
Варис се надява да постигне с Егон Блекфир това, което Кутрето иска да постигне със Санса - да бъде един сив кардинал на едан марионетка.

# 407
  • Чужбина
Варис се надява да постигне с Егон Блекфир това, което Кутрето иска да постигне със Санса - да бъде един сив кардинал на едан марионетка.
Варис можеше да бъде такъв и за Томмен. Особено след ликвидацията на Кeван.

# 408
за пророчествата съм готов да се обзалагам, че ще се изпълнят.
За това че Джон ще остане жив - също.
До момента съм обявил, че съм готов да се обзалагам и че филмовата Санса няма да се обърне срещу филмовия Джон и че ако това стане, публично ще обявя че съм шокиран. Изненадващо (или не) когато два пъти направип това предложение след пети епизод, всички противници на Санса се изпокриха и никой не пожела да се обзаложи с мен.
Не виждам смисъл книжния Джон да го съживяват. За мен той е изчерпал присъствието си.
Джони, наясно сме, че каквото и да стане ти пак ще носиш вода от 9 кладенеца, че за теб Санса не е предател, че то заради семейството, севера, не-зная-какво-си-още-си нарушила клетвите, ама това не било предателство и всякакви подобни дивотии за да я оправдаеш. Мислиш ли, че някой му се четат подобни фантасмагории.

Отделно за изкървяването на Денерис - мисля, че по някакъв начин е свързано с Дрогон. В книгите има много повече магия и много по-силна връзка между нея и драконите.

# 409
  • Чужбина
Отделно за изкървяването на Денерис - мисля, че по някакъв начин е свързано с Дрогон. В книгите има много повече магия и много по-силна връзка между нея и драконите.
Имаш предвид, че близостта до Дрогон предизвика спонтанен аборт или лунната кръв?

# 410
  • Вестерос
Чела съм теории, че ще е Емон, Джеерис и още някакъв. И аз не искам да е Егон. Голяма глупост. Смятам, че във филма е Егон точно, защото обединява историите на Джон и Фегон.

Джони, ясно е, че Джон няма да остане умрял. И Дух е при него. За пророчествата, както знаеш, не съм съгласна. За Санса и Джон съм съгласна.
И  аз така, а на Джон сякаш Джеерис му ходи най

# 411
Варис можеше да бъде такъв и за Томмен. Особено след ликвидацията на Кeван.

Томен го държаха Тирелите. Той бе женен за Марджи, Лорас му бе кумир, Мейс Тирел се разхождаше с войската в Чертога. на Варис му трябваше абсолютна марионетка, а не да го дели с някой друг, както Церсей делеше Томен с Марджи. Друг е въпросът, че грешно си направи сметките, в последните глави на Танца фейк Егон показа характер.

....
И аз мисля, че Джеерис би било по -подходящо от Егон. започва с ДЖ

# 412
На Варис даже това едва ли му е единствен коз в ръкава и вариант. Готви се с години за всякакви варианти, сигурно даже Джофри е бил вариант, но на, пропадна, Томен- други фактори и т.н. Егон, Денерси и кой знае колко още нишки дърпа, къде успешно, къде не
Аз не съм се отказала от него, чете ми се за него още Simple Smile

# 413
Имаш предвид, че близостта до Дрогон предизвика спонтанен аборт или лунната кръв?
Не, би било прекалено плоско да е аборт или цикъл. Трудно е да го формулирам кратко и ясно. Мисля, че на психосоматична основа тя реагира на тях (най-много на Дро) и те на нея. Мисля, че кървенето е вследствие на осъзнаването, че ги е изоставила.

п.п. * Активирана кръвна връзка, това е най-близкото до усещането, което ми се върти в главата.
За разлика от сериала, когато в книгата се излюпиха, тя ги кърмеше. Обвързани са някак и на физиологично ниво.(да, зная колко е нелепо във фентъзи свят с магии да се прави такова обяснение, но пък  не е като да не е измислЯно и преди.)

Последна редакция: ср, 15 май 2019, 11:08 от Аниш

# 414
Навремето имаше даже теории, че си е просто кървава диария Simple Smile След ослепяването на Аря, което ми докара шок за години наред, смятам, че и този банален cliffhanger си е достойна "теория" Simple Smile

# 415
  • Чужбина
Навремето имаше даже теории, че си е просто кървава диария Simple Smile
О да, и на мене първата ми мисъл бе, че има дизентерия.

Но после започнах да мисля и за другите варианти.

# 416
Нали Таргите не боледуват или ако ги хване нещо, оздравяват.

# 417
  • Вестерос
Аз пък за дизентерия не съм си мислила.

# 418
  • Чужбина
Нали Таргите не боледуват или ако ги хване нещо, оздравяват.
Това са брътвежи на Визерис. Те таргите винаги са си мислели, че са свръххора.

Аз пък за дизентерия не съм си мислила.
Аз го мислех, защото точно по същото време имаше епидемия в Мийрийн. А точно преди сватбата и отварянето на бойните ями, Дани раздаваше храна на болните извън града и дори изкъпа един възрастен умиращ човек.

Последна редакция: ср, 15 май 2019, 11:24 от Eleonora_27

# 419
Не бяха само брътвежи. Имаше нещо. Ще потърся после.

Общи условия

Активация на акаунт