Песен за огън и лед 29

• 17 134
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Кат беше отчаяна. Не съм съгласна с това, което направи, но я разбирам. Искаше си децата.

# 661
  • Чужбина
Ама защо да убиват Джейми? Какъв е смисълът?

Карстарките щяха да го убият. Кат постъпи като майка.

Дори да имаше 1% вероятност да се получи планът й, пак си заслужаваше да опита.

# 662
искаше, ама нямаше да ги получи при никакъв случай. Ако Ланистъриет бяха загубили щяха да убият Санса. Ако бяха спечелили - щяха да я оженят за Лансел или Тирион (както и стана)
Джайм бе твърде ценен за да го разменят за Санса, а също временно  бяха в глупава позиция просто за го хранят.
Роб отписа Санса. Тивин отписа Джайм. Ако бяха убили Джайм щяха да имат картастарките на своя страна и да рестектират враговете си.
Кейт се инатеше, ловеше се за празни надежди и досъсипа малкото, което Роб имаше.
Болтън като видя, че Греджойте превзеха Севера, а Карстарките оттеглиха подкрепа за Роб, бе въпрос на време да го предаде
Действията на Кат са много показателни защо жените нямат място на война.
Мъжете са свикнали да отписват близките си хора и да приемат по-леко смъртта. Жените са твърде чувствителни (предполагам свързано е с това, че именно те дават живот на този свят.)

П.С. при положение че нямаше споразумение беше несериозно да опитва. Тирион винаги можеше да се отметне, а и не бе сигурна с каква власт разполага той в Чертога. Джайм можеше да я измами и да не му каже. Нямаше да е първата нарушена негова клетва. Бриен можеше просто да я убият - сама жена срещу 20 000 Златни плаща и Ланистъри. Церсей можеше да не изпълни обещанията на Тирион, и Джайм, щом Джайм се намереше пред нея. Планът бе олигофренски.

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 17:39 от Лорд Сняг

# 663
  • Чужбина
Жените са твърде чувствителни (предполагам свързано е с това, че именно те дават живот на този свят.)
Ама много ясно, че са чувствителни. Те ако не бяха чувствителни, вас нямаше да ви има.

Ама ха!  201uu

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 17:44 от Eleonora_27

# 664
Именно Ели, това казвам и аз. Жените са тези които дават, живот, и точно затова повееч ги боли като се отнема. А мъжете понеже не даваме живота - по-леко приемаме смъртта и умеем да си сдържаме емоциите (е, аз не съм добър пример,   за човек, който си сдържа емоции, но аз съм изключение). така че жените нямат място на война, точно както не приемам, че е нормално да има бокс за жени или балет за мъже.
наречи ме патриархален ако щеш.

# 665
  • Чужбина
Дези, не е невен, а е вратига.

# 666
Именно Ели, това казвам и аз. Жените са тези които дават, живот, и точно затова повееч ги боли като се отнема. А мъжете понеже не даваме живота - по-леко приемаме смъртта и умеем да си сдържаме емоциите (е, аз не съм добър пример,   за човек, който си сдържа емоции, но аз съм изключение). така че жените нямат място на война, точно както не приемам, че е нормално да има бокс за жени или балет за мъже.
наречи ме патриархален ако щеш.
Тук вижданията ни се различават коренно. И сега има жени генерали. Защо да няма бокс за жени или пък балет за мъже(изключително важни са мъжете в балета)? И двете неща се учат. Няма значение пола.

# 667
  • Чужбина
така че жените нямат място на война
Да да, тя сигурно Кат го вкара в леглото на Джейнито умния Роб. Той много се е дърпал, щото воден от разума. Много му е било зле на Роб, ще трябвало да прави секс с Джейни. А после даже се ожени за нея. Разум та дрънка.

# 668
  • София
Кат най-много я обвинявам за отношението към Джон.

Той си спомняше погледа й. Сякаш му казваше "Кой си ти? Какво правиш тук?" (по спомен, не е цитат). Карала го е да чувства така, все едно няма място за него в ЗХ. Това ако не е травматизиращо за едно дете, не знам кое е.

Когато Джон заминава на Вала, иска да се сбогува с Бран, който не се е събудил. Кат едва го пуска и накрая, точно като излиза той от стаята, тя му казва, че той е трябвало да бъде на мястото на Бран. Изключително нелепо е да обвинява Джон за това, че се е родил, но да обожава Нед, който уж го е направил.

# 669
В тази сцена Кат беше потънала в мъката си по Бран и я изби на злоба.

# 670
  • София
Аз заради това Кат така и не можах да я харесам, заради отношението и към Джон. Макар да я разбирам донякъде...

Джони, то вече има синхронно плуване за мъже. Мисля, че все още няма художествена гимнастика за мъже, но и горещо се надявам да няма, че ще е грозна картинка... блях.

# 671
  • София
Е тя и в предишни не е била по-мила, като четем главите на Джон и какво той си спомня от отношението ѝ към него.

# 672
  • Чужбина
Е тя и в предишни не е била по-мила, като четем главите на Джон и какво той си спомня от отношението ѝ към него.

Именно! Тоя поглед, който е казвал, че той няма място в ЗХ. Отвратително! Къде да отиде едно дете? Тя му е показвала всячески, че той не трябва да бъде там.

# 673
Не е била мила, но едва ли преди това му е казвала в прав текст, че иска да умре. За това писах, че я изби на злоба в сцената с Бран.

# 674
  • Варна
Да да, тя сигурно Кат го вкара в леглото на Джейнито умния Роб. Той много се е дърпал, щото воден от разума. Много му е било зле на Роб, ще трябвало да прави секс с Джейни. А после даже се ожени за нея. Разум та дрънка.

Ееех, преди намколко си теми имах една теория за това бързо сватосване на Роб с Джейни.

Нали Маги Жабата е била вещица? Колко му е на ранения Роб да му се пусне нещо в питието (афродизиак) и да пратиш хубавата Джейни да му "помага". На 14-15 години и без афродизиак им е слаб ангела.

Теорията ми беше, че мамчето на Джейни след превземането на замъка е в адски неизгодна позиция. Преценява набързо Роб - хлапак, син на Нед Праволинейния. Пробутва му Джейни и си осигурява абсолютна неприкосновеност - вече не са пленници, а роднини.

В калабалъка праща един гарван до Тивин, че още играят в неговия отбор, за да не стане грешка и че ще осигури липсата на наследник на Роб. Така е и в двата лагера и който и да победи тя и семейството ще са добре.

Мамчето на Джейни не е благородничка, а май беше дъщеря на търговец на подправки с претенции - затова вероятно може да прояви гъвкавост на моралния фронт, особено в такава ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт