Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 20

• 24 453
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
  • над кукувичето гнездо
SantiJ, според мен е добре докато бебето не е при вас да се цедите на всеки 3 часа. И двете гърди до капка. В милилитри е добре да е колкото се очаква да яде бебето + 10-ина мл отгоре (ако вече сте в етапа н преходно мляко и курма. В случай, че е още коластра, цедете до капка). Ако има твърди участъци по гърдите и каналчета на зърната, от които не излиза струйка при цедене, значи има запушване на каналче. В такъв случай е добре преди кърмене или цедене да налагате мястото с топъл компрес. Подкрепям света за лецитина.
Като ви дадат бебето, първо му предложете двете гърди, след това изцеденото. Ако иматр хладилник, може да запазите там количествата и да ги дадете на някой да ги замрази.
Прочетете този материал, може да ви е от полза. В него е описано кога, колко, как и защо да цедим: https://xedra.wordpress.com/2009/11/14/premie/

# 121
Teg, аз съм същата - скачам веднага и се паля, защото знам какъв зор е когато старта е лош... обаче всеки сам си преценява в крайна сметка.
Относно консултантите, моето мнение е, че играят “на сигурно”, особено най-известните, защото ако детето почне да спада на тегло или не дай Боже се обезводни и ги изтипоса някоя майка, репутацията им ще бъде накърнена и няма да се продават нито книги, нито ще ги викат на консултации. Затова според мен техниките, които препоръчват са по-мъчителни за майката, дават бавни резултати и докато не се лее кърма от вас не препоръчват да минете изцяло на кърмене. Хубаво е, че тук има истински майки, сблъскали се с всички трудности на кърменето и дават най-адекватните съвети!

# 122
Тег, моля сподели за кои заболявания си чела, защото аз имам и то едно доста сериозно, което на няколко пъти се спомена в темата като причина жените да нямат кърма и искам да сверя дали и ти за него си чела. Аз не съм се ровила, честно казано, защото все ми се иска да не е така.

# 123
Момичета, няма да ме има до бебка два дни и ще се цедя (ръчно) през 3 часа. Това дали ще повлияе на кърмата?! Притеснявам се да не спре?!
P.S. Изцяло на кърма сме

# 124
А на колко време хапва беба по принцип?

# 125
Толкова горе-долу -/+1 час

# 126
Тогава се цеди горе-долу по същото време, когато бебето хапва обикновено, до капка. Не забравяй между 2-6 през нощта поне едно изцеждане. Няма да спре кърмата, но ще трябва да си с помпата два дена 🙂
Замрази си кърма, докато те няма да има резерв 😉

# 127
Благодаря за бързия отговор! Ще съм! Между другото имам две помпи, и честно казано на ръка изцеждам много повече отколкото с тях. Не съм ползвала помпите от няколко седмици, защото ако ми се налага да се цедя го правя на ръка.

Последна редакция: сб, 04 май 2019, 21:23 от Lubena

# 128
Щом не си цедила няколко седмици имай предвид, че може малко по-трудно да тръгне кърмата с помпа. Ако на ръка успяваш по-добре действай така. Може и да опиташ да затоплиш фунията. Топъл компрес преди цеденето също би помогнал.

# 129
Ох момичета днес малката е нямаше едно адекватно ядене, яде 5 минути,изведнъж пуска гърдата и запива да крещи, опъва се на гърдата не иска да яде а и е време да яде, одеве даже минаха 4 часа от последното ядене, чак тогава яде и то малко, много ме притеснява, попринцип е доста ящна, винаги е гладна, а днес се държи необичайно

# 130
Да си яла нещо, което би могло да раздразни стомахчето или да промени вкуса на кърмата? Да си сменяла праха за пране/ козметиката/ омекотителя? Може и да са колики. Опитай кърмене на голо, на тихо и тъмно.

# 131
Да си яла нещо, което би могло да раздразни стомахчето или да промени вкуса на кърмата? Да си сменяла праха за пране/ козметиката/ омекотителя? Може и да са колики. Опитай кърмене на голо, на тихо и тъмно.
Не, не съм яла нещо което да промени вкуса, и праха не съм сменяла, на 4 месеца е мисля че и приключиха силните колики преди месец, опитах да я нося и кърмя и за малки става, но после пак започва да се опъва, всяка вечер яде в 10, дори да е яла в 9 задължително яде в 10 и записва, така си направи режима отдавна, а сега рева, рева, мъчих я да яде, не иска и сега заспа, притесни ме доста днеска

# 132
На 4 месеца може й зъби да са тръгнали да избиват. Опитай с гелче за зъби. Бях скептична и дълго отказвах да ползвам, но при последните 3 зъба видя много зор и мажех, за да се насуче спокойно. Иначе цокваше малко, дърпаше се и с рев пъхаше ръка в устата.

# 133
На 4 месеца може й зъби да са тръгнали да избиват. Опитай с гелче за зъби. Бях скептична и дълго отказвах да ползвам, но при последните 3 зъба видя много зор и мажех, за да се насуче спокойно. Иначе цокваше малко, дърпаше се и с рев пъхаше ръка в устата.
Да, благодаря ти ще опитам, дано да е това

# 134
Здравейте!
Чета темата от доста време и обмяната на опит наистина ме успокои относно предстоящото кърмене. Всички сте много мили и положителни! ❤️
Бих искала да попитам от кога започвате да мажете зърната с крем (доста преди раждането или чак в болницата)?
Иска ми се да се подготвям малко по малко и ще се радвам да ми препоръчате и конкретна марка, която да е безвредна за бебето (четох тук за Лансинох?).
Благодаря Ви и весели празници!

Общи условия

Активация на акаунт