Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 20

• 24 265
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
Някой дали може да даде повече информация за диетата на майката и колики/газове при детето?

С каката не съм следила режим на моето хранене и почти нямаше колики, сега малкия (на две седмици е) обаче има страшни газове. И двамата само на кърма. Бобови и други дразнещи храни не ям от години, тъй като и аз самата съм с лесно дразними черва.

# 541
Момичета, кога се разбира, че на детето му е къса юздичката? Докато съм в болницата за престой, към кого мога да се обърна за диагноза и дали ще го оправят докато сме там?
Изобщо, какви са процедурата и възстановяването?

# 542
Изписвали са ми за разстройство лечебна Хумана, хем е вкусно, хем помага. Смекта и ентерол може, но на мен не ми помогнаха и ми дадоха  друг, но за съжаление не се сещам какъв беше.

За диетата, най-добре се водете от детето, лесно се забелязва кои храни му влияят зле.

# 543
Лилиумче , виж темата на стр 14 писах пост с подробно инфо за късата юзда и това https://www.google.com/amp/s/xedra.wordpress.com/2012/04/16/tongue-tie/amp/
И ако имаш съмнение, че за това се касае, най-добре се свържи с консултант по кърменето. Може и консултация с УНГ или стоматолог,но Teg е споделяла, че дори след подобни консултации лекарите не са обърнали нужното внимание и ако тя не е настоявала, нямало да направят корекцията.
Та, много се съмнявам в болницата да ти съдействат за това, но може да пробваш. Като знам мен неонатоложки, две тъкмо, как ме карах вода да давам на новородено...не съм оптимист относно познанията им в сферата на проблемите с френулума.
Иначе е много лека манипулация, детето не го боли, за секунди я цепват юздата, детето после обикновено засуква и това е ☺
Ново листенце,няма забранени храни. Газовете се дължат често пъти на повече въздух, който бебето е поело, сучейки. По-често оригване. В първи пост има видеа за начини на оригване. Слагането на бебето по корем върху вашия корем също помага човечето да се оригне. Ако все пак мислите, че е храна, започнете със безмлечна диета и вижте дали ще даде резултат.

Ая, ще си навакса през нощта вероятно. Не се тревожи, ще си регулира сам количеството, може да започне през нощта да хапва повече и по-често или през деня по-малко, но често. Кърмата има болкоуспокояващи качества, тъй че от млякото няма да се откаже, не се тревожи😉
Маги, да се оправяш бързичко!🤗

# 544
  • Пловдив
Кактусче, Лимонче, благодаря за съветите, помогнаха ми много. Пробвах за пръв път легнала и се получи, а ръката ми беше отпусната и не я натоварвах изобщо. Grinning Даже малечка заспа спокойна и с усмивка на лицето, което в последните дни не се беше случвало в поза люлка. Купих и голяма, 2 м. възглавница за кърмене, и малка, но явно не ги позиционирах като хората, защото сухожилието ме наболяваше, а беба беше нервна и се извиваше като скарида.
Бях на ортопед днес, каза че съм направила миозит и предписа Траумила. Добре че ми дадохте зелена светлина за мазане, отпусна ме доста. И докторът спомена, че е хомеопатия, но не бях сигурна ок ли е.

# 545
Кактусче, благодаря, дано да се свършва по-бързо тази мъка...
Лилиумче, при моето момченце, се случи така, че разбрах, че има къса юздичка чак през 4-я месец. Докато бяхме на ваксина и той отвори уста и ревна и педиатърката видя, че е с къса юздичка... А аз го кърмя с протектори още от родилното, защото не можеше да засуче хубаво без тях и няколко пъти опитвах да ги махна и не се получаваше и мислех, че аз не правя нещо като хората, че детето не може да засуче....и си продължавах с тях.
Смятай какво внимание са ми обърнали и в родилното.... Добре, че ми е второ и бях подготвена и сама си се оправях...
Но това е друга тема.
Та педиатърката ме посъветва, понеже наддава много добре (по 1 кг. и повече на месец) да не бързам да му я клипвам, а да изчакам да проговори и ако фъфли или му създава проблеми, тогава да действаме. Но от тогава (това беше миналия месец) съм в голяма чуденка какво да правя и вече клоня към вариант още сега да я клипваме и да се свършва, не ми се чака, а и себе си ще улесня, ще засуче нормално, без протектори... За това съм решила на следващата консултация да обсъдим какво съм намислила и да действаме.
Извинявам се, че стана дълъг поста, исках да споделя.

# 546
  • София
Момичета, мога ли да пия сок от бял бъз (тръмбъз)?

# 547
Може. Той е страхотен за имунната система 🙂

# 548
  • София
Отдавна не съм се включвала с молба за съвет. От няколко дни изпитвам болка при кърмене в едната гърда. Болката е остра и затихва след няколко секунди, но се появява и след кърмене. Май проблемът е в зърното - то ме боли и е чувствително и след кърмене. Не е запушване (не напипвам бучка). Не е блистер, не е вазоспазъм (няма побеляване). Не е и раничка. Не мога да си го обясня. Някакви идеи? Възможно ли е да е от промяна на захапката, поради растящи зъбки? Макар че не виждам нищо различно в това, което правя аз или бебето (9+++).

# 549
  • Пловдив
Момичета, дъщеря ми поддържаше 37,2-37,5 тези дни, но педиатърката каза, че е привидно здрава и може да е от прегряване. Има апетит, суче лакомо, само че през нощта и аз вдигнах Т 38,3, имах силни стомашни болки, стомашно-чревни гадости и треска. Безопасно ли е при това положение да продължа да кърмя или е по-добре да отварям фризера със замразена кърма и да се изпомпвам?

# 550
Момичета, дъщеря ми поддържаше 37,2-37,5 тези дни, но педиатърката каза, че е привидно здрава и може да е от прегряване. Има апетит, суче лакомо, само че през нощта и аз вдигнах Т 38,3, имах силни стомашни болки, стомашно-чревни гадости и треска. Безопасно ли е при това положение да продължа да кърмя или е по-добре да отварям фризера със замразена кърма и да се изпомпвам?

Бяха ми казали, че трябва да се кърми, защото в тялото ти се развиват антитела, които са полезни за бебето. Но тогава беше грипният сезон и говорехме конкретно за грип. Не виждам причина това да не важи и при треска

# 551
Точно след изписването на дъщеря ми (т.е. Е била на десетина дни) минах през много силен стомашен вирус. Бях се обезводнил а и вдигнах и температура - общо взето ужас! Прдиатъра каза да не спирам да кърмя, за да й предам антитела, ако ще ми е по-спокойно да слагам маска докато се кърмим, а през останалото време да огранича близкия контакт с нея и таткото да помага повече Simple Smile

# 552
Ами ако нямаш фризер с кърма и бебето не може да пие от шише? Няма причина да се спира кърменето, мият се често ръцете.

# 553
Не само, че няма да навреди кърменето докато си болна, но ще помогне на дъщеря ти да не се разболее или да прекара болестта по-леко, защото тялото ти ще изработи антитела и ще й ги предаде чрез кърмата. Кърменето е уникален механизъм, който е много повече от просто хранене. Интересно е, че когато кърмено бебе се разболее(а майката е здрава), то предава вируса на майка си и тялото й започва да изработва антитела срещу него. Природата си го е измислила.

Последна редакция: нд, 02 юни 2019, 12:40 от Happy_mommy

# 554
И аз минах през същото преди два дена.... Стомашни болки, диария, втрисане и температура през нощта. Не съм спирала да кърмя. Пий повече течности. Можеш да си вземеш пробиотик з корема. При мен отшумя за 3 дни.
Бързо оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт