Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя с кърмата, която забравих на стайна температура след като я цедих и я прибрах във фризера?
Как да се справя с запушването на гърдата?
Какво да правя, ако бебето ми отказва биберона и предпочита да смуче пръста си?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя с кърмата, която забравих на стайна температура след като я цедих и я прибрах във фризера?
-
Как да се справя с запушването на гърдата?
За да се справите със запушването на гърдата, можете да кърмите бебето веднага след баня, леко масажирайте зърното по време на хранене и ако е необходимо използвайте игла за пробиване на пъпката. Освен това се уверете, че бебето захапва правилно зърното с голяма част от ареолата и избягвайте издаването на смукателни звуци по време на хранене.
-
Какво да правя, ако бебето ми отказва биберона и предпочита да смуче пръста си?
-
Как да се справя с намаляването на кърмата и недохранването на бебето?
-
Как да се справя с поспаланкото на бебето и как да го събудя за хранене?
Сега с второто, обаче, не потръгна перфектно и още не е. След ужасни болки през първите дни, бях готова да се откажа, въпреки успешното кърмене на дъщеря ми (1 година). Плаках доста в началото и се чувствах в безизходица, защото едва издържах болките и настръхвах, като знам че идва време за кърмене. Но синът ми добре си похапваше и събрах сили и се стегнах. След среща с консултант по кърмене се оказа, че малкия има високо небце, което не е много често срещан проблем. Заради това, сученето е болезнено. Той засуква идеално, но небцето му е високо и поради това прегъва зърното нагоре и оттам идва болката. Показаха ми единствената най-подходяща поза при такъв проблем(обърната люлка) и нещата малко се подобриха-болките станаха по-поносими. Има решение на нашия проблем и той е времето. Бебетата с растежа го израствали, някъде към 3тия месец. И сега само чакам и стискам палци да се оправят нещата. Вече някак привикнах към болките и към това, че имам постоянна болка в зърната и в гърдите навътре понякога, тъй като имам и вазоспазми. Но малкия толкова добре си похапва и расте със скоростта на светлината(първия месец порасна с 5см), че сърце не ми дава да се откажа.