GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 65 873
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 885
За мен Аря скочи от дърво зад НК и никой не я усети. Хареса ми, изненадах се  и не задълбавам повече.
The_Third подлежат на топене. И в книгите е обяснено, че има все още майстори, които знаят как се обработва валирианска стомана.

Обработване е едно, стапяне е друго. Това са многослойни мечове и се правят от две различни стомани. Едната е много твърда и режеща, а другата е мека, но жилава. Като се изковат двете на слоеве мечът хем има режещо острие, чоето трудно се затъпява, хем е жилав и не се троши. Като го стопиш двете стомани се превръщат в една сплав, която за нищо не става повече. Ако бяха показали коване ОК, но те показаха леене.

# 886
Е в книгите тогава, как правят два меча?

# 887
Както се кове меч. Нагрява се до червено и бой с чука. Когато го нагрееш можеш да да го разделиш на две парчета и от тях да изковеш два меча.

# 888
Моля някой да ми каже, ако трябва в скрит текст кои умряха официално, аз видях със сигурност  
Скрит текст:
Джора и Теон. Джендри оцеля ли?

# 889
Както се кове меч. Нагрява се до червено и бой с чука. Когато го нагрееш можеш да да го разделиш на две парчета и от тях да изковеш два меча.
Щом е така, приемам. В сериала са го сгрешили явно.
Aglaya, Джендри е жив.
Умряха Берик, Ед Толет, Теон, Джора.
За други не се сещам.

# 890
Моля някой да ми каже, ако трябва в скрит текст кои умряха официално, аз видях със сигурност  
Скрит текст:
Дотраки голяма част, неопетнени голяма част, Лиана, Джора, Теон, Ед, Краля на нощта. Може да пропускам някого

# 891
Скрит текст:
Дотраки голяма част, неопетнени голяма част, Лиана, Джора, Теон, Ед, Краля на нощта. Може да пропускам някого

Берик.

# 892
  • Бургас
Много се ядосвам на Денерис за начина по който обезличава мъжете,попаднали в нейното обкръжение.Примерно Тирион,Варис,Джора,Дарио и последен Джон хубавеца,абе красиви или умни,все отличаващи се мъже,а попаднат ли в мрежите и ,започват да гледат с поглед на бито псе и вече все едно ги няма!Абсолютно безинтересни!Верно си е Трошачка мацката!

# 893
  • Вестерос
Чак пък мрежите й Grinning Варис колко да е мъж

# 894
  • Бургас
Повече е мъж от много мъже с  топки.

# 895

Ето съвременно коване на многослоен меч ако ти е интересно. Технологията е същата като в древността, но е механизирано. В края на клипа се вижда шарката от слоевете стомана и е същата като на "валерианската" стомана.

# 896
  • Вестерос
В какво е повече мъж Варис?

........................

# 897
  • Варна
Много се нажежихте наистина около "лесното и нелогично" промъкване на Аря в гръб на КН и около това с Меча на Старк, от който Тивин направи два меча.

Относно първото: Ама ние фенове на тоя жанр ли сме или сухи данъчни инспектори, които сън не ги хваща докато не им докажеш що ти се разминава декларираната печалба спрямо отчетения годишен оборот!? Нещо темите май почнахме да объркваме и да смесваме, а? Ние ПЪК феновете на тази поредица си допускаме всякакви фантасмагории и си задаваме въпроси не с цел опровержение, а с цел да станем и ние нещо като сценаристи и наши си версийки да изложим. Много пишете и трудно ви смогвам, но ми е интересно и друг като мен дали пък не допуска Аря да е надянала лицето на някое от убитите от нея зомбита и така да се е промъкнала (както се промъгна в леговището на Уолър Фрей уж като слугинче някакво). Също е вариант, нали?

Относно второто: Има го в сериала това с претопяването на мечовете и беше наистина силна сцена. Ако не ме лъже паметта точно след Червената сватба Тивин Ланистър получи като трофей Мечът на Едард (по онова време вече притежание на Роб) увит във вълча кожа (най-вероятно кожата на вълчището на Роб). Кожата хвърли в огнището и я изгори, дадоха кадри как на безумно големия според него меч свалят дръжката и как претопяват острието му. Единият меч знаем вече къде отиде чрез Джейми в ръцете на Бриен... за другия не помня...

# 898
Много силна сцена с Джора и Дани. Стана ми мъчно и за двамата.

# 899

Ето съвременно коване на многослоен меч ако ти е интересно. Технологията е същата като в древността, но е механизирано. В края на клипа се вижда шарката от слоевете стомана и е същата като на "валерианската" стомана.

голям офф:
Имаше базици, че валирианската стомана не е точно стомана, а металокерамика, по-точно титанов силикокарбид (Ti3SiC2). Trollface

Общи условия

Активация на акаунт