GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 66 129
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 420
Ъ! този спойлер доколко е истински?

# 421
  • България
Моарейн, реализъм
Скрит текст:
не значи не значи да няма осветление
Скрит текст:
Да, Лорд Сняг, съгласна съм. До всеки воин има прислужник с факла.

# 422
Моарейн в интерес на истината -
Скрит текст:
има. Навремето като са воювали рицарите са имали поне 4-5 прислужника - оръженосци и скуайъри 1 оръженосец да пази конете, 1 оръженосец да носи оръжията, 1 оръженосец да пази пленниците, и т.н. Те са  били по-слабо снаряжени и са се включвали в боя, след като е минела първата "рицарска" атака

относно татиката -
Скрит текст:
понеже заговорихме за реализъм - за пръв път виждам филм в който няма нито грам тактика, нито от едните, нито от другите. Пак казвам в това отоношение "Небесно царство" ми е на цели епохи. Не говорим за ефекти., където имаш бюджет. Говорим за това как да построиш силите си.
Нито приемам за нормално че Дани и  Джон от самото начало не се опитаха да прелеят с драконите до КнН и да се бият с него се опитаха да се сражават с  армията му ; нито приемам за нормално  че супер-Бран го пазеха 15 човека срещу 100 000 немъртви; А най-малко приемам че Аря успя да премине 200 метра от ЗХ до КнН без никой да я забележи, но иначе в Зимен Хребет всички зомбита разбраха, че е тя. Уверявам ви - "Живите мъртви" са по интересни от 3 епизод.

Относно Дългата нощ
Скрит текст:
- истински съм възмутен . Предната дълга нощ е траяла цяла поколение, надявах се, че тук слънцето няма да огрее поне 3 епизода, а КнН ще настъпи и към Чертога. Вместо това го сразиха за един-единствен епизод-
и най-голяломото ми възмущение. моят кошмар. просто не е истина...
Скрит текст:
. НЯМАШЕ ЛЕДЕНИ ПАЯЦИ.ААААААА!

Последна редакция: пн, 29 апр 2019, 19:35 от Лорд Сняг

# 423
Намерих тази компилация от всички моменти на нощния крал във всички сезони до 7ми.
Скрит текст:
Благодаря! И след всичко това, получихме онова. "Много шум за нищо".

# 424
Дейзи, Мирри не беше използвана точно по същия начин като Мел, защото  Мел бе използвана с нейно съгласие. Тя имаше кауза, вярваше в нея, бореше се за нея -
Скрит текст:
и накрая умря реализирайки я.
. Мирри беше робиня, която я подмятяха

Там е работата, че не беше. Забравил си. Peace
Ученичка е на арцимейстер Марвин, шефа на Цитаделата. Кланицата е била инсценировка, за да падне капана.

# 425
от ученик до ученик има разлика. То и Кибърн, и Пицел са учили в Цитаделата. Доколко Мирри е изпълнявала задачи на Марвин и дали не е била "автономна единица" е въпрос по който може да се спори.

# 426
Скрит текст:
Единственото, което ме развълнува, беше Джора, не заслужаваше такъв край.

Скрит текст:
Джора умря като рицар, спасяващ живота на своята дама. И то на родна земя. До последно стоеше прав, чак, когато опасността за Дани отмина, рухна. Това е мечтаният край за един рицар.

# 427
Ъ! този спойлер доколко е истински?
Нямам идея. Съвсем случайно попаднах на него и ми направи впечатление, това че всичко останало се случи в 3ти епизод. Остава само да гледаме и ще разберем. 😁
Мирри си беше пленница/робиня на дотраките. А Марвин го няма в сериала.

# 428
Скрит текст:
Джора умря като рицар, спасяващ живота на своята дама. И то на родна земя. До последно стоеше прав, чак, когато опасността за Дани отмина, рухна. Това е мечтаният край за един рицар.
Скрит текст:
Наистина? Рицарите за друго не мечтаят? Съжалявам, не се заяждам или нещо, просто ми е мъчно за него, мислех, че все пак ще оцелее. Много го очука животът, много ми се щеше да получи някаква награда, различна от умирането за дамата си.

# 429
  • Вестерос
Не вярвам на спойлера за Джон, освен ако не са засегнати пред смъртна заплаха Аря,Бран или Санса.

# 430
Добре тогава. Ще сложа направо screenshot. Внимание! Голям спойлер!
Скрит текст:

Новото е, че Джон убива Дани. С Церси не е ясно какво се случва.
Хм, може ли линк на ЛС, че нещо ме съмнява информацията.

Ще си позволя да пусна линк в спойлер.

Скрит текст:
https://www.reddit.com/r/freefolk/comments/a4ea1k/spoilers_i_know/...написано е преди 4 месеца. Дани не я харесвам, но да я убие Джон ми идва прекалено. Звучи ми като много лоша драматургия. Дано да е просто лъжлива сцена, която са заснели за да скрият истинската развръзка.

# 431
За драконите да кажа - не е абсолютно доказано, че могат да сменят пола си. Това е само предположение. Майстерите се разминават по този въпрос

Във връзка Аря -
Скрит текст:
За мен няма логика, точно тя да убие КнН. Това предполага, че тя е АА, а в книгите АА е роден в земята на сол и пушек (Драконов камък), Таргариен е, и е убил своя най-скъп човек. Освен това Аря не си бе поставила за цел да спасяява човечеството. Някой отбеляза, че Мелисандра предсказала на Аря, че ще убие някой със сини очи, ама в книгите Мел въобще не познава Аря. Пак измислици на ДиД. Още в трети сезон като се срещнаха Мел и Аря, коментирахмем, че това го няма в книгите, а Мартин бе много далеч от свършване.

# 432
Скрит текст:
Скрит текст:
Наистина? Рицарите за друго не мечтаят? Съжалявам, не се заяждам или нещо, просто ми е мъчно за него, мислех, че все пак ще оцелее. Много го очука животът, много ми се щеше да получи някаква награда, различна от умирането за дамата си.

Скрит текст:
Рицарите държат да умрат с чест. На Джора му дадоха тази възможност. За разлика от на Баристан. Unamused

# 433
Рицарите
Скрит текст:
във Вестерос хич не държат на честта си. Изключвам хора на Баристан. Повечето рицари са като Планината или оня от бялата гвардия дето биеше Санса. Дори Санса разбра, че да си рицар и да имаш чест са две различни неща. нито Тирион, нито Сандор бяха рицари, а се оказаха в пъти по-нормални то много рицари.
Повечето рицари гледат само как да печелят турнири или откупи.

# 434
  • София
Скрит текст:
Очаквах повече от второстепенните да умрат, но явно ги пазят за битката с Церсей. Не мислех и че Аря ще види сметката на НК, изненадаха ме с това.

Общи условия

Активация на акаунт