GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 65 702
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 1 530
  • Варна
Здравейте,
Вашите теории будят у мен следните въпроси:
1. Ако се бяха скрили и ги причакваха умрелите до някой проход- как точно щяха да издържат на студа?? Нали постоянно се повтаря, че зомбитата не усещат студ - тоест, много е студено, а хората усещат студ и не могат да издържат дълго.
Абе зарежи тая работа с проходите. То така ставало.. Може пък въобще да няма наоколо проходи, все пак Севера не е планински. Laughing

Здравейте,
2. Ако Дани и Джон се оженят, къде точно ще живеят? Ако живеят "у Дани", Джон как точно ще ръководи севера?
Няма да ръководи Севера, а ще управляват Седемте кралства. от Кралски чертог , естествено
3. Дето Джон крещя go, go, go - може да е било към Аря, но може и към дракона да е било. В смисъл на - айде, гад такава, трепи ме и да се приключва! За да го предизвиква един вид.
Още не съм гледала серията. Embarassed Embarassed
4. А този въпрос ме тормози няколко дни: едното зомби, не от пресните зомбитата, а от старите и съсухрени: някой го прониза с меч под брадичката, и изтече много кръв.
Въпросът ми е: зомбитата имат ли течаща, течна кръв?
Благодаря ви.
А, едва ли. Ама е по-ефектно ако хвърчи кръв.

# 1 531
Може и да си поделят Властта. Джон да управлява Севера, а Дани ЖТ като цяло.
2. Аз затова казах ако ще се отбранява проход, трябва да се подпали една километрична ивица встрани от прохода.  За да не ги заобиколят в тил зомбитата, а да могат само в тясна редичка през прохода да минават. Драконите добре биха се справили с тази задача, те хем ще виждат отгоре къде има Други, хем ще могат да палят, ивица подобна на тази която Мелисандра запали, и там където е прохода тя ще прекъсва. Огънят би осигурил топлина на причакващите хора. Спокойно можеха да отидат в Долината и да се бранят оттам, имаха предостатъчно време. Не знам защо решиха точно в ЗХ да се наврат.

Хексе, анкетата ще я сменям утре, че сега ме мързи.

П.С. нищо не си загубила че не си гледала серията - бой на негри в тъмна нощ. Пусни си най-високата резолюция

# 1 532
А някъде обяснено ли е как зомбитата преминават от нашите територии през вала на територията отвъд вала?

Защото тя голямата армия премина вала след като той се срути, обаче как са се събрали там? Нали им трябват години и векове да се съберат толкова зомбита? Как се транспортират физически?

За прохода разбрах. Но тоя помете цял вал, какво ще му попречи да разшири едно проходче, за да избегне засадата?

Но, другият проблем е, че дори да попаднат в засада и да умрат, нали лесно пак ще си ги съживи? Тъкмо ще добави свежи попълнения към армията си.

# 1 533
  • 221B Baker Street

Който не е гледал серията, да се запаси...

# 1 534
  • Варна
А някъде обяснено ли е как зомбитата преминават от нашите територии през вала на територията отвъд вала?

Защото тя голямата армия премина вала след като той се срути, обаче как са се събрали там? Нали им трябват години и векове да се съберат толкова зомбита? Как се транспортират физически?
Преминават през дупката. Земите отвъд Вала не са чак толкова големи. От вдигането на първите зомбита /1 сезон/ до се га са минали поне 3-4 години. Напълно е възможно за този период да се събере армия от 100 хил зомбита. Все пак се вдигат и стари мъртъвци.

# 1 535
??? Знаели са ги откъде минават? Защо не са ги спирали тогава, а са ги оставяли да минават?

# 1 536
  • Варна
??? Знаели са ги откъде минават? Защо не са ги спирали тогава, а са ги оставяли да минават?
КОй да ги спре?

Обещах, че ще постна материал за копелетата. Обаче като препрочитах, стана ясно, че наистина няма твърди правила.
Нито в реала, нито в света на Мартин:
https://www.westeros.org/Citadel/SSM/Entry/The_Hornwood_Inherita … ce_and_the_Whents

Последна редакция: чт, 02 май 2019, 03:14 от Хексе

# 1 537
  • Варна
Зачетох се по въпросите за копелетата и наследяването и открих, че Роб и Кат водят разговора за узаконяването на Джон във Стари камъни. /Не помня имаше ли такъв разговор в сериала/
Веднага свързах с песента, която изпя Подрик във втори епизод. Точно тогава и Джон призна на Денерис, че е Егон Таргариен и е законен син.
Дали е съвпадение?

# 1 538
  • Дивата природа
...прехвърлих набързо саундтрак листа, но не можах да разбера от коя песен е музиката, която звучеше при приближаването на КН към Бран и убийството му от Аря. Някой знае ли?
...на Рамин Джавади... почнал да се повтаря. На моменти много напомня музиката на "Западен свят", която също е писана от него.
*The Night King - разпространена след излъчването на епизода:

+
Аря атакува като котка (вж. видео: от домашната - до тигъра):
1. дебне тихо = промъква се измежду зомбитата;
2. финален спринт = профуча край бродника;
3. отскок със засилка = налетя на Краля!

&
Vladimir Furdik #NightKing загатва теория:
Скрит текст:
https://twitter.com/Vladimir_furdik/status/1122435697636409344
Как Нощният крал превръщаше бебетата на Крастър - с докосване.
Как превърна Визерион - като го докосна.
Какво каза КървавиятГарван на Бран в пещерата - "Той те докосна"...
#ХранаЗаРазмисъл
=>
Нощният крал докосна Бран индиректно, затова Старкът не се превърна в Б.Бродник (тогава), инак щеше да се пръсне сега след убийството на Краля; но все пак Нощния беляза Сакатия (който сам каза в предния еп, че може да бъде открит по дамгата, тъй като има връзка с причинителя) - та дали в Инвалида не е останала частица от *Зимата*, очакваща да бъде развита/пробудена... 'ма то и Аря бе пипната?!

# 1 539
  • Русе
Не можах да заделя време да прочета последните хх страници, ала най-сетне успях да изгледам и аз задкулисните обяснения. Нещо, което ми направи огромно впечатление:

Едва преди три години (т.е. по време на снимките на предишния сезон) са решили, че Аря ще е убийцата на НК (и наистина е спринтирала десетки метри през стотици зомбита, плътеници, бродници и прочие твари, че да стигне краля им). Относно второто до края на живота си ще въртя очи, но първото е същинската изненада. Всички улики и прочие неща от предишните сезони са, както се предполагаше преди от някои, всъщност безсилни/предназначени за друго и впоследствие натъкмяни насила, че да се впишат в новия завой на сюжета (например срещата на Мелисандра с Аря и репликата й за очите, които ще затвори).

Преди няколко години един друг сериал, „Менталистът“, изтипоса подобен номер – градация, улики, подсказки с години, за да се разбере накрая, че решението, което трябва да обединява всичко това, се взема много след тях самите и обезсмисля почти всичко и/или противоречи на половината. Хич не останах фен на подобен подход; Боже, сценаристи, направете си плана изначало и после плетете спецификите, а не обратното.

Това може да послужи за успокоение на Джон/Лорд Сняг и останалите относно книжната поредица – каквото и там да се случи или да не се случи, предвид че ще умрем преди да излезе, там няма Аря да е супергероинята – това явно е решение на създателите на сериала отпреди 3 години, а не концепция на Мартин за края, която е споделил с тях далеч по-отдавна.

Та, говорейки за края, поглед напред към него. Една от причините, за която се намекна, финалният злодей да е Церсей (или някоя нарочно скрита лимонка), а не КН, е, че КН не предизвиква особени емоции у зрителя. То общо взето няма и как, тъй като така и не бе обяснено почти нищо за него и приятелчетата му. Съответно зрителят няма как да го мрази... както мрази едната Церсей.

И като стана дума за емоциите на зрителя, омраза и т.н., Церсей в момента е поувехнала концепция на стари лаври. Според мен, ако имат топките за това, разполагат с добър ход да променят положението.

В огромното тъмно меле загубихме само един второстепенен и няколко третостепенни персонажа с припокриващи се роли. В момента имаме универсален любимец (Аря), която се възприема от множеството за непобедимата космическа сила. Едновременно с това нейната сюжетна линия, както и посочиха в задкулисието, всичко градено толкова години води до завършек с този епизод. Момичето бунтар, боец, убиец, лицето на смъртта и прочие. Дори и жена стана като реверанс към публиката. Вече пред персонажа няма нищо (освен исканата от някои линия за любов, деца и ала-бала с Джендри, но това е твърдо против цялата арка на Аря - както заяви категорично самата тя, всичко това е за Санса).

Най-мразените и обичаните поради омразата към тях антагонисти бяха Джофри недоносчето (заповядвайки обезглавяването на Нед + 100 други неща), Фрей (сърба винце, докато колят Роб пред него) и Рамзи (няма нужда от коментар). Казано иначе, все такива, които през цялото време активно с действията си поддържат и провокират омразата и емоцията в зрителя. Церсей в момента е пасивна и почти през цялото време е такава. Ако им стиска, добър начин да разпалят емоциите на всички за баш финалът е да пратят Аря напред, която да се опита да доизпълни списъка си с оставащото име на Церсей с абсолютната увереност за успех... и да се провали, когато бъде спряна и бъде убита от Церсей (не лично, да не си помисли някой). Това го казвам като иначе фен на Аря – според мен би било най-добрият начин да се затвори вече приключилият й сюжет с изпълнените цели, както направиха с единия Теон, и едновременно с това хем да вдигнат мизата у зрителя, хем да провокират емоцията у почти всички, както с Нед/Роб преди, хем да позасилят огъна на характера на Церсей И също така да разбият наложилото се от години и вече циментиралото се усещане, че минахме на стандартния разказ, в който раз-два айде нашите добрите винаги минават през гадости, но накрая печелят и благодарение на „сюжетната броня“ зрителят през цялото време си знае, че просто така ще стане.

В края на краищата, именно липсата на подобно усещане и мрачната гибел на мнозина от „добрите“ пред стиснатите от яд и неверие зъби на зрителите направи от сериала успешната и гледана продукция, която е днес.

Последна редакция: чт, 02 май 2019, 05:00 от Koronis

# 1 540
  • Варна
Не ми мина през ума, но... звучи доста логично. Peace

# 1 541
  • Варна
На мен ми светна що Церсей толкова искаше тия пусти слонове Blush
Позицеонира ги, драконите ги виждат и си викат "манджааааа". Кацат да ядат слонско и ги отстрелват като патици Imp

# 1 542
  • Русе
Joy

А може да е гледала Дъмбо и да е видяла шанс да се снабди със собствен противовес на драконите.

# 1 543
  • Варна
Искам Тирион за крал на трона. Според мен ще бъде доста неочаквано. Цял живот презиран и подиграван, а все мислеше за другите. Особено като опитаха да го обвинят за убийството на Джофри, как се обърна и накова благородниците. Те не го понасят и това ще е чудна развръзка.

Не мога да разбера защо толкова сезони тая Джили е жива. Всъщност жива ли е още? А бебето? Има нещо там за да ги запазят, но на мен ми е ужасно противна и искам да умре най-после.

# 1 544
  • Варна
Тц, тц.. що така желаете смъртта на Лейди Тарли? Laughing
Жива е Джили, засега.
Аз пък Тирион не го харесвам, ама чак смъртта му не желая.

Общи условия

Активация на акаунт