GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 65 738
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 1 560
Как мислите кой ще вземе валирианския меч който Сам даде на Джора? Все някой трябва да го вземе. Или ще го запази за малък Сам.
Сам го виждам като главен архимайстер или какъвто там там се казва шефа на цитатедалата, или да я съборят, но не мисля че ще отделят екранно време за такива пълнежи. Ако не се лъжа Сам представи детето на Джили като свое пред семейството си и ще си го отгледа като свое. Меча може и да го даде на кой войн като Тормунд или на Джендри. Не мисля че му трябва.

Не мога да разбера защо толкова сезони тая Джили е жива. Всъщност жива ли е още? А бебето? Има нещо там за да ги запазят, но на мен ми е ужасно противна и искам да умре най-после.

В книгите имаше някаква размяна на детето на Джили и това на краля на диваците ако не се лъжа. Във филма ги спестиха тези подробности но може Мартин да им е казал каква му е идеята и да има някакви драми и  там.

Последна редакция: чт, 02 май 2019, 09:07 от vanqivanova

# 1 561
А Джон пак си е жив в истинския смисъл на думата.
Т.е. - само при него е нарушен балансът живот/смърт.Мдааам... Някой ще трябва да плаща.

# 1 562
Да, но все пак разваля баланса живот- смърт. Не може някакви зомбитата да се разхождат. 😂😂
Д&Д не дадоха точно обяснение защо са избрали Аря. Сега феновете сами си доизмисляме. На мен ми хареса. И определено Джон трябва да свърши нещо важно, иначе се обезмисля като персонаж. Може той да убие Церси.😅
Нищо няма да свърши Джон. Сега е ептен  безсмислен персонаж.
Успяха да ме изненадат Д и Д. Бодниците си бяха голяма загадка за мен, най ме вълнуваше защо точно сега след хиляди години решиха да се "събудят" и да атакуват хората, очаквах, че ще има наистина тежка битка с него, включително жертви на любими хора, много повече магия, и въобще не очаквах, че всичко ще приключи в трети еп. НК вдига мъртви, да, но ние това си го знаехме, знаехме и че не гори. Изненадаха ни с това, че НК е с доста съмнителни бойни умения, и може да се убие така както се убива всеки един бродник.
Дано Юрон е по-сериозен враг, че това бе много слабо наистина.

# 1 563
Сам може и да ръководи бащините си владения накрая.

Ето за Берик, това са думи на Мартин:
..poor Beric Dondarrion, who was set up as the foreshadowing of all this, every time he’s a little less Beric. His memories are fading, he’s got all these scars, he’s becoming more and more physically hideous, because he’s not a living human being anymore. His heart isn’t beating, his blood isn’t flowing in his veins, he’s a wight, but a wight animated by fire instead of by ice, now we’re getting back to the whole fire and ice thing.”
Да, Аниш. Джон е едно голямо изключение. Подобно на Дани. Затова очаквам да направи нещо важно. Не може да продължава да хъка и мъка. Липсва ми вътрешния му свят. Досега говори само за КН. Ето - победиха го. Да дадат повече от Джон и това какво му се върти в главата.

# 1 564
  • Варна
Ще плаща някой ама няма да е той. Прекалено елементарно ще е.

# 1 565
  • Варна
На Сам му се удава политиката, не мисля че ще се забие в Цитаделата, когато Джили, малък Сам, майка му и сестрите му чакат на него.
Само за меча се чудех.

# 1 566
Меча - при Джендри? То, на кой друг?

# 1 567
Хора, айде стига вече с това как Аря е стигнала до дървото. На няколко пъти имаше логични обяснения.

Джон не викаше на Аря, няма как да я види оттам. А мислите ли, че и да я видял ще тискува прикритието ѝ. Джон я видял, а КнН не. Смешно е. Джон беше я безизходица. Чудеше се кво да направи.

Коронис, не съм съгласна. Аря от начало я гласят за голям подвиг. Затова и се застраховат с всички видове цветове на очите, които Мел спомена. Според мен колебанията са били Церсей или КнН. След като са взели решение, че ще е КнН, имаше достатъчно развитие на героинята да ни покажат на какво е способна. За мен тук съшите с бели конци няма.

За кво му е меч на Джендри. Той борави с чук. Не мисля, че за филма вече има кой знае какво значение къде ще отиде меча.

# 1 568
Вярно за Джендри, но не се сещам за друг. Може би Тормунд. А може и изобщо да не ни го покажат този меч.

# 1 569
  • Русе
Мечът на Сам си е родов и ще си го прибере .Даде  го на Джора, защото моментът беше важен и мечът трябваше да послужи, изборът на Джора беше ясен.

# 1 570
  • София

Vladimir Furdik #NightKing загатва теория:
Скрит текст:
https://twitter.com/Vladimir_furdik/status/1122435697636409344
Как Нощният крал превръщаше бебетата на Крастър - с докосване.
Как превърна Визерион - като го докосна.
Какво каза КървавиятГарван на Бран в пещерата - "Той те докосна"...
#ХранаЗаРазмисъл
=>
Нощният крал докосна Бран индиректно, затова Старкът не се превърна в Б.Бродник (тогава), инак щеше да се пръсне сега след убийството на Краля; но все пак Нощния беляза Сакатия (който сам каза в предния еп, че може да бъде открит по дамгата, тъй като има връзка с причинителя) - та дали в Инвалида не е останала частица от *Зимата*, очакваща да бъде развита/пробудена... 'ма то и Аря бе пипната?!

След като изгледах епизода си мислех същото - дали не е като мотива в Хари Потър? "Докато единият е жив, другият не може да оцелее!" или иначе казано, част от душата (или каквото там има) на КН да е останала в Бран.

П.П. Извинявам се, че не цитирах горното мнение, както трябва, но авторът ще си разпознае скрития текст Simple Smile

# 1 571
Според мен с КН приключихме.
Снимка от 4ти епизод:

Джейми, Бриен и Под са си там.

# 1 572
Може да сте го коментирали вече, но вярно ли е, че догодина ще има друг филм-предистория на Троновете?...

# 1 573
  • Варна
Включвам се ни в клин, ни в ръкав и със съвсем различни размишления от тези, които в момента нищите, но ми стана чудно кой точно ще намери рубинената огърлица на Мелисандра...? Давос както изрови овъгленото еленче, което беше издялкал за принцеса Шайрийн, така може лежерно разхождайки се да се натъкне и на захвърленото от Мелисандра бижу. На 100% вече е сигурно, че червеният камък носи сила и е вплетена магия някаква в него, все някой трябва да го притежава, да наследи, изключвам варианта да си остане затрупан и ненужен никому там в преспите... Дали пък няма точно Давос да го намери, как ще го намери, отново като огърлица ли ще бъде ползвана силата на този рубин, в изковаването на нещо друго ли ще вложат магията му... Не заради друго, а просто защото ми е един от любимците Давос Държеливия ми се иска И той с нещо да се запомни. Не че не се доказа и като войн, и като съветник, и като потърпевш, и като умеещ да оцелява... някак си още нещо ми се ще да се случи с него, за което нещо песни да се пеят едва ли не...

# 1 574
  • 221B Baker Street
Не мисля, че огърлицата на Мел би имала същите сили, ако я вземе някой друг. Мисля, че магията вплетена в огърлицата си беше само за Мелисандра.

Общи условия

Активация на акаунт