Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 28 апр. 2019, 22:56 ч.

Великобритания - Тема 78 Пролетно - Лятна

 • 18 649
 • 487
 •   1
Отговори
# 360
 • Bristol
 • Мнения: 7 728
Влиза се в сайта на училището или общината и там обикновено пише кое училище какви принципи за прием прилага Simple Smile

# 361
 • Мнения: 1 815
Пфу! Отметнах униформите за догодина. Остават само обувките, но те ще са в последния момент. Има навика да скача и с 2 номера нагоре понякога.
Ако шивачките до нас ми оферират добра цена за бродиране на името, направо им ги нося и няма да се занимавам аз с етикети и т.н. Предната година друга фирма им шиеше униформите и предлагаха бродерия - идеално беше. Но новата няма тази услуга, за жалост.
Дребният се радва, ако всичко му е с емблемата и като хвърли старите пуловери другата седмица, ще им отрежа емблемите и ще ги пришия на тениските да се радва.

Дайте, моля, препоръки за хубаво шише. Няколко сменихме. Или вмирисват/придават вкус на водата, или протичат бързо. Стъкло не разрешават.

Подаръците за учителките са опаковани. Картичките - готови. Чакаме с нетърпение тържеството за завършване в понеделник.
Раздадоха и репортите. Нищо, което не знам не пише. Надявах се с нещо да ме изненадат. 😂

# 362
 • Мнения: 5 618
А има ли други като мен, които дори не са измислили подаръците? Миналогодишните са ми план Б, но се надявам да ми хрумне друго идните 2-3 дни. Нашето училище е чак до 24 юли, дори и рипортите не са ни дали.

# 363
 • Оптимист по принуда
 • Мнения: 10 238
Аз вчера избрах тези печати. Мисля и по един шал да им купя.

# 364
 • Мнения: 1 815
Аз вчера избрах тези печати. Мисля и по един шал да им купя.

Тези печати са много идейни. 😍 Дано не ги забравя до Коледа!

# 365
 • UK
 • Мнения: 3 863
Хубави са печатите Simple Smile
Аз накупих няколко малки саксийки с растения от Лидл 2 за 3 лири, ще ги опаковам и с малка картичка ще ги подарим. Много са красиви, наредила съм си ги, даже ми се прииска да си ги оставя.
Скрит текст:

# 366
 • Мнения: 1 440
Моето човече го повикаха да му дадат награда онзи ден (7-ми клас). Фук-фук, но не това ми е основното нещо за казване. Отидохме ние на церемонията и слушам - Анна Матеева от 8-ми клас взима също награда, а Гери Бочева от 9-ти клас следва. Че като се зарадвах, че в гимназията има цели 3 деца-българчета (тук няма хич българи)! Че и все ученолюбиви и старателни деца! Че като ми се отлепиха очите да ги мерна другите двечки. Че като почнах да мечтая как ще се запознаем с родителите и т.н. Голямо вълнение беше. И разбира се, задължителното - а бе много сме умни българите да му се не види! SmileSmileSmile

На другия ден, след като достатъчно силно увещавах предишната вечер детето, че трябва да ги намери и да им каже, че и то е българче, хоп - моето срещнало Анна. Казало й "Екскюз ми, ти ли си Анна?" (на английски), Анна се същисала милата и само кимнала. Моето продължило окумуш - "ти говориш ли български по една случайност" (на английски), Анна съвсем се същисала и пак кимнала. Моето тогава й казало на български "здрасти" и двете се разбягали в различни посоки...

Ей на, такива работи - летни и прекрасни! Много се зарадвах и дори в знак на патриотизъм ще се подпиша подобаващо: една майка-българка. Весело приключване на всички деца в училище и да им направите страхотни ваканции на всички! Nature Sun With FaceNature Sun With FaceNature Sun With FaceFlowers SunflowerFlowers WatermelonFlowers SunflowerFlowers Watermelon

# 367
 • Истински се вижда само със сърцето.
 • Мнения: 8 798
Мари, много мила история ❤ И да вметна, че много ми харесва да те чета 💐

# 368
 • Мнения: 1 815
Мари,много се смях. Големи сладури! ❤ Дано се престрашат да се сприятелят. И браво на децата за наградите! Моят е такава панта, че се съмнявам някога да получи награда освен, ако няма номинация за беладжии😂

В нашето училище моето дете е първото и единствено българче. Само 3 или 4 семейства сме чужденци и има още толкова смесени семейства. Но пък много се радват всички на баба Марта и как си говорим на български. Дори бях давала на едната учителка разговорен речник и научи няколко думи. Но ако го питат да им каже нещо на български, той отказва и започва нетипично за него да се срами. 😂

Страхотна да ви е ваканцията на всички! 🌞🍉👙

# 369
 • Мнения: 652
Искате да кажете, че ако в училището има повече деца на безплатен обяд не е добре така ли, а ако това училище ти е кечмънт ериа може ли да се избере друго?

В района имаш няколко училища, не само едно. Като цяло можеш да кандидатстваш и в далечни училища дори в съседни общини, но там шансът за прием е малък, защото класират според това кой живее най-близко до училището. Нашето е в съседен квартал и на 30 минути пеша.

За обяда - Мари много хубаво го е обяснила. Ако училището няма допълнителни финасирания и програми, то броят на децата с безплатен обяд е показател на броя деца от социалнослаби семейства. Средно за страната е около 15-20%, но видиш ли 50% и нагоре, това е показател, че средата ще е лоша. При нас в училището до райна с общинските жилища децата с безплатен обяд са 46%, а в училището на сина ми са 10%.

Здравейте- Къде може да се намери информация за тези проценти за съответното училище?

# 370
 • Мнения: 1 815
Nia, няколко поста назад имаше даден примерен линк за две училища.  Като въведеш името на желаното от теб училище и ще ти излезе всевъзможна информация.

# 371
 • На острова
 • Мнения: 507
И мен сега започна треска да ме тресе за secondary school, имаме още две години, но все пак. Аз имам едно единствено желание като училище и се оказва, че с една улица излизаме извън кечмънт-а, та не знам. Гледахме един апартамент за покупка в зоната, че то и нищо не се продава тук, ама било за кеш купувачи само 🤨 Друго по нашият джоб ня-ма, къщите са безумни цени. Изобщо не знам имаме ли шанс, тъй като последната година се води oversubscribed..

Иначе и аз по идеята за печатите поръчах едни, по-различен модел, много яки, днес пристигнаха. Имам и нещо ръчно за довършване, та уикенда ще се занимаваме, и в понеделник им е партито. Кога измина тази година, не усетих..

На малкият, той никак не е малък де, поръчах само cargo shorts, 2 броя, голям дефицит, няма ги никъде, по принцип от Сейнсбъри купувам или Асда. Той сега износи размер 11-12 у, едвам се набутва, та в M&S намерих 14 у, те си имат регулиращо на колана да ги носи колкото може. Баща му му взел тениски за 11 госишни, те му малки.
Обувки винаги се купуват в предпоследния ден 😃, че много му расте кракът. Носи моят номер вече.
При нас в у-щто също история с българче - дълго време нямаше такова, та се появи най-накрая миналат година едно, че и със същото име като синко. Разбрахме едва, след като по погрешка извикали майка му в офиса спешно, че детето и си счупило пръста. Жената тича разтревожена и гледа чуждо дете, моето я поглежда и казва: това не е мойта майка 😆 После аз ходих да си го взема, големи извинения бяха, ама две българчета с еднакви имена, тя секретарката си е свикнала на нашето момче звънала на първото име, което видяла.

Хубаво временце напоследък, тази вечер приятна прохлада, обичам летните нощи ❤ Весело лято и щастлива почивка на всички 🍉💦🌞

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 23:06 от ~Миа~

# 372
 • Мнения: 45
Здравейте имам едно запитване детето ми ще пътуват от България за Англия със самолет с баба си и дядо си ще им извадим пълномощно,но то ще важи за българските власти ,а при връщане ще им трябва ли някакъв документ за английските власти

# 373
 • Мнения: 1 197
Не би трябвало, само веднъж са ми искали акта за раждане на влизане в Англия , но ние сме с различни фамилии с малката, и по-скоро си беше изключение.

# 374
 • оттам, откъдето започва България
 • Мнения: 6 547
https://www.mfa.bg/bg/uslugi-patuvania/konsulski-uslugi/patuvane … tuvane-deca-do-18

Общи условия

Активация на акаунт