Великобритания - Тема 78 Пролетно - Лятна

• 33 630
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, от къде има полети за Бургас лятото? Нещо гледам ама първо излизат някакви, после като се върнах да търся, не ми излиза тоя полет. Засега попаднах само на уиз от Лутън и Туи от Бристол всяка сряда.
Нюкясъл и Донкастър също.
Първите са с Jet2, вторите с TUI.

# 136
Tui от Гатуик?

# 137
Имаш ли ФБ? Има Marketplace и многожество групи по градове. Като гледам, всички там публикуват и Gumtree замря много.
Да, благодаря, пуснала съм в Маркета във фейсбук, но се чудех дали няма някой сайт, но щом казваш, че дори Гъмтрии е замрял, значи ще действам с Маркета.

# 138
Здравейте, не знаех къде да си задам въпроса, за това пиша тук. Предстои ми изнасяне от квартирата в Англия към България. Понеже живея в Колчестър, което е далеч от Лондон и до други големи  градове куриерската услуга ме затруднява. Повечето фирми искат багажа да бъде доставен до Лондон или таксуват по паунд на километър/миля. Най-удачно като вариант ми беше DPD и вчера си пуснах заявка за куриер, но днес ми върнаха имейл, че ДПД преустановява пратките до България поради "възникнали технологични затруднения в софтуерната организаия". Може ли да ми предложите някоя фирма, която обикаля околните градове или някаква друга идея ако имате. Ще съм много благодарна!

# 139
Здравейте, не знаех къде да си задам въпроса, за това пиша тук. Предстои ми изнасяне от квартирата в Англия към България. Понеже живея в Колчестър, което е далеч от Лондон и до други големи  градове куриерската услуга ме затруднява. Повечето фирми искат багажа да бъде доставен до Лондон или таксуват по паунд на километър/миля. Най-удачно като вариант ми беше DPD и вчера си пуснах заявка за куриер, но днес ми върнаха имейл, че ДПД преустановява пратките до България поради "възникнали технологични затруднения в софтуерната организаия". Може ли да ми предложите някоя фирма, която обикаля околните градове или някаква друга идея ако имате. Ще съм много благодарна!

Няма ли някой от локалните групи да попитате? Аз така в Корнуел от група българи в Корнуел намерех човек, който кара багаж до България. Нямах много избор, но все пак е нещо. И дойде до вкъщи да го го вземе.

# 140
Кой щеше да ходи сега в Сицилия, Мери или Аве? Имало е изригване на Етна.

# 141
  • Истински се вижда само със сърцето.
Мери Simple Smile, ще я чакаме да разкаже. Тя трябва да се е прибрала вече мисля.

# 142
  • Bristol
Кой щеше да ходи сега в Сицилия, Мери или Аве? Имало е изригване на Етна.
Изригна вечерта след нашето посещение 😁 Местните с нетърпение го очакваха. Много се бяха заредили с камери и запасили с храна в различни точки на планината, за да хванат момента. Нашият водач като дете подскачаше от нетърпение. Искаше да ни заведе до точка, от където се вижда най-добре активността, но заради сивия пушек от вулкана и мъглата точно в този район, нищо не видяхме. От другата страна на планината беше ясно и ни показа други кратери, както и надникнахме в тунел, образуван от лавата при едно от предишните изригвания.  На тази снимка се виждат бели облаци и сив пушек идващ от активната зона.

Сицилия е прекрасна май и юни месец! Морето не е много топло, но човек може да се осоли, за плаж е перфектно и тълпите още не са нахлули, но си има туристи, особено в големите градове. Тепърва лудницата ще започва 🤪

# 143
Момичета, не можем да постигнем консенсус с ММ по един въпрос. Надявам се да ми помогнете с отговор, плюс линк къде да чета, че нещо много се обърках.Flushed И така, родителите на ММ продадоха имот в България и му преведоха парите в бг сметка. От тази сметка той прехвърля в Револют и харчи тук. Подлежат ли на деклариране и облагане тези пари тук?

# 144
  • На острова
Блу, зависи от статуса на ТМ тук, примерно дали е resident и къде се води неговият permanent home. Търси:

- disposing of oversea property
- tax when you sell oversea property
- do I have to pay tax if I sell my property abroad

Уча точно това в момента, а и на нас ни предстои сходна ситуация, та ще мине интересно да се запозная и аз.

# 145
Мерси, Миа, ще потърся по тези думи, но продаденото жилище е на името на родителите му, не негово.
Би трябвало да е resident тук и тук да му е permanent home. Той има 5 години тук, живее и работи само тук, има settled status, но жилището е продадено и парите са му дадени месеци по-рано.
Дано и някой друг се включи.

Последна редакция: пн, 03 юни 2019, 20:37 от Блу

# 146
  • На острова
В такъв случай е различно от горното. По-скоро търси нещо като:

- tax on gifts from parents
- tax on inheritance

# 147
  • ENGLAND
Блу, преди доста години родителите ми ми преведоха доста голяма сума в българска банка, писаха че е дарение от тях. Аз пък си ги преведох тук в моята банка, NSBC беше тогава. Викнаха ме в банката, когато видяха сумата и трябваше да подпиша декларация, че парите са мои, а не е пране на пари. Но това беше преди 15-тина години, не знам сега как е, но за мен е нелогично да се плащат някакви данъци. А и освен банката, никой друг не знае за тези пари, защо да се декларират?!

# 148
Благодаря, момичета. Прочетох за inheritance and gift tax. Поизясниха ми се нещата сякаш.

# 149
Момичета имам едно питане. След две седмици живи и здрави ми предстои сключване на брак (в България) и въпроса ми е след това за смяната на фамилията каква е процедурата тук? За паспорта и личната карта ще отида в посолството ни, а за английската кижка, банки, договори за наем и тн?

Общи условия

Активация на акаунт