Всякакви въпроси относно пералнята - тема 5

• 37 030
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
Видях го и първия път.

# 226
Видях го и първия път.

Значи си видял, че и за 2те памучни програми е за максимален капацитет. Онази таблица според мен е примерен разход на ток и вода спрямо различни програми и килограми.

# 227
Видях го и първия път.

Значи си видял, че и за 2те памучни програми е за максимален капацитет. Онази таблица според мен е примерен разход на ток и вода спрямо различни програми и килограми.
Жена съм. Таблицата не е свободна интерпретация,  а действителни параметри и затова дрехите им не са изпрани.

# 228
Видях го и първия път.

Жена съм. Таблицата не е свободна интерпретация,  а действителни параметри и затова дрехите им не са изпрани.
Съжалявам за объркването. Да много тъжно с тези 30 литра.

# 229
Днес например сложих в 7 кг Самсунг на програма синтетика протектор за матрак от нетъкан текстил, леко е много, размер 169х190 и едно плюшено мече, малко. Нито бяха много мръсни, нито нищо, но напълни 1 л вода, пра 2 часа, че сложих опция силно замърсено, направи 2 изплаквания с по 27 л вода и готово. Пуснах доп.плакнене. Е миришат и мечето и протектора. Не е това пералня. В старата Перла пълнех докато има място и изпираше. Не се оплаквам, сама съм си виновна, но уж реномирана марка. Надявам се да прочетат други потребители и бегом от самсунг. И оплакване в сайта им написах. И спирам да пиша, че повече се ядосвам.

# 230
Днес например сложих в 7 кг Самсунг на програма синтетика протектор за матрак от нетъкан текстил, леко е много, размер 169х190 и едно плюшено мече, малко. Нито бяха много мръсни, нито нищо, но напълни 1 л вода, пра 2 часа, че сложих опция силно замърсено, направи 2 изплаквания с по 27 л вода и готово. Пуснах доп.плакнене. Е миришат и мечето и протектора. Не е това пералня. В старата Перла пълнех докато има място и изпираше. Не се оплаквам, сама съм си виновна, но уж реномирана марка. Надявам се да прочетат други потребители и бегом от самсунг. И оплакване в сайта им написах. И спирам да пиша, че повече се ядосвам.
Направихте ли въпросното калибриране преди употреба? Кой знае, може да има значение...

Run Calibration (recommended)
Calibration ensures accurate weight detection by the washing machine. Make sure the
drum is empty before running Calibration.

1. Power off, and then power on the washing machine.
2. Hold down Temp. and Delay End simultaneously for 3 seconds to enter
Calibration mode. The “Cb” message appears.
3. Press Start/Pause to run the Calibration cycle.
4. The drum will rotate clockwise and counter-clockwise for about 3 minutes.
5. When the cycle is complete, “0” appears on the display and the washing machine will
turn off automatically.
6. The washing machine is now ready for use.

26 страница : http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201706/201706281028 … ecom2017_20170331

# 231

Е изплакванията, ако всяко е било с по 27 литра вода въобще не е зле. Относно прането, протектори за матраци, възглавници трудно се мокрят и моето Миеле пере с много малко вода на основното пране, но нямам неизпрани дрехи, понеже самото пране е поне 1 час преди изплакванията , а те са с много вода, за да се отмие всичко от дрехите.
И вашата синтетика е на този принцип поне ще са ви изплакнати.

# 232
Добре е в пералнята да се слагат повече от 2-3 неща за пране. Самото изпиране се състои в търкането на тъкан в тъкан. Та ако в пералнята има само 2ве неща които се мяткат само насам натам, има логика да не са добре изпрани.

# 233
Каквото и да си говорим, пестенето на вода при съвременните перални се отразява негативно върху качеството на изпиране. С тази цел създадоха акваспрея , иначе казано прането постоянно се облива прането с вода чрез дюзи в маншона и допълнителна водна помпа. Да, дрехите по този начин се навлажняват пълноценно, но мръсотията, която се отделя е доста по-силно концентрирана в по-малкото количество вода.
Практиката на Bosch и gorenje, да дават опция за повишаване на нивото на водата, според мен е доста полезна функция. Кеф ви да прете с повече вода, кеф ви да добавите още цикли на изплакване. Икономията е за сметка на качеството на изпиране.
Друг минус при прането с по-малко вода е, че се отлага мръсотия във вътрешността на пералнята и се появява лоша миризма.
Аз лично харесвам и предпочитам по-дълги програми, по-високи температури, повече вода + качествен перилен препарат.

Разбира се има хора, които не перат работно облекло, или като цяло силно замърсени дрехи. Тях икономичното изпиране с малко вода, кратко време и ниска температура напълно ги устройва.

В крайна сметка едно е прането на счетоводител (примерно), дето веднъж го е облякъл и най-много да намирисва на пот. Съвсем друго на някой механик, по цял ден лежащ под колите в масла и подобна мръсотия. Полезно е една машина да предлага интензивно изпиране, и когато се налага да НЕ пести вода и ток за да изпере силно замърсеното пране.

# 234
  • София
Имам нужда от помощ - ще има ли проблем за моето 5-килограмово Миле, ако напъхам на програма "Вълна" едно огромно родопско одеало / 200 на 210 / и тежичко на сухо?

# 235
  • оттам, откъдето започва България
Аз не бих го причинила на пералнята си, макар и да е 8 кг.
Обикновени одеяла пера, но те тежат около 2 кг, както е и зададена програмата вълна - за 2 кг сухо пране.

# 236
Имам нужда от помощ - ще има ли проблем за моето 5-килограмово Миле, ако напъхам на програма "Вълна" едно огромно родопско одеало / 200 на 210 / и тежичко на сухо?

Аз не бих пробвала, родопските одеала са много тежки и това, че са от чиста вълна ги прави още по тежки при пране и намокряне,  допълнително ще поемат доста вода и трудно ще се върти барабана.

# 237

Съмнявам се да има проблем. Бутал съм родопско одеяло в 6кг gorenje slim и си го изпра без проблем, та даже и олекотени завивки. Всичко, дето съм имал нужда и се е побирало в барабана бутам смело, по простата причина, че и да се претовари, или ще даде грешка, или ще скъса ремък, а той се сменя за 2 минути и струва смешни пари. Ремъкът е един вид механически предпазител.

# 238
Относно разхода на вода при стари и нови перални: и бившата ми шестнадесетгодишна Аристон и новата ми Мииле имат еднакъв разход на вода - 49 литра.
Не бих изпрала вълнено одеяло - много е тежко. Програмите за вълна ги дават до около 2 кг, вълната поема много вода и съответно много тежи.

# 239
Програмите за вълна ги дават до около 2 кг, вълната поема много вода и съответно много тежи.
Родопското одеало тежи 800г.кв.м., т.е. одеало 200 X 210 ще е 3,36кг

Според мен, ако одеалото може да се събере в барабана, то Miele-то ще се справи.

Общи условия

Активация на акаунт