Бързи здравословни въпроси и отговори – 21

• 45 202
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
При киста на жълтото тяло 5/4 см според вас нормално ли е да изпишат дуфасон по 3 пъти на ден и антибиотик

# 391
𝖕𝖊𝖑𝖑𝖎, vici, благодаря ви за включването! bouquet

Излязох навън още по обяд, че имах работа да върша и нямаше как. Голяма мъка, едва ходих, ама се справих. Болката сякаш поутихна или просто аз свикнах с нея. Както казах, хич не ме бърка, че страдам, ама за утре трябва да съм във форма.

vici, това не е ли "Диклофенак"? Ако е, аз точно това вземам при подобни проблеми. Кофтито е, че обикновено не ми действа мигновено и трябва да минат поне 3-4 дена на прием, за да усетя ефект, но моят организъм принципно е такъв, че лекарства много трудно му се отразяват. Whistling

При киста на жълтото тяло 5/4 см според вас нормално ли е да изпишат дуфасон по 3 пъти на ден и антибиотик
Да изпишат "Дуфастон", е нормално. Колкото до честотата на прием / дозировката, това най-добре лекар да прецени.
Теб какво те притеснява?

# 392
ЕЕЕ Гърненце сега погледнах вярно деклофенак е май. А аз като съм вземала деклофенак не ми е помагало никога. Освен по-малко дози да са ми изписвали. А от това направо ми светна. Стискам палци да се оправиш по-скоро Sparkling Heart Sparkling HeartSparkling Heart

Днес погледнах на майка ми лекарствата. Не знам кое за какво е: Пирацетам, Кавинтон са старите. Ново са ѝ изписали Стрезам. Аз гледам за паник атаки. За какъв чеп ѝ е изписано. Това лекарство кръвно спада ли?

# 393
  • в очите на дъщеря ми
ЕЕЕ Гърненце сега погледнах вярно деклофенак е май. А аз като съм вземала деклофенак не ми е помагало никога. Освен по-малко дози да са ми изписвали. А от това направо ми светна. Стискам палци да се оправиш по-скоро Sparkling Heart Sparkling HeartSparkling Heart

Днес погледнах на майка ми лекарствата. Не знам кое за какво е: Пирацетам, Кавинтон са старите. Ново са ѝ изписали Стрезам. Аз гледам за паник атаки. За какъв чеп ѝ е изписано. Това лекарство кръвно спада ли?
Най-общо казано, успокоително,  на мен  много  зле ми  се отразява на стомаха.

# 394
Мерси, vici! Hug
Аз вземам по-голяма доза от "Диклофенак"-а - знам, че не е правилно, но го пия малко на брой дни, та не вярвам да е проблем. Не ми дразни на стомаха, за щастие.
Пожелавам и твоята майчица да се почувства по-добре скоро - за съжаление, не мога да помогна с медицински съвет... Hug

# 395
  • София
Vici 75 сега погледнах лекарствата за кръвно на мъжа ми както ти обещах. Едното е Небилет плюс 12,5 мг, а другото Валсакор 160 мг. Попитай лекарите за тези много добре действат. Първото го пие сутрин, а второто вечер по една таблетка.

# 396
Не знам какво се случи, някой ако може да даде вариант.
Вчера си купих чай за детокс лол тий и го пих сутринта и следобяд. До тук добре. Вечерта бяхме в приятели и вечеряхме салата айсберг, пържола с гъбен сос и торта. След като хапнах ми стаха гадно, помислих си, че съм хапнала повече и ще ми мине. Но взе да ми става все по-лошо. Легнах си, не съм спала, преди малко повръщах много...Още ми и кофти и не смея да си легна. Чудя се дали не е от този чай нещо?

# 397
А може и да е вирус, и да се комбинирали по чиста случайност нещата. Общо взето, доста колеги бяха в болнични последните седмици за подобни проблеми, при кой децата, при кой него самия.

# 398
И на мен на стомашен вирус ми прилича. Едва ли е от чая...

# 399
Какво се пие в такъв случай или да звъня на личната.

# 400
Вземи си Натриев цитрат сироп от аптеката и за всеки случай Ре комфорт, защото и диария може да тръгне. Спазвай упътването на листовките.

# 401
Тялото ме боли имам температура 37.5. Звънях на личната, а ми каза да пия преварена вода...голяма помощ. Или да на лекар, но не ми се иска да ми включат системи или да ми бият инжекции. Ще си купя този нитрат да вида дали ще се оправя малко поне. 

# 402
Натриевият не предизвиква ли диария?!
В САЩ за това го ползват,продава се и по магазините за един долар.

# 403
Здравейте имам задух,сърцебиене и главоболие възможно ли е да е от хемоглобина който за един месец е паднал доста от 124 на 107?Много ме е страх от какво може толкова бързо да падне

Да,описаните симптоми са доста типични за анемия. Ако още не си, пусни изследване и на желязото, Б 12 също. Имаш ли проблеми с цикъла? Храниш ли се с хубава храна?
Пусках ги есента..не се храня добре...но странно е че винаги така съм се хранила и беше добре а сега за един месец такава промяна..но е много силен задух ,изгарям.вътрешно особено лицето много ми гори,боли че гърбът,силно ми е запушен носа и съм много пребледняла...краката ми отмалели в бедрата много съм притеснена  Незнам какво е имам астма по принцип..
Ако си изследвала хемоглобина веднага след менструацията може и за това да е по-нисък. И все пак,наистина не е толкова нисък и не е паднал толкова рязко,че да имаш такива симптоми. Задухът може би е свързан с астмата? Ходи ли при ЛЛ или друг лекар да ти види и коментира изследванията?

Не беше след менструация...ходих при личния според него ми няма нищо ,сигурно астмата..незнам вече какво е и какво да правя писна ми да съм така зле

# 404
Натриевият не предизвиква ли диария?!
В САЩ за това го ползват,продава се и по магазините за един долар.
Дават го хранителна добавка против гадене и повръщане. При мен и при децата ми помага.
Магнезиев сулфат/английска сол/ предизвиква ефекта, който ти цитираш.

Общи условия

Активация на акаунт