"Слънцето дарява ни със топли дни, а нека нас със бебче да дари"-бъдещи мами 35+

• 33 246
  • 660
  •   1
Отговори
# 345
Отложете този момент и стойте при нея докато заспи, ще му дойде времето. Аз стоя при децата, даже някой път излизам бързо, зависи от душевното им състояние към момента. Пробвах самостоятелното заспиване по някаква метода, не ми се получи и зарязах.

# 346
  • гр.София
Перу няма лошо да изследвате В12. И аз искам от миналата година да изследвам дребчо, но се взима кръв от вена и все отлагам. Сега скоро ще го заведа обаче. Почти на 99% съм сигурна, че той има дефицит, но без стойности не съм му почнала да му давам добавка, че все пак трябва да се знае как се движи.
Мия, и аз искам рано сутрин. Например в 9ч, каро оставя детето на градина, правя една йога и отивам на работа. Единия ден ще е така, а втори и третия ще са следобяд.
Лени супер яки емоции, сигурна съм че ще бъде прекрасна абитуриентка Heart

# 347
  • В градината...
Амини, така ще направим. ММ си ляга с нея и аз оставам горе да си чета книжки и да си самотствам.
Как ядете заедно с децата? Ясен е научен от бебе да яде само забранени храни. Тази вечер, например, имаше за вечеря салата с критични, варено яйце и зеленчуци. То обра короните  и зеленчукът хартиса. Ако искам да яде зеленчуци или нещо полезно, то трябва да е преди нас и да го храним.

# 348
  • Пловдив
Перу, ама досега той не се ли научи да яде всичко като вас?
Никога не мога да си представя да ядем отделно... не мисля, че е ок вие тримата на масата, а той да гледа отстрани. Предлагай му всичко...във вид на игра, дори Ида да го храни и да му говори Simple Smile

# 349
  • В градината...
Ако на масата има хляб, яде само хляб. А аз не му давам.

# 350
Стига бе. Това дете е вече две години при вас. Направо ми в безумно да помни бебешкият си период.

# 351
  • гр.София
Изобщо не го помни разбира се. Или е просто злоядо дете или е някакъв психологически проблем. Ние знаем от Перу, че той не говори. Но тя не е разказала той как ги чувства тях и Ида. Като мама и татко или... Гушка ли се, търси ли ги и т.н Може да вид протест, търсене на внимание или силен инат

# 352
Много логика търсите в тригодишно. Човекът просто обича хляб. Дреме му на маратонките, че майка му иска да го тъпче с витамини.

# 353
  • В градината...
Не помнят. Ама подсъзнанието запечатва всичко. Не можеше още да ходи, когато детегледачката го разхождаше с количката. И само някое дете нещо да яде на площадката от пакетче, което шуми и започваше рев. Сега продължава да реагира на този шум и сочи. А Ида не й пука от този звук, защото никога не са й давани подобни неща (солети, бисквити .
). Даже госпожата от градината удивена ми разправя как ги черпили с шоколадови бонбони, тя след дълго умуване си взела една и я хвърлила на земята. После у дома ми разказва - а пък госпожата ми дава да ям боклуци Simple Smile

# 354
Ядем заедно в повечето случаи. Не мога да си кривя душата, обичат боклуци, чудя се как да ги огранича и обикновено давам под формата на десерт.
Хляб ядат, но не прекаляват с него. Плодове обичат много.
Перу, защо да самотстваш? аз оставам при децата само докато заспят, после излизам.

# 355
  • Пловдив
Перу, а той още ли не говори?
Аз питах, ама...Ида не ходи ли при него да му говори, да си играят? Или пък ревнува от него...?

И що него го оставяш сам и затваряш вратата, а при Ида стои таткото...?

За мен поведението на децата показва много...

# 356
  • В градината...
Той така е свикнал от бебе, сам си заспива.  А каката докато заспи, което става много бавно и става доста късно, та и таткото заспива с нея. Понеже през нощта тя се буди и той не може да се наспи. Тя се събужда по нощите и започва да хленчи и да си търси в тъмното играчките и започва да говори и да разпитва едни и същи неща по 100 пъти и така около два часа понякога.
Ясен не говори, играят си, но по-често се бият и той я хапе здраво. Стоят като хипнотизирани, ако им пуснем Тв. А гледаме да не го правим.

# 357
Перу, за логопед мислила ли си? Яската вече трябва да се отпуска да говори. На 3 г и 3 м отдавна трябва да прави изречения.

# 358
  • гр.София
Добро утро, днес температурите са доста по-високи. Вчера и онзи ден бяха брррр..
Перу, още малко да порасне и всичко ще си дойде на мястото. А и с любов всичко се постига Hug Много важно за мен е, децата да не се делят. Да има по равно и за двамата, и прегръдки, и похвали и строгост. А и постоянно да им се казва "Обичам те".
Ние до 4год.на детето също не се хранихме заедно. Нали съм ви разправяла колко е злояд. Сам вкарваше 2 лъжици и край. Та първо хранех него и след това ние с мм сядахме на масата. Той понякога седеше с нас и си хапваше салата, но в повечето случаи бързо му омръзваше и си играеше около нас.
Мислех, че това никога няма да се промени. Нещата изглеждат по-отчайващи отколкото са, но после разбираш, че всяко нещо е с времето си.

# 359
  • В градината...
Oo, аз за него не се притеснявам. Дам яде, но само ако му харесва - кюфте, кебапче и подобни. Оняден едни тортелини сам яде. Като погледнах после в чинията, изял всичко и старателно извадил плънката на всяка тортелина (спанак и рикота). Просто като не му харесва яденето (95 %от влучаите), започва да си играе с храната, маже, стиска я с ръце, маже си по лицето, косата понякога, навира си вилицата в носа....  Затова го нахранваме преди или след нас. Той си играе с някаква кола и разсеяно си отваря устата. Така по-може да хапне нещо.
А логопед не мога да реша. У дома ММ решава.

Общи условия

Активация на акаунт