Така както се опитваше да ни убеди преди време, че мИсото на Севда е перфектно приготвено и овкусено. 
Обаче.....два дни след финала на мен ми се яде грис халва и яхния от източнобалканско прасе.
и то точно във вида, в който Лора ги представи. Грис халва ненавиждам от дете, значи това момиче си е свършило работата. На яхнията съм навита и в оригинален вариант, защото не съм яла такава и не съм чувала за такава. Така че, може би Лора да е моят победител, ако е както по регламент и се гледа само финалната битка. Иначе ще е Николай - за цялостно представяне и принос към иновативността в готварството. Колко са иновативни неговите неща не знам, не познавам добре модерната световна кухня и може друг също да е експериментирал преди него по този начин, но за масата хора, които са зрители на предаването, това си беше чиста новост. А мисля, че и за шефовете дори, защото усетих даже нещо като лека завист у тях.

Конкретно менюто на Николай е вдъхновено (може би и подпомогнато) от Кармаре и съответно Бойковски. 

Препоръчани теми