🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 5, тема 3

• 56 850
  • 947
  •   1
Отговори
# 420
... Той обаче има неговата си развита област - диетичното хранене, продукти и техники за такова.
И какво има в тази област - не помня да е блеснал при веганските ястия на Силвена, нито да ни е изненадал с някое наистина диетично блюдо. А пък на десертите му с шоколад, сметана и брашно кое му е диетичното.
Сигурно знае да пече месо и блъска протеини от кутии.

# 421
... Той обаче има неговата си развита област - диетичното хранене, продукти и техники за такова.
И какво има в тази област - не помня да е блеснал при веганските ястия на Силвена, нито да ни е изненадал с някое наистина диетично блюдо. А пък на десертите му с шоколад, сметана и брашно кое му е диетичното.
Сигурно знае да пече месо и блъска протеини от кутии.
Абсолютно. Те и затова го бъзикаха, че с пиле и зеленчуци не може да се направи брауни. Прави ми впечатление, че уж големите можачи на десерти ужасно се дънят точно на тях.

# 422
Май ще ми се окаже вярна информацията че гласят Радка за победител.

# 423
  • София-Младост
Добре де, сто пъти се помоли да си слагате информациите в спойлери...тоя няма да бъде на финала, оня го глясят...ми има хора, дето искат просто да гледат и да има и изненада накрая.

# 424
Значиии, шеф Токев успява от третия път да направи макарони, пък Радка от първия път... Мдоооообре Grin
Аз до тук имам два опита, ставаха като ореховки, допускам че схванах къде бъркам, но ми беше любопитно да видя как ги правят. И, о, изненада, те точно от трудната част - забъркването на сместта за черупките, не показаха абсолютно нищо. Което буди подозрение дали участниците са ги бъркали изобщо...

# 425
Толкова много се компрометираха вече в това предаване, че никой за нищо им няма доверие. Как допуснаха да се съсипе така недоумявам. И защо?!

# 426
Красимира е много силен участник. Доказа го за пореден път вчера с назоваването на продуктите. Честно казано и двете с Радка ми допадат, готвят много добре.

# 427
  • Варна
Много ми хареса как шеф Токев обясняваше къде са сбъркали, според мен така трябва да правят всеки път, друго си е да разбереш къде си сбъркал.

# 428
  • Испания
Може и да го правят, но да не го излъчват.

# 429
  • Варна
Може и да го правят, но да не го излъчват.

Може, но за мен би било по-хубаво и да го излъчват. 😁

# 430
На макароните ако не покажат правенето на сместта за черупките, все едно нищо не са правили. Аз гледам рецептата в сайта на професионален сладкар и там точно най-тънкия момент за да получиш точната консистенция е описан така че може много лесно да ги сбъркаш. А ако в предаването им е било написано в уж базовата рецепта, по-добре да им дадат готова смес, то никаква интрига и предизвикателство няма да има...
Освен това навсякъде пише че се правят с остарели белтъци, иначе не станала сместта...

# 431
  • Пловдив
Вероятно са им дали стари белтъци. Иначе нямаше да се получат капачетата. И на мен ми е и тересно как тази толкова капризна смес стана, макар и с отваряне, с поръсване, да не говорим, че НА Радка сместа в кръгчета та беше една такава неравна, бучкеста, а накрая станаха лъскави като от магазин. Не търся конспирация, просто макатоните не са трудни, капризни са, а така ги прави ха джаста - праста... И накрая станаха.

# 432
И то за час! Че и маслен крем правиха... Кога им се размекна маслото?
Инак Роу обърна внимание че белтъците и те трябвало да са на стайна температура...
А преди печене черупките трябва 30-40 минути поне да съхнат на въздух... И да са напълно изстинали преди да се слепят....
Явно физичните закони в МШ са други, знам ли...

# 433
На мен ми е същото учудването с крем-карамел за час. Дори да приемем, че има трикове за светкавично печене, то му трябва време да изстине и стегне, а те за един час правят три десерта, крем-карамелът стяга, че го и обръщат и плейтват. Чудя се как.

# 434
  • София
Казват, остават 5 минути, те са доникъде. И след 5 минути всичко е готово, подредено Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт