🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 5, тема 3

  • 56 751
  • 947
  •   1
Отговори
# 810
  • Ню Йорк
  • Мнения: 5 183
Много се радвам за Радка, наистина тя имаше най-голям прогрес и развитие от началото на предаването. Другите двама показаха от време на време, много нагло поведение, особено Лора, нещо си беше повярвала. Обърнах те ли внимание на физиономията и, когато съобщиха че Радка печели. Направо се опули, като теле. Grinning

Тя Лора уж в България отгледана ама руския корен си казва думата  Naughty

# 811
  • Sofia
  • Мнения: 10 995
На Радка било най - вкусно менюто, защото.....? 🤔
Значи, сигурни сме, че нейните ястия са вкусни, но нямаме идея за тези на Николай. 😜
Аз не чух някой от шефовете да каже, че не е вкусно. Напротив.
А основното на Радка вече сме гледали май- на финала, който спечели Елена. 🤔
И до сега винаги са отбелязвали, ако нещо не се е получило както трябва - било то и част от декорацията. Аз поне видях, че и втория опит на Радка беше неуспешен и тя сложи 2те счупени парчета от първия опит. Остана без коментар май.

Сигурни сме, че Радка готви вкусно, защото триото шефове се опитваше цял сезон да ни убеди в това. Wink Така както се опитваше да ни убеди преди време, че мИсото на Севда е перфектно приготвено и овкусено. Sunglasses

Месото на Севда Е перфектно приготвено и овкусено, всички посетители на ресторанта й нямат съмнение в това. Можеш да прочетеш многобройните отзиви в нета, а и да пробваш. Или всички посетители са в конспирацията? 😂

# 812
  • Мнения: 12 868
Тя щото Севда готви лично за всеки един клиент Grinning

# 813
  • Мнения: 2 089
 Не приех победата на Радка за реална и няма да я приема, но малко ми беше облачно в главата за другите двама. И сега не съм много сигурна кой от тях е по-заслужил в моите очи. Така - без да съм опитвала ястията им. Онази вечер смятах, че трябва да е Николай, защото в работата си той най-много от всички може би се доближава до хората в журито и конкретно до мъжката част от него. Ганашът с пукани ушенца изглеждаше интересен, както и цвекловото прас-прас, което съсипа тоалета на мадам Роу.Grin Обаче.....два дни след финала на мен ми се яде грис халва и яхния от източнобалканско прасе.Laughing и то точно във вида, в който Лора ги представи. Грис халва ненавиждам от дете, значи това момиче си е свършило работата. На яхнията съм навита и в оригинален вариант, защото не съм яла такава и не съм чувала за такава. Така че, може би Лора да е моят победител, ако е както по регламент и се гледа само финалната битка. Иначе ще е Николай - за цялостно представяне и принос към иновативността в готварството. Колко са иновативни неговите неща не знам, не познавам добре модерната световна кухня и може друг също да е експериментирал преди него по този начин, но за масата хора, които са зрители на предаването, това си беше чиста новост. А мисля, че и за шефовете дори, защото усетих даже нещо като лека завист у тях.Smirk

# 814
  • Мнения: 14 967
... Колко са иновативни неговите неща не знам, не познавам добре модерната световна кухня и може друг също да е експериментирал преди него по този начин, но ...
Ето пак! Иновативен не значи непременно лично да откриеш топлата вода, защо така поставяш въпроса! Естествено, че не Николай е измислил сам всичко, все пак е само 24 годишно момче, професионално дори твърде далеч от кулинарията. Но явно се е интересувал от новостите в нея, ровил се е, учил се е, пробва се! При това видимо успешно, щом журито хладнокръвно опита от всичко и не се капична на място Simple Smile

# 815
  • Мнения: 460
и не се капична на място Simple Smile

😆😆😆

# 816
  • Мнения: 17
Понеже някой беше писал, че Радка била отишла с готово меню, вие ако си мислите, че другите участници са го мислили на момента.. Нормално е да са подготвени - никой готвач не сервира на клиентите си нещо преди да го е опитал поне няколко пъти. А между другото, лактоферментиралите боровинки  не стават за един час и не се продават в Кауфланд Simple Smile Конкретно менюто на Николай е вдъхновено (може би и подпомогнато) от Кармаре и съответно Бойковски.

# 817
  • Мнения: 2 089
Скрит текст:
... Колко са иновативни неговите неща не знам, не познавам добре модерната световна кухня и може друг също да е експериментирал преди него по този начин, но ...
Ето пак! Иновативен не значи непременно лично да откриеш топлата вода, защо така поставяш въпроса! Естествено, че не Николай е измислил сам всичко, все пак е само 24 годишно момче, професионално дори твърде далеч от кулинарията. Но явно се е интересувал от новостите в нея, ровил се е, учил се е, пробва се! При това видимо успешно, щом журито хладнокръвно опита от всичко и не се капична на място Simple Smile

Мнее, аз по-скоро наблегнах на моето незнание и несигурност по въпроса, защото не се интересувам извън зрителското ми участие в Мастършеф, а готвачи по света - колкото щеш. В техните среди това може да не е чак такава новост, каквато е в очите на обикновен зрител. Доколкото помня, шеф Михалчев каза, че пуканките така ги обичал, значи и преди са му "пукали ушите" от пукани ушички.Smiley

# 818
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Николай Бойков: Аз представих менюто, което исках да представя на финала на MasterChef



https://masterchef.btv.bg/video/extra-video/nikolaj-bojkov-az-pr … a-masterchef.html

Работи в ресторанта на Бойковски и в първия съпър клуб в България /на Божана/.



MasterChef България
 
Празниците продължават! Честит рожден ден на ⭐️новия #MasterChef на България - Радка Булман⭐️! Сигурни сме, че нейните успехи тъкмо започват и ѝ пожелаваме завинаги да съхрани невероятния си хъс за победа! ♥️

Последна редакция: чт, 30 май 2019, 17:42 от 🍀Smileys®

# 819
  • Мнения: 2 738
Радка беше фаворитка на шеф Роу още от самото начало - и двете мякат и са по-простички от село, хванали по един чужденец. Не ми хареса как Роу побутваше непрекъснато Радка, която отдавна трябваше да е отпаднала на стрес тестовете. Аз симпатизирах на Лора, младо и креативно момиче, което готвеше с такава страст и умение. Имаше много вдъхновение в ястията и много стабилно преставяне през цялото предаване. Радка направи сумати изцепки, за които си затвориха очите. Не беше честно спрямо Лора и Ники. Радка ресторант няма да отвори, защото тя няма достатъчно ъкъл за това. Много съм разочарована

# 820
  • Мнения: 24 550
Ау, колко комплексарски коментар.
То щото Лора не е от село! Simple Smile

# 821
  • Мнения: 1 918
И щото на Лора представянето верно беше "стабилно" през цялото време.

# 822
  • Мнения: 14 967
А има ли условие да откриване на ресторант с наградата? Защото аз не съм чувала за такова! Божана и Севда го направиха, Симеон и миналогодишният победител - не, доколкото знам. Всеки може да си прави парите каквото иска.

# 823
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Няма такова условие.

Очаквах включване на роднини и приятели на неспечелилите.

# 824
  • Мнения: 2 738
Комплексарски или не, простотията на Радка си личи от далеч. Става въпрос не за това, къде е роден човек, а какво поведение и манталитет показва.
Шеф Роу се припозна в нея и я взе под крилото си. Не ме интересуват личностните характеристики на Радка, но смятам, че не е честно спрямо зрителите и другите участници.

Общи условия

Активация на акаунт