Мартенски бебета 2019 ! Тема 1

• 19 713
  • 729
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте,момичета.Днес ще давам плодово пюре за първи път.Взела съм малки бурканчета на Хип и смятам първото да е банан.Въпросът ми е пак ли започвам само с 5 лъжички,увеличавайки всеки ден с още 5?Защото ще трябва в началото да хвърлям почти цели пюрета.Нали след отваряне не може да се съхранява до следващия ден?Вие как процедирате?

# 556
Polar bear, нямам възможност за цедено. Имам няколко почивки от по 15 минути и една от 1час на обяд, но няма къде да седна на спокойствие да се изцедя. От няколко дни само това мисля, какво и как да направя. Сега сме в България и мисля като се приберем да я пробвам с шише, защото по ме притеснява, че няма да иска да пе от шишето. Може да започна да я захранван по малко след навършени 5, но с тази непоносимост към  млякото, Незнам.
Бебчета как понасят горещината? Моята не се чувства особено добре. Къпя я два пъти на ден и плува в басейна, но пак мрънка непрекъснато.

Ivanova777, с малкия син помня, че отспивах от бурканчето и останалото количество прибирах в хладилника за другия ден. Важното е да не се бърка с лужичката с която бебето се храни. Мисля че не е проблем да си отсипал в купичка и другото да прибереш за следващия ден! 😉

# 557
  • Враца
На всяко бурканче си пише колко време може да се съхранява в хладилник след отваряне. Аз отварям, отсипвам в купичка и другото прибирам в хладилника. Винаги е с чиста лъжичка. Аз  дадох първия ден 4 лъжички, на втория ден половин бурканче и на третия ден дадох нов зеленчук. Днес въведох пащърнак. Сложих половин бурканче морков (вече е въведен) и половин бурканче пащърнак, но на малката и се услади и забърках още малко Grinning

# 558
  • Canada
Здравейте,момичета.Днес ще давам плодово пюре за първи път.Взела съм малки бурканчета на Хип и смятам първото да е банан.Въпросът ми е пак ли започвам само с 5 лъжички,увеличавайки всеки ден с още 5?Защото ще трябва в началото да хвърлям почти цели пюрета.Нали след отваряне не може да се съхранява до следващия ден?Вие как процедирате?

В началото, за да не хвърляш цели бурканчета с пюре, е най-лесно да пасираш парченце хубаво узрял банан с малко АМ или кърма до рядка консистенция. С банан най-лесно се приготвя пюре, тъй като не е нужно да се вари. По-нататък, когато почне да яде повече може да отсипваш от бурканче и да прибираш остатъка за другия ден. На нашите пюрета пише, че са годни до 24 часа след отваряне, предполагам, че всички са така.

П.С. Ако има бучки го прецеди с цедка.

# 559
Зравейте!
Ето че мина и нашата консултация най накрая. Наддал е моя човек 600гр и вече 6,5кг. И все така 60 см, което нз дали е възможно. Новото педи се учуди. Може би не са го измерили предния път при старата, както трябва, или пък тази не успя.. Нз,  ама не ми се вярва да не е мръднал и сант за цял месец Thinking
2 бр ваксини,  за да наваксаме, защото сме изоставали с тях, за което пак трябва да благодарим на бившата докторица. Каза да започнем захранване на 4,5 като стане,  с др думи др седмица. С пюре от картофче. Само не разбрах кога включвам и др зеленчук към картофа. Колко време тоя картоф? Мн съм разсеяна...

# 560
Мамачета, давате ли Омега, и от кога започнахте?

# 561
Картофа го вкарах за около седмица. Не заместих напълно обяда. И започнах на 3 дни да въвеждам различен зеленчук. Понеже повечето вече ги въведох си позволих днес да му дам един готов микс зеленчуково пюре, в който имаше чушка и карфиол, които той не е опитвал досега. Мисля следващата ми стъпка да е каша в 10 часа. И да добавям различни плодове към нея след това.

# 562
nqnimachka,
Аз въведох първо картофа,на третия ден картоф и морков,след още 2 дни-картоф,морков и тиквичка. След това вкарах и купешки,за да свиква и с техния вкус.Сега редувам домашно с готово.Не живеем в България,за това сега се възползвам от хубавите продукти,но след ваканцията ще давам само готови пюрета,тъй като нямаме нито 1 истински зеленчук,всичко е изкуствено,нитратно и не бих дала на бебето си...дори и от уж "производители". За сега си хапва добре,но май няма да вкарвам каши.Всички казват,че много надуват,а ние сме пухкави-8 кг на 4 месеца и половина. Там,където живеем и без това няма такива плодови каши,дават се други неща за следобедно или сутрешно хранене.  Жегата много го изнервя,неспокоен е,не спи,не яде,просто беше кошмар през почивните дни.Отделно тия венци май много го сърбят,като настървено куче е.Какво мислите за Camilia?

# 563

Здравей, на бурканчетата пише, че може да се съхранява в хладилник 24ч.
Аз сега започнах с пюретата на Гербер,  защото са по-малки и не се налага да хвърлям. Но скоро минавам на Хип, защото не й стигат 😂

# 564
  • Варна
Нас официално ни почнаха зъбите. Два дни вдига температура до 38.3 , пуснахме кръени изследвсния , доки го преглежда и нищо му няма , от зъбите е ... и взе да става кривичък. 🤷🏼‍♀️

# 565
Оф, моят е кривичък по принцип,  И не ми се мисли какво ще е с температура и официално открит сезон на зъбите. Ръцете са постоянно навряни в устата и лигите текат.
Повръщането си продължава... Тази вечер уж ще спи, завъртял се по корем и си заврял главата в повърнатото. Вече ужас изпитвам като трябва да спи

# 566
Ехоо мамита,много е тихо напоследък😁 Да Ви питам с какви столчета за кола сте? Оказа се,че кошницата от изписването ни е тамън,но е до 13кг,а ние сме 8+.От кога смятате да минете на тези от 9+ и мислите ли,че е рано за тях?ааа...и кои са за предпочитане като марка?

# 567
Много зависи какъв ви е бюджета. Качествените столчета разбира се са по-скъпи. Ако държите на сигурността проверете първо къкви са резултатите от краш тестовете, ето примерно тук:
https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz … test/default.aspx
Има много хубава тема за столчета за кола, там може да получите много подробни информации.
Аз поръчах britax dualfix, но тъй като все още чакам доставката не мога да дам мнение Simple Smile

# 568
И аз скоро ще избирам столче за кола 6+ м. Сегашното от 2-3 дни като я сложа и започва да се надига, но коланчетата я спират и започва да се ядосва и мрънка. Мисля да избера от тези, които са с 2 степени - за нормално седене и с издърпване  напред за легнало положение като заспи. За по-дълъг път ще са удобни. Не съм избрала марка и модел  още.
Бебка вече е доста дългичка, отслабна на коремче и се издължи. Напоследък започна доста да се плези и имитира някакви звуци. Иначе хапва на 4 часа, все още си търси вечерното ядене в 3, но започна да заформя режим със спането. Сутрин спи до към 9, след 10 дрямка от 20-40 мин, на обед 2 часа и късния след обяд 30-40 мин.
Столче за хранене мисля на икеа да взема, практично и удобно изглежда и лесно за поддръжка. Още малко остана до начало на захранването.

# 569
Тези от Вас, които приготвят пюретата, как предпочитате: да варите във вода или на пара?

Общи условия

Активация на акаунт