Мартенски бебета 2019 ! Тема 1

• 19 711
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
Мисля, че на пара е по-добре ако имаш възможност защото се запазват витамините, на висока температура при варене доколкото знам някой вит и минерали се унищожават.
Не съм решила още, но мисля да купя уред за готвене на пара, така ще мога 3-4 продукта наведнъж да приготвям...

# 571
Аз взех уреда на Авент за готвене на пара, но ще захранвам чак след 2-3 седмици 😆
По принцип е много по-здравословно готвенето на пара. Чела съм примерно, че при варене на брокула, уништожават се 80% от минералите, а при готвене на пара само 20%..

# 572
И аз клоня към готвенето на пара. И двата вида отнемат еднакео време, на парата и за мен е по-здравословна. Обаче май не за всичко. Картоф на пара не съм сигурна как ще се получи 🤔

# 573
Здравейте, искам да питам вашите бебето свиват ли пръстите на ръката и после да я отпускат? Все едно стискат стрес топка ( не се сетих за по-подходящо сравнение)

# 574
Raya81 моето бебе не. Затова пък постоянно пръстите са и в устата. Някой знае ли какви изследвания се правят в 6-ти месец? Аз ще изпусна 2 прегледа при педиатъра и се очертава направо като навърши 6 м. да сме на преглед. Педиатъра беше споменал кръв, урина, ехограф на бъбреци и май пак на ортопед. Не си спомням много добре...някой знае ли? Благодаря!

# 575
Кръв, урина, нефролог, нашата спомена и за профилактичен при очен. Друго май не се сещам. На ортопед ходихме на 2-рия и сега на 4-тия месец.

# 576
Здравейте! Вече от седмица давам пюре на обяд, започнахме с картоф прибавих и морков и човека е супер доволен. Все едно шоколад яде такава радост, то му дойде до гуша това АМ. Дано така се радва на всички манджи занапред ☺☺
Иначе ги варих във вода. Нямам уред за пара, дайте идея за заместител. Ние сега сме на морето. Днес реших да ида сама с бебето до плажа. В Созопол сме, тези от вас които са ходили имат идея за какви баири става дума. Голям фитнес си правя по улиците до плажа.. А в пясъка беше просто уникално изживяване. Никога не го правете сами! По интересното беше слизането ми по стръмния участък без стълби(единственияна централния плаж) За капак след един час престой тръгвам обратно за същия участък, да се изкачим до улицата, но уви пътя до него ми беше блокиран от плажуващи. Добре, че се намери доброволец да ми помогне, та качихме количката по други също толкова стръмни стълби. Все още има добри хора!! Иначе малчо беше много ухилен като го закарах до водата! Показа голямата беззъба усмивка. Утре определено пак ще го заведа, НО на др плаж с надежда да открия път подходящ за количка.

# 577
  • София
Здравейте! И аз започнах захранване, първо с картоф, правих го на пара първоначално, но ставаше много сух и минах на варене, после включих тиква, а от вчера давам тиква с морков. Дали от това, че тиквата е по-голямо количество или от моркова, но вечерта както си спеше моят малчо се разплака много, според мен го заболя коремче. Сега не знам пак ли да дам тиква с морков или да сменя тиквата с картоф. Момичета, дайте съвет, моля. Засега тиквата и моркова избрах да са на Хип, направи ми впечатление пюрета Babybio, по-скъпи, но дали си заслужава? Искам да питам някои от вас къпали ли вече бебетата в морето или в басейн?

# 578
Миналата година пропуснахме морето, заради тежката бременност. Тази година решихме, че ще е приключение с бебе. За това си направихме наш си плаж. Малката я къпем в басейна от както стана на 3 месеца. Много й харесва. На седмица има по 3 бани. На скоро й взехме от поясите за врата. С него е свободна и на седмото небе. Бях скиптична към него, но за 5-10  мин. няма проблеми. За мръсната вода в морето ми се вижда рано.

# 579
Относно тиквата - на моето бебе му се отразява добре, защото се запича, а с тиквата по-лесно освобождава коремчето и видимо му олеква. Не е имал газове от нея. Но щом при теб има някакъв дискомфорт опитай с други зеленчуци. Детето ще си покаже кои му пасват най-добре.
И ние си имаме басейн вкъщи. Също от 3 месечна възраст го къпя в него, когато е хубаво времето. Изкарва понякога и до час в него. В края на месеца ще ходим на почивка, където има закрит басейн. Ще ви кажа как е понесъл в химията в него.

# 580
  • София
Вкъщи също имаме басейн, но не смея да го топя в него, заради дезинфектиращите таблетки, а и много хора влизаме в него, но ще взема пример от вас Simple Smile и ще му купя едно басейнче само за него, няма да го лишавам от това удоволствие. Ние миналата година си отменихме резервацията за море,след като видях положителния тест, и тази година много искам да отидем, но с мъжът ми сме в дилема точно защото ще е голямо приключение. Но ще видим.

# 581
  • Canada
Гевгир или голяма цедка ще свършат работа за варене на пара.

# 582
RelaxedRelaxedАз да се похваля - ние днес се обърнахме от гръб по корем за 1ви път - на 4мес и 2 седмици - голяма радост!!! Relaxed

# 583
Аз да ви кажа изобщо не се радвам на това обръщане 🤣 не мога да го оставя нито 1 мин сам 😑 чакам с нетърпение мм да се върне от работа да мога да почина малко. То не искам да знам как ще е когато ще започне да ходи, май ще сваля още 10кг 😆

# 584
Моят като навърши 3 месеца и от раз сам започна да се върти. От 10тина дни си се разхожда из спалнята и леглото суркайки се по корем и вдига дупето и се изхвърля на страни. Смъкнах вече нивото на кошарата, че се хваща за решетките и се набира, от време на време вирва краката отгоре на решетката. Имам чувството, че ще запопва да пълзи. И тогава ше свърши " рахата" ,

Общи условия

Активация на акаунт