След Великден изненада разбрах през Януари ще ставам мама

• 25 944
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Аз също чакам да ме приемете в фейса.

На преглед може да отидете на между 10 -15 ден от закъснението и положителния тест. Аз на 10 ден видях сак на 15 ден ембрион с пулс.

# 91
  • София
Баба ти бременна е копала ниви, вероятно. Simple Smile На мен Маленов три пъти поне ми повтори - ти си бременна, не си болна. И аз нямам почти ограничения, стига да не са хард неща, скачане, бягане, люти храни ... И естествено, минерална вода, която аз трудно прежалвам.

И люти храни можеш и минерална вода също, стига да не е 45 градуса, има по-охладени минерални басейни...Но пък аз басейните не ги долюбвам, макар и често да ходим, основно задари гадориите из водата. И бягането и скачането не се ограничават, стига да си го правила и преди забременяването. Ограниченията идват само при особени ситуации и рискови бременности. Също така има ограничения за разни храни, но аз не ги спазвам, смятам, че е прекалено вглеждане вече. Нищо на света не може да отнеме сушито и сините сирена от  удоволствията ми, пък тях не ги препоръчват по време на бременност. Макар че с първата спазвах всякакви  ограничения, с втората умерено, сегааааа ми е смешно като върна назад Grinning

Маленов от ТК ли? Не съм му голяма фенка, ако е той, доста неприятно поведение има...

Иначе като симптоми - гърдите ме болят доста стабилно и вечер окапвам към 23 ч., а съм нощна птица, работя до доста по-късно по принцип. Очаквам с нетърпение да мине този поспалив и уморяващ период и да си върна силите. От време на време ми става кофти на стомаха, не мога да кажа, че е чак пригаждане. Слава богу рядко, сигурно общо 2-3 пъти досега. А днес влизам в 7 седмица Purple Heart и нямам търпение пак да си видя точицата, ама ще има да си чакам още 10-тина дни.

# 92
sladyrana_90, честито!

Аз вече потвърдено съм от януарските мами, днес видяхме пулс и размерите си отговорят на 6с. и 5 дни.
Някоя от вас ще прави ли неинвазивен тест? Дадоха ми брошури, предвид възрастта и сега ще мислим в къщи.

# 93
  • София
sladyrana_90, честито!

Аз вече потвърдено съм от януарските мами, днес видяхме пулс и размерите си отговорят на 6с. и 5 дни.
Някоя от вас ще прави ли неинвазивен тест? Дадоха ми брошури, предвид възрастта и сега ще мислим в къщи.

Аз вероятно ще правя. Първо съм при Сигридов и искам да го изговоря с него, но засега съм категорична.

# 94
vess Well... всеки си решава за себе си. Аз лично в басейн с минерална вода няма да стъпя докато съм бременна. Grinning
И без това толкова му баях на това бебе, сега за една глупост да стане гаф ... не, благодаря.
Иначе обожавам - хладните пък не ги понасям, аз съм високотоплолюбиво същество. Малко като котките ... Grinning  Пък и дори заради гадориите във водата - минералната се самопречиства буквално, и трябва само да се филтрира от механични боклуци, вероятността да гъбясаш е практически нулева.

Но коментара ти за Маленов ме изуми - за мен е най, ама най - най - най благия лекар, който съм виждала в живота си. Grinning Бих попитала дали за един и същи си говорим, ама едва ли в ТК има двама с това име. Може да е било на зодиакална основа. Stuck Out Tongue

Аз ще правя неинвазивен със сигурност. В Одрин мисля да е, даже сега ще разпитам подробно в групата на пренатеста за инфо.

# 95
  • Шумен
Здравейте момичета, записвам се и аз с един положителен тест, последната ми менструация беше на 05.04. На преглед съм чак на 28.05, с предната бременност бях нетърпелива, сега мисля да изчакам и живот и здраве всичко да е наред, направо   да видим пулсче, а и положителен тест имах чак на 41-вия ден от цикъла, поради което си мисля че съм била с късна овулация. За сега освен болки в гръдите, кръста и леки спазми в корема, нямам други симптоми. Предната ми бременност беше много лека, моля се и сега да е така 😁

# 96
sisity26 добре дошла Hug
Пак ставам с първите петли на мен бременността ми се отразява така.
Вие как сте момичета?
Повечето сега са научили най-вероятно че са бременни и чакат прегледи.

# 97
Привет и от мен! 🤗🌷 Записвам се при вас. На 25г., първа бременност. Видях две ясни черти 2 дена преди МЦ. Предполагаем термин - 26 януари.
Относно притесненията- при мен ги има също. Забременяването беше желано и стана от първия път, което освен че ме направи много щастлива, породи в мен различни емоции и чувства. Започнах да си задавам много въпроси - дали всичко ще е наред, ще се справим ли, дали ще е здраво, как ще се промени животът ни, дали не стана прекалено бързо и тн. Дори още свиквам с мисълта, че съм бременна. Но се успокоявам че и други жени ги имат тези притеснения и вярвам, че всичко ще си дойде на мястото в един момент.
Относно симптомите - за сега имам само болезнени гърди и леки болки от време на време ниско долу и в кръста.
Мисля да си запиша час за установяване на бременност за 25.05, тогава ще съм с 7 дена закъснение на МЦ, в 5г.с. Дали ще е рано според вас?

Последна редакция: сб, 18 май 2019, 07:06 от flower@

# 98
Привет и от мен! 🤗🌷 Записвам се при вас. На 25г., първа бременност. Видях две ясни черти 2 дена преди МЦ. Предполагаем термин - 26 януари.
Относно притесненията- при мен ги има също. Забременяването беше желано и стана от първия път, което освен че ме направи много щастлива, породи в мен различни емоции и чувства. Започнах да си задавам много въпроси - дали всичко ще е наред, ще се справим ли, дали ще е здраво, как ще се промени животът ни, дали не стана прекалено бързо и тн. Дори още свиквам с мисълта, че съм бременна. Но се успокоявам че и други жени ги имат тези притеснения и вярвам, че всичко ще си дойде на мястото в един момент.
Относно симптомите - за сега имам само болезнени гърди и леки болки от време на време ниско долу и в кръста.
Мисля да си запиша час за установяване на бременност за 25.05, тогава ще съм с 7 дена закъснение на МЦ, в 5г.с. Дали ще е рано според вас?
Раничко е 3,4 юни е по сигурно

# 99
  • Шумен
sisity26 добре дошла Hug
Пак ставам с първите петли на мен бременността ми се отразява така.
Вие как сте момичета?
Повечето сега са научили най-вероятно че са бременни и чакат прегледи.
Благодаря 😊

# 100
Здравейте. И аз тихо се записвам с 3 дни закъснение и една мнооого бледа чертичка. Имаме батко на 4г. С него бях на легло първите 2 месеца, надявам се сега да няма проблеми.. Гинеколожката ми каза 1 седмица след закъснение да ида, но нямам никакво време, а и направление докато взема.. Та  направо юни някога ще ходя. Успех на всички и по-спокойно. Всичко ще е наред Simple Smile

Последна редакция: сб, 18 май 2019, 10:40 от dotmot

# 101
Здравейте бъдещи януарски мами! ☺
Записвам се в групата с пожеланието да остана в нея до края. Това ми е трета бременност, но дните ми минават с доста притеснения. С първите две бременности не съм имала никакви проблеми, но с тази, вероятно от дългите пътувания които правихме с мъжа ми, получих отлепване на сакчето и сега съм прикована към леглото с надеждата всичко да се оправи и януари да се радваме на живо и здраво бебче. В края на 5г.с. съм, а според изчисления на гинеколога терминът ми е на 9.01.2020г.
Пожелавам на всички ви лека бременност!!! Бъдете усмихнати и позитивно настроени! Прекрасни почивни дни! ☺
Ще ви следя с интерес, защото ще имам доста време предвид положението, което си предизвиках.

Последна редакция: сб, 18 май 2019, 10:41 от Mamakris85

# 102
Едва ли отлепването е от пътуване, понякога просто се случва.

# 103
Едва ли отлепването е от пътуване, понякога просто се случва.

Нямам никаква представа. Това са предположения на лекаря. Все пак пътувахме много, на ден по 500-600км. Важното е всичко да е наред, не се фокусирам върху причината, просто спазвам препоръките на гинеколога.

# 104
Първата бременност имах отлепване АГ каза ще се залепи отново така и стана.

Общи условия

Активация на акаунт