Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 6

• 52 541
  • 825
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте , аз раждах октомври 2016 г и беше малка лудница- нямаше къде да ни съберат в реанимацията. Според мен цялата работа идва от там, че те си правят график на секцио, но отделно има нормално раждащи, които малко или много не са по график и спешни секцио, които никой не знае колко ще са. При мен в деня бяхме над 10секцио като повечето бяхме по спешно и не в графика. Това, което не ми хареса е, че забавиха раздвижването и качването по стаите, точно заради лудницата. Бебетата бяха 25 или 28. Отношението беше отлично от целия персонал, въпреки че търчаха като линейки. За кърменето - обясниха ми, но никой не успя да накара малката да захапе- моят съвет е да си приговоте ланолин и протектори за зърната- оказаха са много полезни и реално спасиха кърменето, защото минава време докато се оформят хубаво зърната( поне при мен) и бебето отказва да засуче. Помпи дават ръчни, който не си носи. В стаята бяхме две момичета- не съм сигурна, че е възможно да се побере още едно легло... условията за мен са нормални- не бих ги нарекла лукс в никакъв случай. Чисто е и спретнато Simple Smile

# 451
Аз разждах преди 1 седница в Щерев и може би това е единственото нещо, от което съм разочарована. Донесоха ми бебенцето с 1 шишенце АМ и ме оставиха да се оправям сама. След като се оплаках на главната акушерка, тя ми обърна малко внимание и поне основни неща ми показа като това как да проверя дали имам коластра, как да държа бебенцето и така Simple Smile

Момичета, предстои ми раждане в болницата и нещата които споделяте за стаите и като цяло за отношението са ми много интересни и полезни. Радвам се, че има тема, в която споделяме и обменяме опит и информация. Та моя въпрос е след като родите, акушерките обясняват ли за кърменето как се случва или трябва да се оправяме сами Simple Smile

# 452
Обясняват, когато се оплачеш. Няколко пъти момичето до мен моли за помпа, гърдите й щяха да се пръснат, донесоха й я след 5 часа. През 2014 в деня преди изписването ме извикаха с моето бебе, само аз и ми показаха смяна на псмперс, къпане, преобличане. Сега ни извикаха 10 майки в малка манипулационна на едно от бебетата, представете си ако ви е първо дете какво ще разберете. В реанимация се случи са съм сама цяла вечер. Сестрата идваше през 3 часа, но за мен в реанимация трябва да има човек непрекъснато. Имаше моменти, в които исках да питам нещо, но нямаше никой.

# 453
Аз разждах преди 1 седница в Щерев и може би това е единственото нещо, от което съм разочарована. Донесоха ми бебенцето с 1 шишенце АМ и ме оставиха да се оправям сама. След като се оплаках на главната акушерка, тя ми обърна малко внимание и поне основни неща ми показа като това как да проверя дали имам коластра, как да държа бебенцето и така Simple Smile
На мен това ми го показа дежурната педиатърка, все пак тя идва да каже как е бебето, като й кажеш, че нямаш никаква идея си показва.. Аз допълнително бях и с три абоката (два на едната ръка и един на другата), та' си се нуждаех реално от показване как да го държа, така че да не се опира на абокатите.. И още го държа криво, както съм свикнала от там 5 дни. А за АМ, така правят, аз например до края на престоя нямаше как да кърмя заради химичния пилинг с флажила и ако нямаше АМ, бебето трябваше да остане гладно.
За реанимация - през час бяха при мен акушерките, нищо че не бях сама,но все пак следяха дали да не ми преливат кръв, а и бях на банка окситоцин за контракции цяла вечер. Е, предложиха ми и малко да поспя, но не се получава при контракции и болки в кръста на всеки 10 мин.

# 454
Зависи си наистина от акушерките. На мен също ми е първо и всеки път като ми го носеха ме питаха дали искам да ми покажат как да го храня или държа,  без да съм ги питала, понеже и си бях наясно как стават нещата.
В предродилна бях два пъти през ден за предизвикване, като първия път попаднах на една акушерка Маруся, заради която ходих 1 месец със синя ръка от спукана вена. Проблема беше, че като ми прави клизма ѝ обясних че не мога да задържам (имам си проблем), обаче тя не спря да влива и аз се отдръпнах и изплиска от разтвора на земята, накара ми се едно хубаво и като трябваше да ми сваля абоката го направи по възможно най-болезнения начин. Следващия ден когато пак трябваше да ми поставят абокат беше друга акушерка, която чак не повярва какво ми е причинила колежката ѝ.
Други проблеми с персонала не съм имала. В предродилна АГто и специализантката ѝ бяха постоянно буквално при мен, и от време на време идваше по някоя акушерка да пита дали нещо трябва(кърпи, нови подложки и тн).

# 455
Силно се надявам отношението да е съответстващо на сумите, които плащаме. Малко грубичко звучи, знам, но в крайна сметка, ако ще получаваме кофти отношение и безразличие, по- добре да си ходим в държавната болница. И не става дума само за цената на раждането, а като цяло.
Аз имам изключително лоши спомени от престоя ми в МД, и то не толкова от драмата с първата бременност, но от думите, погледите, нехайството и т.н. Някои изрази и подмятания, от страна на доктори при това, никога няма да ми се изтрият от паметта.. А за обслужване направо не ми се говори.
Та, общо взето, в днешно време, повечето си плащаме за отношение.
Надявам се на всички ни да ни се паднат най- готините акушерки и сестри, които да оправдаят очакванията ни.

# 456
Мнението ми и спомените от МД са 1:1 с това, което описваш.
Силно се надявам отношението да е съответстващо на сумите, които плащаме. Малко грубичко звучи, знам, но в крайна сметка, ако ще получаваме кофти отношение и безразличие, по- добре да си ходим в държавната болница. И не става дума само за цената на раждането, а като цяло.
Аз имам изключително лоши спомени от престоя ми в МД, и то не толкова от драмата с първата бременност, но от думите, погледите, нехайството и т.н. Някои изрази и подмятания, от страна на доктори при това, никога няма да ми се изтрият от паметта.. А за обслужване направо не ми се говори.
Надявам се на всички ни да ни се паднат най- готините акушерки и сестри, които да оправдаят очакванията ни.

# 457
Сходно за МД, няма да стъпя там повече, освен ако някой не ме завлече насила иЛи не дай боже, детето ми да е в неонатология там.
Иначе през 2013, когато раждах в Щерев първото си дете - нормално, без упойка, бях много доволна от отношението на всички, въвлечени в процеса. Между другото, бях единствената родилка с нормално, за трите дни там. Само педиатърката беше леко необщителна с мен, но се благодарих, че детето си е в ред. Тогава и кърменето не беше много на мода -оправих се сама.

Мнението ми и спомените от МД са 1:1 с това, което описваш.

# 458
  • София
Здравейте, момичета. Имам едно въпросче към вече родилите - тези от вас, които са си носили помпи за кърма, в болницата нали ги стерилизират /принадлежностите/? Или трябва и стерилизатора да си носим?

# 459
Здравейте, момичета. Имам едно въпросче към вече родилите - тези от вас, които са си носили помпи за кърма, в болницата нали ги стерилизират /принадлежностите/? Или трябва и стерилизатора да си носим?
стерилизират, казваш им й го правят.

# 460
Момичета, някой знае ли каква цена е първи биохимичен скрининг?
Утре имаме час при д-р Чавеева, а представа си нямам каква е приблизителната цена на прегледа...
Благодаря предварително

# 461
130 пише в ценоразписа-отделно кръвнитв, които се правят преди това

# 462
120 лв. струваше моята първа фетална морфология +биохимичен скрининг, през февруари, изследванията си бяха отделно.

# 463
А кръвните каква цена  ли ще са....?

# 464
В ценоразписа пише 65 лв, мисля, че февруари беше 60 лв.
А кръвните каква цена  ли ще са....?

Общи условия

Активация на акаунт