КГБ = Клуб на Готините Баби - 196.

• 51 989
  • 740
  •   1
Отговори
# 645

Добро утро и чудесен ПЕТРОВДЕН!!!

# 646
Добро утро на Петровден!

Яне,тенкю за кафето😍
Дидимити😍

Днес от рано да ви почерпя,че либето днес е именик!
Да ми е здрав и все такъв добър и грижовен!
Нека апостолите Петър и Павел го закрилят!
Черпя за негово здраве!

Да са честити  синовете на Шпунци и Фло!
Честити да са всички ивеници в къщичката ни!

На всички спокоен ден!

Аз изпивам кафето и си влизам в офиса,че тенджерите ме чакат😉

# 647
  • Кубрат/ Пишурка

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ХУЛИ,ГЪБКИН БАТ ПАВЛИ,СИНОВЕТЕ НА ШПУНЦИ И ФЛО! ДА СА ЗДРАВИ И КЪСМЕТЛИИ!

# 648
  • София
Честит празник!Честит имен ден на байрактарката-Хулиганка,д-р Пепи,Павел на Шпунц и Павли на Гъбка!От здраве да не се отървете и късмета да ви гони по петите!

# 649

Честито на всички,които имат повод да празнуват днес! Не споменавам поименно за да не пропусна някой!
                         Яжка,чудесна е идеята,но през лятото събота и неделя на границата е ад,чака се с часове.Дали през седмицата не е по-добре,ако има такива екскурзии.
                         Айша,за столчето  - у нас вече няма такива екстри.Раздадохме всички кошници,столчета с облегалки и без отдавна.Ще кажа на щерките да разпитат приятелките си,че техните деца са по-малки и може някой да има.
                         За кръщенето - в църквата носихме бутилка вино,бонбони,пита,хавлия,китка здравец  и комплект дрешки!След кръщенето детенцето се облича в нови дрешки,закупени от кръстника.Кръстниците купиха на децата златни кръстчета и при четиримата различни кръстници еднакви подаръци. Yum Явно така са решили.Всичко друго у дома или в ресторант.
                         Янче,баницата е ...мързелива! Smiling Imp Като за мен без много салтанати.
Скрит текст:
ЗА ТЕСТОТО
яйца - 3 бр.
вода - 1 ч.ч. хладна
оцет - 1 с.л.
сол - 1 ч.л.
брашно - около 600 г (или колкото поеме)
1 п мая суха
ЗА НАМАЗВАНЕ
краве масло - 1/2 п./63 г/
олио - 4 с.л.
ЗА ПЛЪНКАТА
сирене - 250 - 300 г бяло
магданоз - 10 клончета(по желание)- аз не сложих магданоз
ЗА КЪПАНЕТО
вода - 4 ч.ч. студена - аз сложих две чаши,че не знам какво ще стане.Много ми се видя водата.

От продуктите се замесва меко тесто.Разделя се на 10 топки и от тях се разточват кори - не много тънки.Всяка кора се намазва с мазнината и се слага сирене.Нарязва се баницата на квадрати и се пече на 190 градуса.След като се зачерви се залива с чашите вода и се оставя за допичане на 170 градуса до готовност.  и докато поеме водата.

Лек и спокоен ден на всички!

# 650
Честит Петровден!  Живи и здрави да са всички, които имат имен ден! В моето семейство са внук и снаха. Празнуват на вилата с приятели. [spoil

Здравейте, нови баби! Приятно участие в темата!

Аз съм ограничила престоя на компютъра до подготовка за следващата учебна година по малко всеки ден.  Лято е и сме навън. Чаровно лято и на вас! До скоро!

# 651
  • София
Добро утро на Петровден!
Да са живи и здрави именяците, да си носят с гордост името! bouquet bouquet bouquet
И ние си имаме именици в семейството - болярка Кремена/идвало от камък/, а майка и има рожден ден.
Брата на Пламен/Павел/ - празнува също.
Дидиа, благодаря за готовността, но нека не разпитват дъщерите. Намерено е столче, другата седмица ще е в къщи. Баницата хич не ми е мързелива с това месене и точене. Майката на Кремена прави подобна с фини кори. Залива я с газирана вода и става много вкусна. Но у нас не се одобрява.
Янке, още вчера сутринта прочетох под кафето. Питах попа, но той заяви - кой каквото искал да носи, те нищо не налагали, нали хората били бедни и тн. През цялото време ме агитираше да се кръстя и аз и да сключа църковен брак. Вече можело и без граждански    newsm78
Отрязах го - ще си живея в грях.  Embarassed

# 652
  • София
   Айша,Грети,честито и на вашите именици!Петинка на Мими също празнува днес. Честито и на други,ако има такива.Приемете поздрави и честитки и от Фло!Тя нама нет на село,но се чухме по телефона и ме помоли да предам.

# 653
                             Айша,баницата е мързелива защото при мен я меси машинката,а точенето - кора с дебелина около 0.5 см мога и става бързо.Залива се с обикновена вода и вкусът не е на тази дето е с газирана.Става малко като тутманик.
Скрит текст:

# 654
  • в сърцата на любимите ми хора
Честит Петровден на всички празнуващи! Много здраве и сполука. Моят съпруг също се казваше Петър и този празник ми е много мил, а спомените са хиляди.
Днес се разхождахме с щерката около Народния, имаше някакъв празник на африкански /и не само/ държави - Мароко, Южна Африка, Египет, Палестина и т.н. Разгледахме щандовете - много интересни неща имаше, но къщата ми е претрупана и си наложих нищо да не купувам. Успях! Имаше и традиционни неща за хапване, но ние не пробвахме нищо, защото вече бяхме обядвали. Направихме си една прекрасна разходка, но понеже се смрачи, решихме, че ще завали и се прибрахме. Иначе можеше да откараме до вечерта по улиците. Сега съм се заредила пред тв и гледам едно сладникаво немско филмче. Щерката много ми се смее на тези филми. Не се впечатлявам, филмчетата са леки, романтични, с красиви хора, къщи и природа. Не ме натоварват и затова съм им фен.
Другата щерка заминаха за Балчик, утре са на сватба, а след това ще останат още една седмица на морето. Пристигнали са във Варна, сега са в делфинариума. Аз избягвам да ходя по такива зрелища - тъжно ми е за животинките. Но на Алекс сигурно ще му е интересно.
Аиша, добре, че се е намерило столче, че да не се притесняваш.
За кръщенето на Алекс ни дадоха списък от църквата с нещата, които трябва да се носят -  свещи, кърпа, сапун, нови дрешки за детето, вино и хляб. Май това беше. След ритуала бяхме в едно ресторантче да се почерпим за здравето на детенце. Колкото по-скромно, толкова по-истинско. Всичките там кутийки за косичка, подаръчета за гостите, специални покани за събитието и т.н. ги пропуснахме. За мен това е изхвърляне и подмяна на същността на светото кръщение. Всичко се комерсиализира и се набляга само на външното. Но всеки го прави така, както го усеща.
Дидиа, и на мен твоята баница не ми се вижда никак лесна - има ли месене, не е за мен. С готови кори и газирана вода става много вкусна и мекичка, нещо подобно на тутманик. Сигурно ще меся в другия живот.
За всички неспоменати дружки - гушки и цунки от мен.
Оставям ви, че пералнята пищи и трябва да простирам.

# 655
                           Мамси,права си - забравих за сапуна и свещите за кръщенето. То,аз,не съм купувала нищо та за това и забравям.Децата сами се организираха.
                           Баниците и аз правя с готови кори,но тази ми се видя простичка та за това пробвах.Машинката ми успешно се справя с месенето и аз само оформям каквото искам - хляб,кифли и т.н.. Yum За това ми е лесно.
                           Немските романтични филми и аз харесвам.Поне се нагледаш на хубави хора и места.Не натоварват с драми и винаги има хепиенд! Yum

# 656
Честит имен ден на имениците- малки и големи!
Със здраве да си носят името!

# 657
Честит Петровден на празнуващите!

# 658
Благодаря ви мили момичета да пожеланията към ММ!
Благодарности и от него.
Каза,че се почувствал важен,щом е поздравен от толкова много дами!😊😊

Събрахме се, почерпихме се за негово здраве.
Всичко измито,прибрано.
Храните по кутии за утре😁

КАГ, ако ти е приятно из нета не се ограничавай.Живота не е само работа!😍
Мое мнение.

И аз днес правих баница.
Още докато омесвах нещо не ми хареса тестото.
Стана, че се и изяде,но не като друг път.
Приключих с тоя модел брашно.

И аз съм от феновете на немските филмчета 😉
Както и на любовните романи😎☺😉
Действат ми разтоварващо.

Отплеснах се ,а кое време е вече!
Хайде гася лампите.
Лека и спокойна нощ за всички!

# 659
  • Кубрат/ Пишурка

Общи условия

Активация на акаунт