С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 557
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
  • при късмета
Конфронтация би имало, ако мъжа като каже на мама или родата, че нещо се променя от тук нататък, те откажат да го чуят. Ако се съобразят конфронтацията е избегната. За жените също се променят същите неща, когато създаде свое семейство, така че няма причина само от страна на мъжа майка му или родата да се опъват

# 46
  • Варна
Мммдааа, кокошката или яйцето... Тема 109 си е като тема 9...

# 47
  • Fort Worth, TX
Мммдааа, кокошката или яйцето... Тема 109 си е като тема 9...
ДА така ще е до 1009.

# 48
K.A.G., права си, че е често явление, но е предизвикано. Като "каквото повикало....", при лошо отношение една снаха и до там може да стигне да поставя ултиматуми.
Не ми звучи логично една свекърва да е станала гад вселенска от момента, в който се е сдобила със снаха, а преди това да е била душица сладка. Далеч по-логично е тази персона да е била гад и като снаха, и изобщо като човек.

Още нещо, да се представим, че гадната свекърва нямаше син или дъщеря. Някой прави ли си илюзията, че тя щеше да е по-приятна и немесеща се като тъща?

Кали е абсолютно права за кокошката или яйцето. Изключително тъп въпрос.

# 49
  • MI
Не ви ли омръзна? Много ясно, че има и крайно неприятни снахи освен такива свекърви. Пример с една, която познавам от дете, и тогава си беше проклетия. Спря мъжа си да не учи, че не й трябвал умен мъж, скъса всички връзки със свекървата, лекарка, напълно нормална жена, а накрая и майка си изхвърли заради великия имот, дето поне нещо особено да беше. Да не влизам в подробности, че е по-противно отколкото звучи дори от това описание. Има два сина, дали ще е нормална свекърва, как мислите? Аз залагам че ще е същото зло и в тази си роля.
И да, и всички останали в горната история имат вини (например липса на гръбнак), но нищо не е сравнимо с нейните. Просто има такава хора и остават такива в каквато и роля да са.

# 50
Далече съм от мисълта, че свекървите са зло, пък снахите ангелчета! /Ма, двойна свекърва съм, пък! Mr. Green/ По-скоро не разбирам мамите-свекърви, дето сами си пречат на собствените деца от едната лошотия или нещо друго.
 nelig, тая, дето я описа, ще си го намери, ще дойдат....не се знае какви снахички, като за нея! Peace Simple Smile

# 51
  • София

Моля, моля, въпросът с кокошката и яйцето вече е разрешен!
Кокошката е първа, защото тя синтезира белтък, който го няма в яйцето и така го създава.

Та, по тази логика- свекървата е гадта, създала прекрасния мъж, а снахата от прекрасна, като създаде на свой ред прекрасен мъж, става отявлена гад. Mr. Green

И така, до края на света. Joy

# 52

Моля, моля, въпросът с кокошката и яйцето вече е разрешен!
Кокошката е първа, защото тя синтезира белтък, който го няма в яйцето и така го създава.

Та, по тази логика- свекървата е гадта, създала прекрасния мъж, а снахата от прекрасна, като създаде на свой ред прекрасен мъж, става отявлена гад. Mr. Green

И така, до края на света. Joy
Туше. Simple Smile

# 53
  • Най-красивата страна
Абсурт,аз никъде не съм казала,че майка ми се меси.Не се е и опитвала.

Но свекървата-да.Обаче мъжът ми не позволи.

Ако снахата има нужда от съвет или от помощ,нормално е да ги поиска от майка си.Особено,ако е в добри отношения с нея.

# 54
Не ви ли прави впечатление, че темата отдавна е замязала на сбирка на склерозирали свекърви.  Върти се една и съща плоча и добре, че склерозата им помага, че не им и втръсва. Grinning

# 55
  • Най-красивата страна
Да,в темата ,,С какво ви дразнят свекървите,, човек не може да се оплаче от свекърва си.

Все пак ще пробвам.
Проблемите с моята започнаха още преди сватбата.
По стечение на обстоятелствата наследих голямо жилище на централно място.И беше съвсем нормално да отидем да живеем там.
Според свеки обаче ние трябваше да живеем или с нея и свекър ми в един апартамент или с нейните родители,тоест бабата и дядото на мъжа ми в другия апартамент.И да сме си поемели задълженията.Тоест да ги гледаме.
Това естествено не стана.Отидохме в свободното жилище .
Тя вдигна луд скандал на мъжа ми,че ги е зарязал и се водел по акъла ми.Да,ама той също искаше да бъдем само двамата.

После свеки поиска ключ за нашето жилище,защото ако дойде,а нас ни няма,тя да можела да влезе и да ни изчака.Ключ не дадохме.
Майка ми даже не си го е помислила.Тя винаги се обажда първо по телефона .

След време решихме да заминем да учим и да живеем в чужбина.При баща ми,който има втори брак с чужденка.Той ни помогна в началото.
Пак скандал.Трябвало да я питаме дали е съгласна.

За свекъра не казвам нищо,защото той беше много свестен човек.

Последна редакция: нд, 05 май 2019, 21:16 от -veni-

# 56
Абсурт,аз никъде не съм казала,че майка ми се меси.Не се е и опитвала.

Но свекървата-да.Обаче мъжът ми не позволи.

Ако снахата има нужда от съвет или от помощ,нормално е да ги поиска от майка си.Особено,ако е в добри отношения с нея.

Също така е нормално синът, когато има нужда,  да поиска съвет от майка си, особено ако е в добри отношения с нея.  Но доста снахи смятат, че съвети от нейната майка са добронамерени, а съветите на свекървата са вмешателство.

# 57
.....

Доста късно се включвам в темата, но от известно време ви чета, просто това изказване ме провокира. Моята свекърва искаше да й казвам "мамо" и да спра да се обръщам към моята майка за съвет, когато имам нужда, да не я търся, да не ходя да ги виждам как са с баща ми и да не разчитам на нея, а само на свекито. Не й се нравеше, че с майка ми имаме изградена връзка родител - дете и се опита по всякакъв начин да ни скара. За жалост, споделих на ММ /въпреки че тя държи да крия много неща от него, за да не се карат те двамата/, понеже вече ме бяха хванали нервите и й се обясни да не се меси в чуждите отношения, било то тези между нас двамата или моите с родителите ми. За мен връзката свекърва-снаха е много трудно да бъде изградена и много лесно се руши.  Останала съм с впечатлението, че тук у нас се смята, че снахата като "дойде" в новото семейство и трябва да забрави за своите родители, а свекъра и свекървата са и новите такива, което пък означава, че трябва всички да слушат тях, а младото семейство да изпълнява.

# 58
Не знам къде е това "тук у нас", но определено не е в България. Ей, като започнете с тези заключения....
Има проклети свекърви, както има и проклети снахи. А има и проклети мъже, които успяват да обединят срещу себе си свекърва и снаха. Живота е шарен.

# 59
  • Fort Worth, TX
Не проклети, а прости.Ниско интелигентни хора, без интереси и занимания.Пример свекървата на Вени.Тая женичка, ако имаше сносен социален живот, добро обкръжение и приятни занимания дали щеше да й идва да се занимава с тях.Хванала се като удавник за сламка за сина си.Добре че сина й поне е пич , та я сложил на мястото й.

Общи условия

Активация на акаунт