С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 769
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Двамата родители са достатъчни за възпитание на детето си. Ако и двамата са на мястото си.
Родителите на моите две внучета са си много на мястото. Въпреки това, моят дял също е значим.  Когато се действа в синхрон, ползата  за детето е двойна.

# 91
Божее, ще се срещам с внуците си (съответно и със сина ми) на "удобно" място. А вкъщи може ли да ги поканя, като у снахата/сина не може?

# 92
  • София
На мен са ми смешни и нелепи комплексите на снахите, които се чудят как да не позволят децата да се сближат с бабите и дядовците откъм бащина линия.
Какви ли не предлози се намират и то все в сферата на лошото влияние и настройването на децата против мама, на неправилното гледане, на "своеволието" да не поведат детето с дясната, ами с лявата ръка..
Голям зор да израсте саможивляк и темерут.

# 93
Темата трябва да смени името си. "Неблагодарни снахи ". Тук май свекитата са в повечко.

# 94
  • София
Двамата родители са достатъчни за възпитание на детето си. Ако и двамата са на мястото си.
Родителите на моите две внучета са си много на мястото. Въпреки това, моят дял също е значим.  Когато се действа в синхрон, ползата  за детето е двойна.

Ето това не ми се връзва.
С мъжа ми си гледаме детето от раждането му. При това положение, чисто физически досега не ни се е налагало някоя баба или дядо да имат значим дял в отглеждането му. В крайна сметка значимият дял отново се пада на родителите – по право и по задължение.
Отделен въпрос е, че:
1. Абсолютно не одобрявам ценностите на свекъра ми и ако той се беше опитал да възпитава сина ми, при това положение вече щяхме да имаме сериозен проблем;
2. Майка ми много обича да се бърка и ако тя имаше по-голям дял в гледането на детето ни, със сигурност щеше да се опитва да ни се меси. Не че в началото не се опитваше и без това, но поне режех по-лесно.

# 95
Двама родители са достатъчни за отглеждането и възпитанието на децата, това е факт. Обаче, това, което дават баби/дядовци, мама и тати не могат да дадат. Имат друг начин на общуване, друго научават от тях. Не бих лишила дъщеря си от това. Винаги съм я възпитавала да уважава нашите родители. Те са хората, отгледали нас.
Може да не се харесваме с моята свекърва, но вратата на дома ни е отворена за нея. Тя, освен че ме е ядосвала, никога не ни е наранила. А ядосването - ми разлика в години, възпитание, начин на живот. Сигурно и аз съм й образувала нерви, даже и на ММ се е оплаквала от мен. Ами свикнах да не обръщам внимание. Горе долу се научихме да общуваме. Да, ядосва ме, че не отделя време за внучка си. Рядко я вижда, рядко идва у нас, но каквото такова. Ама да се тръшкам и да заплашвам, че няма да й позволя да се виждат, бих навредила само на детето си.

# 96
  • София
Оооо, да, за общуването с баби, дядовци съм го казвала и друг път – важно е, ценно е и не бива да се пропуска. Само че "общуване" и "гледане" са две различни неща. Второто е задължение на двамата родители. Има някакви смехотворни случаи, при които бабите гледат повече децата, отколкото самите бащи. Това е абсурдно. Бащата е родител, той е длъжен да си гледа детето, а се стига до ситуации, при които той не знае как да го лекува, например, но някоя от бабите е наясно. Какъв родител е това?

# 97
Представете си какво чудо срещнах. Баба, която обича да си гледа внучето и не го смята за натресено. Леле, имало и такива в днешно време ☹️🤔

# 98
  • София
Темата трябва да смени името си. "Неблагодарни снахи ". Тук май свекитата са в повечко.
Не съм свекърва, всъщност- тъща съм, ама се чудя, колко малко личен живот и интереси трябва да има човек, за да върти ежедневието си и емоциите си около свекървата?

40 години съм била снаха, свекърва ми ги беше натворила едни простотии, при това докато ми беше в къщата и ми сядаше на масата, ама щом затворих вратата зад гърба ѝ, престана да съществува за мен.
Синът ѝ си поддържаше връзка, децата също, а като минавахме през града ѝ на път за морето, отиваха да се видят, докато аз обхождах магазините...
Не съм си намерила доброто разположение на духа и равновесието на улицата, че да си създавам негативни изживявания, борейки се за превес на влияние върху сина ѝ.

# 99
Колко абсурТ, много свободно време и може би липса на цели .
Това е просто тема. Накриви ти се шапката и го кажеш и толкова. Не е живота ти тази пуста свекърва. Да е жива и здрава къде се казва.

# 100
Божее, ще се срещам с внуците си (съответно и със сина ми) на "удобно" място. А вкъщи може ли да ги поканя, като у снахата/сина не може?

Дара, много неща ще научиш в тази тема. Само чети и ще натрупаш много ценен опит. На първо място трябва да знаеш, че щом синът ти се ожени, ти трябва да забравиш, че имаш син.  Ако все пак решиш да отидеш на гости, първо трябва да имаш предварително  разрешена  аудиенция от "английската кралица", иначе се възприема като натрапване. И въобще не си въобразявай, че ти ще помагаш за първородното ти или следващо внуче. Там  главната роля е на другата баба. Ти не си съвременна баба и не знаеш как се гледат деца, но другата баба е завършила педиатрия и знае как. За рождения ден на детето хич не си и помисляй да те канят! Ще прецакаш  партито с приятелите на мама и тате.  Бъди благодарна, ако все пак те поканят на следобедно кафе преди или след  рождения ден на внучето ти. Ако имаш ключ от дареното от теб жилище, непременно го върни, иначе  ще ги принудиш да сменят бравата, защото ако влезеш у тях, може да им отмъкнеш някоя чиния или  да преровиш гардероба, да си харесаш и отмъкнеш някоя рокля на снаха ти.
И още много неща ще разбереш. Само чети!

# 101
  • София
Там е проблема- вече 109 теми и ако разровиш, във всяка едни и същи жени пишат едно и също с плам, яд и каквито се сетиш още отрицателни чувства.
Годините се нижат, децата им порастват, те стареят, а тяхното озлобление си остава константно.

# 102
Представете си какво чудо срещнах. Баба, която обича да си гледа внучето и не го смята за натресено. Леле, имало и такива в днешно време ☹️🤔

Има, има , Лолита!  И то не малко! Стига мамите да позволят.

# 103
  • София
Значиии, такива умозаключения чета, че не знам дали не живея в паралелна вселена на несъществуваща планета.

Що ви е трудно да приемете, че има жени, които съсипват семействата на децата си, и то от "добро".
Майката на бившия, докато ненраздели и двете си "момчета" от злите им жени, не се кротна. Ама не така с лошо. А с лицемерие, подмолност, гнусни постъпки. И накрая тя най-добрата. Пък жените им чудо невиждано. И ни рокли ми е крала, ни чинии, нито вкъщи е идвала, нищо, че имаше ключ (от квартирата, не жилище, което ни е подарила). И пак беше нещастна! Нещастна, че момчетата й си "закачиха ремаркета за цял живот". Ама сметките й излязоха криви и другият й син си взе детето.
Като разбра, че ще става баба, щеше да получи инфаркт и инсулт едновременно! Страшна мъка! А ни пари сме й искали, ни имоти, нищо! Просто има лоши и вечно недоволни хора! И когато другите са щастливи, те са нещастни и не могат да го приемат.

# 104
  • София

Дара, много неща ще научиш в тази тема. Само чети и ще натрупаш много ценен опит. На първо място трябва да знаеш, че щом синът ти се ожени, ти трябва да забравиш, че имаш син.  Ако все пак решиш да отидеш на гости, първо трябва да имаш предварително  разрешена  аудиенция от "английската кралица", иначе се възприема като натрапване. И въобще не си въобразявай, че ти ще помагаш за първородното ти или следващо внуче. Там  главната роля е на другата баба. Ти не си съвременна баба и не знаеш как се гледат деца, но другата баба е завършила педиатрия и знае как. За рождения ден на детето хич не си и помисляй да те канят! Ще прецакаш  партито с приятелите на мама и тате.  Бъди благодарна, ако все пак те поканят на следобедно кафе преди или след  рождения ден на внучето ти. Ако имаш ключ от дареното от теб жилище, непременно го върни, иначе  ще ги принудиш да сменят бравата, защото ако влезеш у тях, може да им отмъкнеш някоя чиния или  да преровиш гардероба, да си харесаш и отмъкнеш някоя рокля на снаха ти.
И още много неща ще разбереш. Само чети!
Аааа, силно се съмнявам, че бащата ще вика на помощ тъщата, а не майка си. Сега, ако бащата не си гледа детето, вече е друг въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт