С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 764
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Представете си какво чудо срещнах. Баба, която обича да си гледа внучето и не го смята за натресено. Леле, имало и такива в днешно време ☹️🤔

Има, има , Лолита!  И то не малко! Стига мамите да позволят.
А бабата е свекърва.
Не са само мамите, недейте така. Как всеки пише гледайки от своята си страна. И ку-ку снахи и ку-ку свекърви има. Друг е въпросът дали ще си развяваш чаршафите наляво надясно или ще си живееш живота.

Последна редакция: пн, 06 май 2019, 17:53 от lolita1213

# 106
КАГ, това са крайности.

У нас баби не са идвали да помагат за бебе. Виж, на гости идваха, кой когато реши. Никого не съм върнала. Ключ от къщи нямат, обаче ако се случи да дойдат, а не сме у дома - оставям в съседката. Да, не обичам да ми ровят по шкафовете, но ако им трябва нещо и ме няма - ами ровят, докато го намерят.
За болести - с майка ми по-трудно говоря на тази тема. Тя е паника. Свекърва ми е медицинско лице, но съвет не дава на тази тема. Казва - вие си знаете.
За рожден ден - съобщавам ден и час, ако могат идват. И двата комплекта родители да надалеч. Който успее, той присъства. През седмицата никога не празнувам рожден ден, така че ако някоя баба иска да присъства точно на деня, ще бъде разочарована, защото няма да има празник. Тази година празненството за рождения ден на детето беше 8 дни по-късно, поради други ангажименти. На самия ден тя беше на репетиции до 20:30, а на другия ден на състезание.

# 107
Деска, в темата съм от 10 години. Какво ли не съм чела тук -  за свекърви , и за снахи. Обикновено е гърнето си намерило похлупак.

# 108
Утре съм на рожден ден ,багажа се стяга ,подаръците са готови от месец  и повече.Малко да взема дъх седнах и пак, останаха пълнените чушки.Това което се разбрахме и още нещо направих.Ходих за кутия за торта ,че  пазех една , но къде я пазя ,няма ми тефтера  дет записвам. Не помня бе...Имам 4  подноса с капаци но малки. Тъй са моите грижи днес ,утре минава и оставам сама да прибирам де що  разбутах.После  шапка на тояга , из двора и в леглото ...Тази година е при другата бабА ,аз бях първа ,следващия с деца ....
У тях не съм ходиал от години.Кога дойдат те.

# 109
Може и да си права. И аз съм се нагледала на живо на хора, които уж семейство градят, а все чакат някой да им помага. Ама с помощта идва и намесата. Не става само с едното. Не може само меда.....

Боряна, защо не ходиш у тях?

# 110
Мале, Борянке в деветия месец съм ти ми пишеш за пълнени чушки и торти 🙄

# 111
Темата трябва да смени името си. "Неблагодарни снахи ". Тук май свекитата са в повечко.
Ми, аз не съм свекърва, но така и не разбрах каква връзката между общуването с внучето и гледането му в помощ на снахата. Понеже ти направи тази връзка, теб питам.
Майката на бившия, докато ненраздели и двете си "момчета" от злите им жени, не се кротна.
Добре де, тези дни те четох в друга тема, в която писа, че сте се разделили с бившия ти, защото не е спрял да "брули сливите" (това са твои думи). Майка му какво общо има с това? Водила му е "сливи"?

Последна редакция: пн, 06 май 2019, 18:30 от LeClerc

# 112
Чакай, че сега съм със забавена мисъл. Хич идея нямам за тази връзка общуване -гледане. Или искаш да прекарваш време с внуче или не. Стана ми смешно. Да гледа внучето в помощ на снахата 😂😂😂 Не на сина, не защото иска да е с него  , ами заради мързеливата снаха 😁

# 113
Бе на мен никой не ми е гледал детето и не бих го дала ни на майка ми, ни на свекърва.

# 114
Чакай, че сега съм със забавена мисъл. Хич идея нямам за тази връзка общуване -гледане. Или искаш да прекарваш време с внуче или не. Стана ми смешно. Да гледа внучето в помощ на снахата 😂😂😂 Не на сина, не защото иска да е с него  , ами заради мързеливата снаха 😁
Ми, и на мен ми стана смешно, защото в предишните си постове ти написа точно това.

# 115
Къде бе човек, бъркаш се. Верно, че съм бременна и вече половината ми мозък спи, ама чак пък толкова.  Не съм аз или имам шизофрения 😂😂😂

# 116
Ето тук:
Ами никой няма да накарам да ми гледа детето на сила, то си е мое. Ако иска и има желание да е близка с внуци, ок. Като не иска да си живее живота, не ме интересува.
Така формулирано, ми се стори, че близостта с внуците е поставена в пряка връзка с гледането им.

# 117
  • София
Темата трябва да смени името си. "Неблагодарни снахи ". Тук май свекитата са в повечко.
Ми, аз не съм свекърва, но така и не разбрах каква връзката между общуването с внучето и гледането му в помощ на снахата. Понеже ти направи тази връзка, теб питам.
Майката на бившия, докато ненраздели и двете си "момчета" от злите им жени, не се кротна.
Добре де, тези дни те четох в друга тема, в която писа, че сте се разделили с бившия ти, защото не е спрял да "брули сливите" (това са твои думи). Майка му какво общо има с това? Водила му е "сливи"?

Не. Но след много набиване в главата, че съм му закачила ремаркето за гъза, дойде това, че той е нещастен, следвано от "ама ела си при мама, остави я тая овца" - лично прочетено в чат между двамата, просто едното доведе до другото. А той е путьо Маринкин и нямаше топки да си тръгне! Аз търпях и преглъщах много години, много неща. Бях пряк свидетел и на това как разби семейството на другия си син. И в крайна сметка, когато ми писна да търпя всички глупости, започнах да ровя, ей така, да видя какво толкова е зает. Оказа се жена. В последствие разбрах, че са били различи, за различен период. И така.
Не са 1 и 2 неща, които мога да вместя в един пост.
Не я обвинявам нея. На нея й беше позволено.
Аз я мразя само и единствено, защото се опита да убие големия. Ама не успя... И баща му пак защити майка си.

# 118
А, не 😂 Виж сега има един чешит баби, които искат да бъдат с внуците. Ама така от сърце. Другите с половин уста ще ти кажат, че си имат ангажименти. Ами не им се занимава. От време на време може и да ги виждат по празници, ама не държат да общуват 😁 
Не знам гледане ли е да си заведеш внучето на кино, примерно. За мен би трябвало да се прави с удоволствие. Ако баба го има за ангажимент , то май по-добре да си свърши някоя друга работа 😂
Много може да се пише. И за истерични снахи със списъци как се гледа дете и за намундрени свекърви, които всичко знаят 😳

# 119
Значи той по принцип си е бил гъз.

Това за опита за убийство, ако е истина, е много страшно.

Общи условия

Активация на акаунт