С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 729
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
  • при късмета
И каква точно ситуация може да настъпи, че да изисква промяна на минутата в начина на хранене на детето?

# 211
  • София
Абсурт, този път не съм съвсем съгласна.
Има свекърви, които просто не са в крак с времето, освен това общо взето хората се женят по-късно и свекървите са по-възрастни.
Моята собствена майка няма угодия за някои неща. С дъщеря ми само мърмореше, че не съм искала да я кърмя, че не съм полагала достатъчно усилия, а просто детето не можа да засуче като хората, със зор и цедене изкарахме 4 месеца. Но тогава бях млада и глупава и слушах. Със сина ми обратното - аз исках да го кърмя, вече нагласите са други, има и форум, и консултанти - маман запя обратната песен "Не дръж гладно детето, дай му АМ". Само че 16 г. по-късно въобще не бях в настроение за бабешки щуротии и недвусмислено го показах. Обаче все пак е моята майка, с чужд човек се внимава как ще се скараш.

# 212
Много е смешна тая война.
Нека се намеся и аз. Grinning Напук-правенето към другата жена децата най-ясно го виждат. Ни съдилища, ни нищо може да присъди уважение и и любов. Те се печелят.

# 213
  • Варна
МаКо, теоретично обобщаваш, но в реалността винаги има изключения и нюанси в отношенията. Не всички майки имат нужния капацитет да са перфектни, мъдри и отлични педагози. Някои не могат да се справят с личните си негативи, други са без майчински инстинкт. Забелязала си колко деца са захеърлени на баби, игнорирани от родители. Мисля, че трябва да се търси общ език и подход м/у поколенията . При проблеми не търся теориите на д-р Спок, а позитивния пример от познати и роднини с опит.Границите се оформят в началото.

# 214
  • София
Следователно снахата не е виновна, че прекалява. Мъжът ѝ е виновен, че го позволява.
Лесно е да се каже, но мъжът все пак живее с жена си, вече не с майка си, и нормално да се старае да угоди повече на първата, дори да не е напълно съгласен с нея. Ако не е от породата на острите камъни, ще се старае да избегне конфликт и караници пред децата.
Скандали пред децата трябва да се избягват, да. Обаче през останалото време...
След като свекървата не е виновна, ако прекалява, а синът ѝ, то и снахата не е виновна, ако прекалява, а виновен е мъжът ѝ. Иначе аршинът става много двоен.

# 215
# 216
А с децата какво общо има?

Зарежи..Не си тормози главицата с такива сложни казуси..

# 217
  • волно калдъръмче
След като свекървата не е виновна, ако прекалява, а синът ѝ, то и снахата не е виновна, ако прекалява, а виновен е мъжът ѝ. Иначе аршинът става много двоен.
Свекървата винаги е виновна, много виновна. В момента, в който и мине през ум да си отвори устата, трябва моменталически да потърси нож, и да си пререже вените от чувство за изгаряща вина.

# 218
  • София
Свекървата винаги е виновна, много виновна. В момента, в който и мине през ум да си отвори устата, трябва моменталически да потърси нож, и да си пререже вените от чувство за изгаряща вина.
Ами има свекърви, които са виновни, има и такива, които не са.
Аз съм привърженик на теорията, че всеки здрав психически възрастен носи отговорност за действията си, като това се отнася и за свекървите, и за снахите.
Но пък крайните обобщения не ми пречат особено.

# 219
  • Най-красивата страна
Гледала съм детето на брат ми и снаха ми цяла седмица.
И приемах за съвсем нормално да спазвам техните правила.
Да не давам мед-ок.Няма да давам.Детето има алергия.
Да не давам шоколад-не давам.
Да не давам газирано-не давам.
Да не ходи прекалено навлечено-не го навличам.

Тяхното дете е,те така са решили.Без значение дали аз мисля така.

Обаче някои свекърви се дразнят от тези правила.
и всякаш напук правят.И последствия има понякога....

# 220
Така е, и странно, но някои особи държат точно в тази тема да твърдят обратното Simple Smile Разпознават ли се, засягат ли се- от анонимни оплаквания на непознати- не разбирам

# 221
  • при късмета
МаКо, теоретично обобщаваш, но в реалността винаги има изключения и нюанси в отношенията. Не всички майки имат нужния капацитет да са перфектни, мъдри и отлични педагози. Някои не могат да се справят с личните си негативи, други са без майчински инстинкт. Забелязала си колко деца са захеърлени на баби, игнорирани от родители. Мисля, че трябва да се търси общ език и подход м/у поколенията . При проблеми не търся теориите на д-р Спок, а позитивния пример от познати и роднини с опит.Границите се оформят в началото.
Захвърлянето на децата на баби според мен е доста поотминало. Да, някога беше правило, сега не е. И не мога да кажа, че всички деца, които ги гледат бабите им са захвърлени, изобщо не съм на това мнение.
Що се отнася до капацитета на майката, затова и бащата има същите задължения.Ако имат разногласия помежду си и е трудно да решат някакъв казус, тогава пак двамата заедно решават кого да потърсят за съвет.
 Обаче свекървата пак липсва в картинката, нали? Това, че сина ѝ има някакви права и задължения не значи автоматично, че и тя ги придобива. Вярно, че четейки темата може да останеш с такова убеждение, но пак няма да е вярно

На мен зълвата като ми връчи изненадващо детето (което към момента бях виждала всичко на всичко 3 пъти, единия от които на изписването) и трябваше да го гледам от обяд до вечерта, аз бях тази, която си поиска списък. Изобщо не знаех какво, кога и как яде и спи, камо ли има ли нещо забранено. През ум не ми е минало да се изтупам в гърдите, че ще я гледам както аз реша

# 222
  • София
Аз съм привърженик на теорията, че всеки здрав психически възрастен носи отговорност за действията си, като това се отнася и за свекървите, и за снахите.
Отговорност е разтегливо понятие. Един сладкиш в очите на снахата може да е равносилен на опит за убийство (не говоря за случаи на алергия).
В очите на свеки отказът да го тъпчеш със зрънчовци може да бъде равносилен на лишаване от жизненоважна храна.
И мен ме хваща алергия, когато прочета: "Сега всичко са отрови и ГМО (без изобщо да знаят що е то), глутенът е враг № 1, а едно време храните бяха чисти". Те знаят по соцвреме колко са били чисти кренвиршите и "телешкия" салам

# 223
Обаче някои свекърви се дразнят от тези правила.
и всякаш напук правят.И последствия има понякога....
Ми не може да се гледа дете без шоколад и газирани напитки, ти пък, да не знаеш... Wink

Мако, а можеше да я заведеш на пица и да я сложиш пред телевизора за цял ден, как не сети пък ти Wink

# 224
  • София
И каква точно ситуация може да настъпи, че да изисква промяна на минутата в начина на хранене на детето?

Ами, да откаже да яде това, което ти си заповядала.
И ако е инат като теб, да не отвори уста, каквото и да го правиш.
Или да се примоли на баба си за пържени филийки/ мекици, като каже че са му писнали мюслито и киноата.
Е, ако не е алергично към яйца, ще му опържа филийките, за да видя щастливата му физиономия, докато дъвче с кеф.

Общи условия

Активация на акаунт