С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 665
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Аз не разбрах какъв е проблема да хапне парче ябъла или банан, щом няма алергия към тях разбира се? Хора без работа си търсят занимания май Bowtie
Проблемът е, че не хапва парче и не е инцидентно. Хапва от всичко и по много, стига да го види или да ѝ се предложи. Има проблем и той не е в плодовете, но тезата е "ядящо дете - здраво дете" и точка.

# 451
При здрав, прав и грижлив родител, бабата няма място преди него в каквото и да било по отношение на детето.

# 452
  • Fort Worth, TX
Не искам да ти се меся или давам акъл, но аз бих оставила детето да изяде толкова плод колкото иска.Плодовете се смилат толкова бързо, че по никакъв начин няма да й попречи.Обикновенно 20мин след ядене на ябълка си освирепял от глад.Защо не й даваш?Притесняваш се , че ще й се развали основното?

# 453
  • София
При здрав, прав и грижлив родител, бабата няма място преди него в каквото и да било по отношение на детето.
Съгласна.
Авторитет не се уронва.
Когато учителката на сина ми каже, че нещо трябва да се прави, не противореча, дори да не съм съгласна.
Когато мъжът ми каже нещо, пак не противореча, дори да не съм съгласна. Може после, насаме, да му кажа, че не съм била съгласна, но това е после, насаме.
Абсолютно същото очаквам и към мен.
Така че, след като родител е казал "Сега плод не" значи "Сега плод не".

Иначе става "много баби, хилаво внуче".

# 454
  • Варна
Притесняваш се , че ще й се развали основното?
Изобщо няма да ѝ се развали основното. Тя тъпче всичко, по много и нон стоп. Наложиха се ограничения откъм количества и брой хранения. Няма ограничения за видове храни. Давам всичко, но не нон стоп.
Казала съм, че когато е с друг, списъци не пиша - той преценя.
Тя рядко остава само с баба си. Репликите са, когато сме заедно. Понякога замълчавам, понякога - не. Толкоз.
Ситуация:
"- Мамо, може ли вода?
- А не искаш ли, сокче, бабе? Баба ти е купила сокче..."
Ееее?

# 455
  • София
Не искам да ти се меся или давам акъл, но аз бих оставила детето да изяде толкова плод колкото иска.Плодовете се смилат толкова бързо, че по никакъв начин няма да й попречи.Обикновенно 20мин след ядене на ябълка си освирепял от глад.Защо не й даваш?Притесняваш се , че ще й се развали основното?
Не прочете ли, че е защото тя не обича плодове. А детето дали иска в случая не се гледа. Важното е да сме на въпреки срещу свеки, макар и да е в ущърб на детето. Даже си мисля, че в думите й долавям съмнения да не надебелеле, щото нали ядяло от всичко и по много, което е нелепо. Вместо да се радва, че детето не е злоядо и че обича плодове /много деца ги мразят на тази възраст/ и че детето ще получи витамини и минерали, се пъне да е наопаки на свека. Въпросът е принципен. Детето нито ще остане гладно нито без витамини, ако не изяде предложеното от бабата. И наистина плодове се ядат преди вечеря, а не след.

# 456
Била съм в същата ситуация. Разбирам те. Трудни са бабите. Предпочитам 10 деца, пред една амбицирана баба.

# 457
 Миленака, благодаря, че ме допълни. За авторитета. Тъкмо си мислех, че не съм го написала ясно и ей сега пак някой ще тръгне от девет дола вода да носи как не е баш тъй.
 Чесането на крастави егота, ама колко съм права аз или пък добра, за плодове, зеленчуци и каквото още се сетите, носи моментен кеф и вреди занапред. 

# 458
Бабите веганки явно се толерират HugJoy

# 459
Обикновенно 20мин след ядене на ябълка си освирепял от глад.Защо не й даваш?Притесняваш се , че ще й се развали основното?
Е, ти не прочете ли, че детето яде по много? Точно затова не му дава, защото ще освирепее от глад, ще се натъпче и като стане като ходеща бухтичка няма нито ти, нито бабата да му оправяте проблемите с наднорменото тегло.

# 460
  • Варна
Не прочете ли, че е защото тя не обича плодове. А детето дали иска в случая не се гледа. Важното е да сме на въпреки срещу свеки, макар и да е в ущърб на детето. Даже си мисля, че в думите й долавям съмнения да не надебелеле, щото нали ядяло от всичко и по много, което е нелепо. Вместо да се радва, че детето не е злоядо и че обича плодове /много деца ги мразят на тази възраст/ и че детето ще получи витамини и минерали, се пъне да е наопаки на свека. Въпросът е принципен. Детето нито ще остане гладно нито без витамини, ако не изяде предложеното от бабата. И наистина плодове се ядат преди вечеря, а не след.
Абсолютни глупости и интерпретации. Не прочете ли, наистина? Че е защото аз не обичам плодове, е интерпретация на баба ѝ, а не истината. Не е вярно, че не обичам плодове - просто не ям толкова много, колкото бабата смята, че всички трябва да ядат.
И се радвам, че детето ми не е злоядо, но нещата взеха да отиват в другата крайност и това е констатация на педиатъра, не моя.

# 461
  • София
Обикновенно 20мин след ядене на ябълка си освирепял от глад.Защо не й даваш?Притесняваш се , че ще й се развали основното?
Е, ти не прочете ли, че детето яде по много? Точно затова не му дава, защото ще освирепее от глад, ще се натъпче и като стане като ходеща бухтичка няма нито ти, нито бабата да му оправяте проблемите с наднорменото тегло.
Направо си го представих, как 3 годишно подкарва един цял банан и след това с рев си извоюва още поне 2-3 банана... ей така преди вечеря, на която ще оближе и паницата Satisfied

# 462
Е, не си ли виждала дебели 2-3-4 годишни? Ако детето има проблем с килограмите, по-добре да се вземат мерки от сега. Вярно, че за парче ябълка не бих се пънала, ама ако детето е лакомо и лесно качва килограми, си е проблем.

# 463
  • при късмета
Кали, не го оправи това кръвно твоята свекърва и това е. Още ли мисли, че този номер минава?
Афродита, щом е по съвет на педиатър може и плодове да ограничи. Те не са някаква панацеа

# 464
  • Варна
Направо си го представих, как 3 годишно подкарва един цял банан и след това с рев си извоюва още поне 2-3 банана... ей така преди вечеря, на която ще оближе и паницата Satisfied
Явно наистина не можеш да си го представиш, но и идея си нямаш какви количества и колко още неща омита след един цял банан. Народът има поговорка за това - "Ситият на гладния не вярва". Е, в нашия случай е обратното...

Общи условия

Активация на акаунт