С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 573
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Мисля,че не точно е задължително да ходи в предучилищна група.
Изискването е детето да има такава подготовка и да мине теста за първи клас.
А такава подготовка може да стане и с частни посещения от учители към някоя частна ДГ и  детето да си получи нужното.
Ехеее, и всичко това, за да не яде филии ли?
И не само...

Ма ко,ако не желая детето ми да посещава  група за обучение,няма закон който да ме задължи.За това са измислени частните и самостоятелни форми на обучение.

# 631
Оплакваш се от една ябълка (образно казано) и веднага ти обясняват как още преди забременяването е трябвало да планираш това дете ще ходи ли на ясла и какво ще яде, как трябва да го спреш от ясла и градина, ако си по-Уфатен и предприемчив, и накрая стигнахме до предложение да го обучават частни учители. Много интересна тема. Joy
Някоя ако иска да изживее трепетите и вълненията от снахо-свекървенска любов, да заповяда тук. Joy

Сега се замислете, от позицията спрямо мъжа ли е, или от чисто личностни качества и женски надцаквания! Спестете си бъдещи мъки, а и на жените на синовете ви!
Не може да сте винаги прави, особено що се отнася до чуждо!

# 632
Кали, колело с помощни гуми е чудесно, има деца още на 4 г. махат помощните гуми. Супер много се изразходва, карат в дворовете на училищата заедно с останалите деца от квартала, чудесно е и става и за кратко излизане - 1/2 час също, когато нямаш много време. Няма нужда да се съобразяваш с часове, придвижване, водене, трафик и всичките драми.
Иначе нямам пухкави деца, не мога да се изказвам. Ядат плодове по всяко време, после пропускаме вечерята, няма проблем при нас.
По темата - в събота вечерта гледахме Камен Донев с големия, малката оставихме на бабин дом за 2 часа, беше заспала и я взехме сутринта. Резултатът: шоколад вечерта, мекици с мед сутринта. За около 2-3 часа будно време става дума. Даже казах на ММ сутринта бързо да ходи да я взима, преди да я е натъпкала с нещо, не успяхме, тя превари. Оплаках се. /Компенсирах с плодове и зеленчуци повече вчера след това/. Опасна е тази жена.

# 633
За съжаление майката има право да не позволи на детето си да ходи на детска градина. Както и да го направи веган. Това е положението.
Защо за съжаление? Съжалявате детето, че майката има някакви права, а като си помислим за задълженията и никой не я съжалява! 

# 634
Понякога за радост, друг път за съжаление. Защото някои хора идея нямат как се гледат деца, ама пък искат за сметка на това.

# 635
  • София
Защо да не ходи? Под похлупак ли ще го държите?
Децата имат нужда от социализиране, точно като вас.
Ако привикнат само с майка си, ги обричате на това да се вписват трудно в средата си в последствие

О, то голямо социализиране на едногодишни, не можещи да си кажат какво им е, оставени по 8 часа във врещяща среда.
Ти пробвала ли си да издържиш това време в обкръжението на викащи, тичащи, плачещи деца?
Бас ловя, че не, но като се връщаш от офиса често казваш, че ти се е надула главата от колеги и клиенти........

# 636
Закона казва, че трябва на 5 годишна възраст да тръгне в предучилищна. Частната градина пак е частна и след тази възраст и те са длъжни да се съобразяват с материала който е спуснат от МОН, нищо, че са частна. При това положение няма да получи свидетелство от учителката като такава, а от градината в която тя работи като институция.
Теста в първи клас, изобщо не е важно как ще го мине, защото не може да не тръгне първи клас, ако е минал предучилищна подготовка
Това категорично не е вярно. Подобно твърдение противоречи на конституцията, според която всеки има гарантиран достъп до образование. Поинтересувай се- не съществува начин да се откаже да бъде записано дете в училище, дори то да не е посещавало предучилищна.

# 637
  • MI
Ех, липсва ми Сирената да обясни как детските градини са концлагери, така или иначе вече си скубете косите - поне да стане още по-интересно. Joy Между другото, има деца които ходят на градина и не се социализират особено и такива, които не ходят и нямат такива проблеми. Както и обратното. Та не виждам особен смисъл от спора, нито връзка със свекървите - освен ако не се очаква те да заменят яслата и градината. И такива случаи има не малко всъщност.

# 638
  • Варна
Всяко мнение се интерпретира в крайности. Социализирането не става само в ДГ. Детето ми непрекъснато е сред хора, често и с връстници. За първи път чувам, някой да е доволен от държавни институции. Именно във Варна имаше затворени ясли (за хранително натравяне)и малтретирани физически деца. Инкубаторът на болести го споменах. В рода ми има педагози, които са на същото мнение. Връзката м/у дете и родител е изключително важна за развитието му на този етап. Аз ще му спестя стреса и ще преценя с кой и как да  контактува. В" елитарните " ни ДГ, децата се заразяват с въшки , вируси,неглижирани. Детето си чупи нос, но увлечените в клюки лелки не чувстват вина. Цитирам реални инциденти. На 3 г. можех да чета, да пиша, знаех бг и руски и отчасти френски. Благодарение не на частни учители, а на приятелски кръг, които са ме обгрижвали. Имам изключително позитивни спомени. Доколко ще те социализират или травмират  за цял живот в държавната матрици е дълга тема.  

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 21:27 от Viviana91

# 639
Масовото мнение тук е,  че бабите умират да пържат филии и мекици.  Аз съм  обратното.   С удоволствие НЯМА да ги предлагам, а ще давам плодове и зеленчуци.  НО не иска и това е!  Проваля ми всички опити.  
Ако имате такъв опит и сте успели да промените хранителни навици, моля споделете! Опитахме да ходи на стол на обяд с надеждата като гледа другите деца, той също да прояде. Нищо подобно. Изяжда само това, което той иска. Другото го оставя. Опитахме да правим сокове, не иска. Има един начин, ама социалните ще ни накажат. Някога нашите баби и родители  знаеха как - шамар зад врата и глад, докато проядем и печени киселици.

# 640
Никакви плодове и зеленчуци? Колко е голямо детето?
Баба ми даваше нарязни плодове и зеленчуци под формата на "цветенце", разбирай аранжирани като от нета в разнообразни форми, и докато детето зяпа тв или друго, бута в устата. Това за малко дете де. За по-голямо...крем супа. Всичко се пасира, може да побере всякакви неща вътре. Салати. Не ще ли и салати?

# 641
По повод "драмата" на Кали и свекървата с плодовете.
За мене всичко е в главата на Калито. Мрази жената, не я иска дори и за ден в собствения и имот.
От стари снимки съм наясно, че Кали и мъжа и са склонни към напълняване.
Тя и по диетичните теми се вихреше преди години.
Детето е просто пухкаво. Децата растат на периоди - издължават се, после се наливат.
Аз на 3 годишно не бих ограничавала плодовете.
Сега ако свека дава разни зрънчовци и барнита бих си поговорила сериозно с нея.
Но за плод - абсурд.
Затова си мисля, че омразата на Кали се прехвърля към ограничаване плодовете на момичето.

# 642
Склонна съм да се съглася с горния пост, но с уговорката, че ако бях на мястото на бабет, изобщо нямаше да се кося с подобни драми. Нейно си е детето, да го храни ако ще с пържен вятър на скара.

# 643
  • София
По повод "драмата" на Кали и свекървата с плодовете.
За мене всичко е в главата на Калито. Мрази жената, не я иска дори и за ден в собствения и имот.
От стари снимки съм наясно, че Кали и мъжа и са склонни към напълняване.
Тя и по диетичните теми се вихреше преди години.
Детето е просто пухкаво. Децата растат на периоди - издължават се, после се наливат.
Аз на 3 годишно не бих ограничавала плодовете.
Сега ако свека дава разни зрънчовци и барнита бих си поговорила сериозно с нея.
Но за плод - абсурд.
Затова си мисля, че омразата на Кали се прехвърля към ограничаване плодовете на момичето.

И в главата на педиатъра. Явно и той мрази свекървата на Кали.

# 644
Педиатърът е забранил ябълките?

Общи условия

Активация на акаунт