Къде да се запозная със свестен човек?!

• 26 128
  • 791
  •   1
Отговори
# 270
Пък аз познавам много ергени, които търсят свястната. Що не могат да се засекат... Thinking

# 271
  • Агент под прикритие
... и ще продължават да я търсят, докато към такива се подхожда с предразсъдъците, че щом са такива, значи задължително нещо не им е наред.

# 272
Просто след определена възраст (над 30) повечето гледат твърде сериозно на всеки опит за връзка. Примерно комуникираш с разни хора, знаят, че си свободен, те също са, но не се престрашават за среща докато не са убедени, че могат да си представят да имат дългосрочна връзка с човека. Да, ама няма как да знаеш, искаш ли такава докато не минеш през "по-несериозния" етап на взаимоотношения. Колко повече са годините, толкова повече има сякаш страх от грешен избор - а той често е част от стигането до правилния.

# 273
  • Агент под прикритие
Докато държиш хората на почетно разстояние от някакви си твои съображения, нито ще ги опознаеш, нито ще разбереш стават ли за нещо или не. Simple as that. Всичко останало е извинения.

# 274
Ами със свестен човек може да се запознаеш например в библиотеката или на някакво друго културно място. Всъщност и по дискотеките ходят свестни хора. Има много места, където можеш да срещнеш добър човек Simple Smile

# 275
  • София - Рим и обратно
Всичките си мъже съм срещала на работа. Само първата любов беше на един столичен открит басейн, ама той отдавна не функционира (баси колко съм стара).
Авторката не работи ли, не учи ли?

# 276
Пък аз познавам много ергени, които търсят свястната. Що не могат да се засекат... Thinking
Щото всички са много свестни... 😁

# 277
  • Агент под прикритие
Ако 22 във форумното ти име е възрастта ти, това обяснява подобно изказване... както и други неща. Simple Smile

# 278
  • Пловдив
Подсетихте ме за това. Сигурно сте го гледали, беше viral. Аз също съм го, но понякога си го пускам.
"Give people your love, don't give them your like" ми беше допаднало.

Видеото е с хубаво послание, макар и малко да пресилва нещата - като в романтичните филми. Сигурно 95% от гледалите го са си продължили стария начин на клюмане в телефонния екран, дори когато са сред (уж важни за тях) хора. Simple Smile

Аз, обаче, съм имал случаи няколко ученички и жени на разнообразна възраст да ме заговорят именно заради това, че съм извадил телефона си и съм снимал красивите гледки из Пловдив (съответно са ме питали дали може да ги снимам с техните телефони) или са искали съвет за адрес, който след това съм проверявал в Google maps. И нямаше да го сторят, ако бях без телефон. Естествено, след това всеки си е продължавал по пътя, но все пак трябва да се отчете, че наличието на телефон в ръка не е непременно предпоставка за намалени възможности за общуване с непознати хора. А и аз съм се съобразявал и не съм мислел как да ги свалям, защото съм приемал в дадения случай, че просто за момент ме питат или молят да ги снимам, без някаква скрита цел или отварящи се други възможности с продължение.
 Веднъж пък една гръцка мацка с велосипед на Гребната база така се беше вторачила в телефона си, докато караше, че заради лъкатушенето ѝ наляво-надясно накрая си фраснахме главите и това беше повод да се запознаем и да караме и говорим дни наред заедно. Без нейното зяпане в телефона просто щяхме да се разминем като всички останали.

Със същото основание би могла да попиташ и съответния брой моми за причините, поради които са сами на тези години. За всички е ясно, че повечето хора и от двата пола си имат някакви очаквания/изисквания за това какъв човек биха допуснали и желали до себе си дългосрочно и малко или много всеки от тях е прав за себе си. От тях изключваме онези, които се мислят за твърде скъпоценни принцеси или принцове и поради глупостта си да подценяват някого си остаряват сами или редовно си чукат главите с най-неподходящите хора, избрани от тях основно заради физическо привличане, пари или съвкупността от двете, докато осъзнато пренебрегват разума при преценката си.

Сега, тук е форум основно за жени най-вече тези от тях, които са майки, затова може и мнението ми да не се понрави на някои Innocent , но ако трябва да сме обективни, нека се замислим и доколко безпогрешно е прословутото непогрешимо женско шесто чувство!? Без никой да се засяга само въз основа на пол, нека просто поразсъждаваме по темата. Някои от вас, които в момента вече са семейни, с дете/деца или бременни, окрилени в любовта с човека до вас, лесно и съвсем закономерно биха отсекли, че навремето правилно сте подбрали мъжа си, но това са частни случаи (прекрасни, красиви и вдъхновяващи), които далеч не са представителна извадка за нещата в цялостния им вид. Нека видим какво се случва на практика, вземайки предвид всичките двойки и семейства в обществото ни. Унищожителният брой раздели, изневери и разводи (като следствие - и много деца, лишени от нормална семейна среда и близостта на единия родител) ясно показва, че такова нещо, като "непогрешимо предчувствие", не сработва винаги и никак не се слави с голяма успеваемост. Едни подбират много и продължително, и накрая пак претърпяват неуспех на личния фронт, докато други го карат малко през просото или пък случайността им се усмихва и са щастливи. В любовта няма рецепти , приложими за всички; явно нещата опират и до късмет. Simple Smile

Последна редакция: вт, 15 окт 2019, 11:01 от Счупено пиронче

# 279
Ако 22 във форумното ти име е възрастта ти, това обяснява подобно изказване... както и други неща. Simple Smile
Интересно ми е какво точно разбра от изказването ми? И кои са другите неща? Simple Smile

# 280
Авторката обаче явно тролва. Пуска някаква тема и после изчезва, без да вземе отношение.

# 281
  • Агент под прикритие
Пиронче, виж сайта на Статистиката и по-конкретно цифрите за населението по пол и възраст. В диапазона от 18-45, на 10 мъже се падат по горе-долу 8-9 жени. Това също така значи, че на 10 сами мъже има също 8-9 сами жени. Естествено, с изключени екземпляри като Коко Динев. Joy
Всички приказки колко "много" били "застаряващите" ергени са просто спекулации, служещи на не знам кого...

# 282
Моля, за съвет. На 24 години съм, сама от много време насам. Бих искала да се запозная с човек, който да е свестен и да не става само за една нощ. Нямам високи изисквания-просто да е добър, отговорен, да можем да се разбираме и да си имаме доверие.
Проблемът е, че нямам почти никакви приятели, за да разчитам на тях. Изключвам сайтовете - там всички търсят друго. Нямам време за таци, курсове и т. н. Но приемам идеи за други места и други предложения.
Благодаря предварително!

Трябва да направиш компромис с нещо или да си промениш графика, тъй като за да намериш човек трябва и да намериш време, няма как, нещата са свързани. Човека няма да дойде сам при теб.

# 283
  • Пловдив
Пиронче, виж сайта на Статистиката и по-конкретно цифрите за населението по пол и възраст. В диапазона от 18-45, на 10 мъже се падат по горе-долу 8-9 жени. Това също така значи, че на 10 сами мъже има също 8-9 сами жени. Естествено, с изключени екземпляри като Коко Динев. Joy
Всички приказки колко "много" били "застаряващите" ергени са просто спекулации, служещи на не знам кого...
Този обрат е изненадващ за мен, понеже докато учех през 90-те години, статистиката за всяка възрастова група отчиташе около 5-10% по-голям дял жени, отколкото мъже. Оттогава или значително са започнали да преобладават бебетата от мъжки пол, или има повишена смъртност при младите жени (или и двете?)...

Аз не се учудвам на някои немного приятни изказвания от страна на жени относно мъжете, нито на мъже за жените, тъй като е нормално всеки да гледа от собствената си камбанарийка и да има коренно различен челен опит с другия пол. Жените имат и добър, и лош опит с мъжете, а мъжете - с жените. Оттам и различните мнения, като в голямата си част и двата пола сме прави в изказванията си; а отсрещният пол понякога не ни разбира, защото не е на наше място.
 Поради тази причина и аз няма как да отричам, когато някоя жена твърди, че е разочарована или отвратена от н- на брой мъже, защото тя най-добре си знае с кого е избирала да си има работа. Сам за себе си може и да не съм съгласен с някакви обобщения на жените за мъжете, защото съдя по мои познати и роднини мъже, но пък и не познавам мъжете, с които тези жени са общували, така че съм склонен да приема и чуждото мнение като меродавно. Истината е някъде по средата. Simple Smile

# 284
Каквото е писано, това ще стане в крайна сметка. Не знам откъде си спомням: „Човек прави каквото може, докато съдбата му се покаже.” Не мисля, че е трудно да се намери човек, освен ако нямаш хиляда изисквания. Моята скромна препоръка е да си помислиш с какво можеш да направиш компромис и с какво не. Да речем аз търсех смел мъж (за баланс, че съм страхлива), да е добър човек, да не е вулгарен, да не е стиснат (може беден, но не и скръндзав, че ми се вижда грозно качество). Нямах претенции за образование, доход, разни такива неща. Ако бях намислила 20 твърди изисквания, не знам кой щеше да се вмести в рамката и ако се намереше такъв уникален принц, как щеше да избере точно мене.

Общи условия

Активация на акаунт