Къде да се запозная със свестен човек?!

• 26 111
  • 791
  •   1
Отговори
# 285
  • Насред хаоса
В любовта няма рецепти , приложими за всички; явно нещата опират и до късмет. Simple Smile
Идея си нямаш колко си прав. Нещата опират до късмет, ако щеш, съдба, в голяма част от случаите. Може да виждаш един човек по един начин или той съзнателно да се показва такъв, за какъвто иска да го приемат, но никой не може да знае след години в каква насока ще се промени този човек. Затова никога не съм разбирала злорадото "ти си си го/я избрал/а, къде бля и къде си тръгнал/а сега". Ще речеш, че всички имат свръхестествени способности, за да знаят какво ще стане след N години, че трябва да понасят и упреци, задето не са могли да ги приложат навреме. Разбира се, от това изключвам съзнателното пренебрегване на ясни и видими признаци и вечната, най-често при жените глупава самозаблуда "аз съм единствената за него и той заради мен ще се промени". Защо изобщо е нужно да променяш някого и защо не се виждат крещящи примери като Благой Георгиев, преди да се блъскат главите в стени, не ми е ясно.
Иначе за намиране на свестен ЗА НЯКОГО (защото всеки разбира нещо различно под "свестен") човек от решаващо значение са две неща - средата и подходът към хората.

# 286
  • София
Според мен най - работещи са излизанията в по - широка компания и от там запознанства със сходни по интереси нови хора.
А, за да ви развеселя мога да споделя случка от последно време с мен. Купих си едно нещо по обява с олх и се срещнах с продавача лично да си го взема и той после, съобщения през нощта, как си?, може ли да се срещнем? Simple Smile Той - много симпатичен, висок, строен около 30 г, аз на 42 с мъж и с три деца. Е много драго ми стана, че ме е харесал, вътрешно се подмладих, но няма никакъв шанс да си изконсумираме взаимната симпатия. Simple Smile

# 287
Каквото са ти мислите - такива са и вибрациите ти. И това привличаш..)
Съответно - работи върху себе си, повиши енерегията си и ще привлечеш съвсем нови "представители" на свестните..)

# 288
  • Агент под прикритие
Сомбра, "ти си избрал такъв човек" не можеш да го приемаш като злорадство. Това е факт! След няколко пъти строшена глава, вътрешното ти усещане трябва да се промени и трябва да започнеш да гледаш на превенцията (под формата на по-малко летене в облаците и повече наблюдение) като на нещо, полезно за твоето здраве. НЕ е нормално за мен да не си вземеш някаква поука. Човек най-напред трябва да си помогне САМ !!!
Изключваш съзнателното пренебрегване на ясни и видими признаци, но това е основата на всички подобни случки !!!

# 289
  • Насред хаоса
Не е нормално да не си вземеш поука да речем, след няколко брака или сериозни връзки. Колко хора сключват пробно бракове, че да видят какво да очакват? Никой не сключва брак с идеята, че ще се развежда. Не е нормално и след като след известно време или дори години в една двойка на единия му хрумне да завърже паралелна връзка или да почне да упражнява някакъв тормоз, за злорадстваш с "къде бля" на този, на чиято глава се е струпало. Да, избрал си го, но не можеш да предвидиш дали и в каква насока ще се промени след време.
Виж, ако някой редовно ме обижда или обичайно се държи като тиранин и аз да си викам "абе то това нищо не е или ще се промени, давай да скачам в дълбокото", вече е друга работа.

# 290
  • Агент под прикритие
Еднинственото, за което мога да се съглася, е че приказки като тези НЕ трябва да се казват, а ти трябва да си ги знаеш вече. Останалото са вероятности.
Но това в никакъв случай не го прави злорадстване. Ако ти го приемаш така, това е друга тема.

# 291
Не мисля, че е трудно да се намери човек, освен ако нямаш хиляда изисквания. Моята скромна препоръка е да си помислиш с какво можеш да направиш компромис и с какво не. Да речем аз търсех смел мъж (за баланс, че съм страхлива), да е добър човек, да не е вулгарен, да не е стиснат (може беден, но не и скръндзав, че ми се вижда грозно качество). Нямах претенции за образование, доход, разни такива неща. Ако бях намислила 20 твърди изисквания, не знам кой щеше да се вмести в рамката и ако се намереше такъв уникален принц, как щеше да избере точно мене.

И аз не мисля.

Затова и сръфах магама, защото големите изисквания водят до самотно живеене (което само по себе си не е лошо).  Хора с много изисквания се застрелват в крака. Всъщност със страшно много неща може да се направи компромис. От друга страна, смятам, че избраният човек може да те изненада с хилидя неща, за които дори не си и помислял.

То и да се вмести някой мъж в твоите 20 изисквания, ще видиш, че ти не съответстваш на неговите 20. Smile

Станиславчен, и на мен ми се е случвало, докато ходех по лични срещи, за да продевам разни неща. Мъжете се пробват навсякъде.

# 292
  • Агент под прикритие
Абсолютно. Няма никакво значение какво си мислиш, какво правиш, какво смяташ за редно и нередно, имаш или нямаш изисквания и ако имаш, реалистични ли са или не. В края на деня, важното е при кого се прибираш вкъщи. А вариантите са само два: при НЯКОГО и при НИКОГО. Който и от двата е, заслугата за това е И твоя!

# 293
  • Насред хаоса
Ами точно на злорадство ми прилича, Phoenix Wright. Като видиш колко често и с какъв тон се среща това дори само тук, във форума, на какво друго да го оприличиш? Демек - виж аз как съм мислил/а и гледал/а, пък ти не си. Доста широко разпространено е, а според мен не би трябвало да е така - и отново казвам, че пренебрегването на сигналите и прекалената самоувереност не попадат в това, за което говоря.

# 294
  • Варна
За съжаление повечето жени се подвеждат от емоции или "интуиция", на база преекспониране. Оценките им са субективни, не обективни. Няколко банални комплимента и са готови с романтичния филм. Естествено са често жертва на ловци. Жалко е, че емоциите надделяват над мисълта и горчивия опит. Има жени, без опит, които са прекалено предпазливи и с предрасъдъци. Това им вреди. Личен извод е, че хора с пороци (и от двата пола)и ужасни характери са обвързани. А "ергени и моми" са хора с ценности и лоялни приятели.Търсят конкретен партньор   Контактите с мъже са лесни. Те са директни, без излишно философстване и проекции в бъдещето. Харесва ми, че живеят за момента. Нямаш гаранция, че м-р Перфектен, ще е такъв изцяло. Привидно неидеален х-ер, но влюбен и отдаден, с желание да ти открадне късче от рая. Освен интелекта и морала(във всички аспекти), за мен е важен действащия, не многословния, рекламиращ илюзии.Често идеалния за същността ни е в кръга приятели, познати.
Stanislavchen, той и ще ти предложи едноактова среща. Подобни съобщения получават още дузина жени .

Последна редакция: вт, 15 окт 2019, 12:27 от Viviana91

# 295
  • Пловдив
И двамата сте прави, когато си говорим за общия случай при хората с неуспяла връзка или брак.
 Аз съм ставал свидетел как жени казват на мъже "Изборът е бил твой и трябва оттам да тръгнеш с изводите и уроците...", както и същите слова от мъже към жени, но тези хора не са влагали в това подигравка и злорадстване, а са желаели съвсем приятелски да се опитат да обяснят, че всичко си има първопричина и макар да няма как да предвидим изцяло бъдещи промени в нечие поведение, все пак преценката с кого да обвържем живота си е изцяло наша и ничия чужда (изключвам групите от общества и религии, в които родителите избират младоженците).
 Съгласен съм със споменатото по-горе, че много жени правят грешката да пренебрегват явни отрицателни поведенчески черти у някой мъж, по когото са хлътнали с очите си, замъглявайки по този начин разума си и/или самоуспокоявайки се, че "ще го моделират по свой вкус" някога в бъдещето...
 А много мъже са на принципа "Аве, я да избера тази с по-големите цици, пък то другото ще се нареди някак си". Да, но не се нарежда... Simple Smile

# 296
  • Агент под прикритие
Ами точно на злорадство ми прилича, Phoenix Wright. Като видиш колко често и с какъв тон се среща това дори само тук, във форума, на какво друго да го оприличиш? Демек - виж аз как съм мислил/а и гледал/а, пък ти не си. Доста широко разпространено е, а според мен не би трябвало да е така - и отново казвам, че пренебрегването на сигналите и прекалената самоувереност не попадат в това, за което говоря.
Както казах, ти го приемаш така, но не е задължително да е. Имам приятел, който във всяка конструктивна критика вижда опити някой да му налага мнението си. Казвал съм същото и на него.

# 297
  • Насред хаоса
Пиронче, даже не е с очите си, а по-скоро с ушите си, както каза Вивиана. Много пренебрегват златното правило "не го слушай какво говори, ами го гледай какво прави". Ако действията противоречат на приказките - ясна работа.
Phoenix Wright, това ми е усещането и го казвам, не смятам, че различното мнение е критика. Моето разбиране е, че такова нещо евентуално може да се каже от близки приятели, роднини, по начина, който е описал Пирончето. Обаче странични хора, както виждаме тук, които не знаят съществени неща и пропускат казаното за другия, да набиват канчета по тоя начин, сякаш те са застраховани от такова нещо, според мен не е правилно.

# 298
  • Агент под прикритие
Аз гледам да НЕ "усещам" нещата и гледам фактите, но ти си знаеш... Контруктивна критика приемам от ВСИЧКИ, стига да е основателна.
Чувствата са лош съветник при вземане на решения.

Пиронче, виж сайта на Статистиката и по-конкретно цифрите за населението по пол и възраст. В диапазона от 18-45, на 10 мъже се падат по горе-долу 8-9 жени. Това също така значи, че на 10 сами мъже има също 8-9 сами жени. Естествено, с изключени екземпляри като Коко Динев. Joy
Всички приказки колко "много" били "застаряващите" ергени са просто спекулации, служещи на не знам кого...
Скрит текст:
Този обрат е изненадващ за мен, понеже докато учех през 90-те години, статистиката за всяка възрастова група отчиташе около 5-10% по-голям дял жени, отколкото мъже. Оттогава или значително са започнали да преобладават бебетата от мъжки пол, или има повишена смъртност при младите жени (или и двете?)...

Аз не се учудвам на някои немного приятни изказвания от страна на жени относно мъжете, нито на мъже за жените, тъй като е нормално всеки да гледа от собствената си камбанарийка и да има коренно различен челен опит с другия пол. Жените имат и добър, и лош опит с мъжете, а мъжете - с жените. Оттам и различните мнения, като в голямата си част и двата пола сме прави в изказванията си; а отсрещният пол понякога не ни разбира, защото не е на наше място.
 Поради тази причина и аз няма как да отричам, когато някоя жена твърди, че е разочарована или отвратена от н- на брой мъже, защото тя най-добре си знае с кого е избирала да си има работа. Сам за себе си може и да не съм съгласен с някакви обобщения на жените за мъжете, защото съдя по мои познати и роднини мъже, но пък и не познавам мъжете, с които тези жени са общували, така че съм склонен да приема и чуждото мнение като меродавно. Истината е някъде по средата. Simple Smile
По-скоро първото, това от статистиката за ражданията по пол.

Нормално е всеки да гледа от камбанарията си, но колкото и гадно да звучи, света НЕ се върти около моите, твоите или тези на филанкишията проблеми. Когато си счупиш няколко пъти главата, е редно да започнеш да гледаш малко по-практично на нещата. Има една приказка It's not about you !!!

На истории на разочаровани мъже или жени съм спрял да вярвам отдавна поради това, че историята я чуваш само от едната страна и вероятността да бъде украсена/преекспонирана/друго е голяма, особено за хора, които не са проумели горното (It's not about you !!!). Не казвам, че ги отричам като нещо, което не се е случило, казвам, че не вярвам да се е случило точно по този начин.

Последна редакция: вт, 15 окт 2019, 12:46 от Phoenix Wright

# 299
  • София
Към авторката -ако искаш нещо супер много ,трябва да се положат усилия в тази насока-например ако това е най-важното-трябва да се правят компромиси с други неща-например запиши се на танци,на курс по някакъв език,на някакъв семинар на който има контакти,излез с някой,с който си си писала по интернет-все пак хората от нета са тези същите хора от спирките,от заведенията ,от работата ни..не ги изключвай като вариант.
 Пример-аз също търся свястно момиче,което да се харесаме,обичаме,да пътуваме насам натам-но ...не ми е чак толкова важно,не полагам усилия в това отношение,защото не бързам и защото кариерата сега е на първо място-За това за кариерата правя всичко-конгреси,апаратура ,реклама,youtube канал,който правя в почивните дни,публикации,сторита,тренировки върху извадени зъби-защото искам до 5 години да съм сред малкия процент зъболекари работещи на световно ниво..
За да стане това...приемам,че не може и това и да търся активно жена(тоест да ходя на танци,на симпозиуми,на игри,на запознанства,на дискотеки),няма как и двете,и затова разчитам на късмета.
   Ти искаш супер много връзка,но не действаш активно и не правиш това което трябва ,за да срещнеш такъв човек,понякога за да получим каквото искаме-трябва да направим жертви и да направим нетипични за нас неща.

Общи условия

Активация на акаунт