Къде да се запозная със свестен човек?!

• 26 108
  • 791
  •   1
Отговори
# 300
Много рано може да се разбере кой какъв е, стига да имаш очи и желание да го видиш. Изобщо не са нужни години, деца и 5 торби сол.
Във всичките ми проблемни връзки, проблемите са се виждали много рано, просто не съм искала да го приема. Изобщо няма смисъл да се залъгвам, че е било обратното.
Така, че да, сами си ги избираме.

По темата... където се движиш, там ще срещнеш хора, навсякъде има и свестни хора и боклуци и отново, когато си отваряш очите и обръщаш внимание на човека, отношението и поведението му, разочарованията могат да бъдат много по-малко.

# 301
  • Насред хаоса
Невинаги може да се разпознае или разбере. В друга тема една потребителка е писала, че много мъже си показват рогата, когато жената вече е в кърпа вързана, разбирай бременна, с бебе. Казвам мъже, защото за това става дума там, и за жена, която май е пренебрегнала сигналите и не е очаквала такова развитие. В други случаи пък мъже се оказват в тоя капан, пак поради същата причина - с дете къде ще бяга.
На мен се случи в една връзка преди години - отначало и първата година всичко нормално, втората изтрещя, сякаш стана друг човек, започна да ми прави забележки защо гледам манекените по магазините, защо вдигам телефона на второто позвъняване, не на първото, какво съм си мислила, че ще стана, като уча и прочие. Поради което и сложих край. И не, нямаше изцепки и неща, за които да се хвана и изобщо да си представя, че нещата ще се променят така.

# 302
  • Агент под прикритие
Без да влагам капка злорадство, и за това ти трябваше година? Последното момиче, с което излизах преди около година, се разкри още на третата среща. Вдигна скандал на сервитьорката заради обърканата и поръчка и след това на мен в колата, когато деликатно и казах, че не беше права да прави такива панаири. Сещаш се предполагам как са се развили нещата оттам нататък...

# 303
Това, че не ти е крещял на първият месец за гледане на манекени, не означава, че не е давал индикации за ревност. Ревнивците пък особено, най-лесно се забелязват. Разбира се, има разлики, но от моят опит - те са най-големите кавалери, цветя, подаръци, внимание, сякаш съм някаква принцеса... Такова поведение винаги ми е било съмнително. Купува ли ме, какво прави? Сякаш после ще съм длъжна да му търпя цирковете, само защото ми е подарил цвете.

# 304
  • Пловдив
Без да влагам капка злорадство, и за това ти трябваше година? Последното момиче, с което излизах преди около година, се разкри още на третата среща. Вдигна скандал на сервитьорката заради обърканата и поръчка и след това на мен в колата, когато деликатно и казах, че не беше права да прави такива панаири. Сещаш се предполагам как са се развили нещата оттам нататък...
Извадил си късмет, че поръчката е била объркана на третата ви среща, а не след година или две. Понякога ето такива случайности в ежедневието се оказват ключови сигнални лампички за хората, които до този момент не са имали явни поводи да намерят нещо смущаващо в поведението или отношението на човека до себе си.

Аз също съм успявал скоро след запознанство да доловя нещо, което не ми е допадало у дадена жена, но в други случаи с цели години всичко е било нормално, чудесно и изведнъж става някаква рязка промяна* и нещата се разпадат.

*не отричам да е имало наченски на промяна, зародила се в предходни дни, седмици или месеци, но ако е така, значи е била доста умело прикривана зад влюбено женски поведение и отдаденост до последния миг.

Това, че не ти е крещял на първият месец за гледане на манекени, не означава, че не е давал индикации за ревност. Ревнивците пък особено, най-лесно се забелязват. Разбира се, има разлики, но от моят опит - те са най-големите кавалери, цветя, подаръци, внимание, сякаш съм някаква принцеса... Такова поведение винаги ми е било съмнително. Купува ли ме, какво прави? Сякаш после ще съм длъжна да му търпя цирковете, само защото ми е подарил цвете.
С риск да бъда смъмрен колко съм неромантичен, но до момента не съм подарявал цвете на жена. И съм безкрайно неревнив, нито съм се налагал над жената до мен. Grinning Но познавам жени, каквито ти описваш - с потрошени нерви заради съмнително големи кавалери. И най-забавно става, когато кажа на моя позната, че не съм подарявал цвете, защото винаги следва една и съща неодобрителна реакция: "Оле, ужас!" Grinning То... , ако цветето беше гаранция за взаимни разбирателство, вярност и грижа до края на дните ни...

Последна редакция: вт, 15 окт 2019, 13:39 от Счупено пиронче

# 305
  • Агент под прикритие
Очевидно, две срещи преди това не видях такива наченки. Чак се замислих, беше почти като правилно изиграни карти по отношение на всичко, за което гледам още от самото начало. Сякаш знаеше какво гледам... Thinking
И да, извадих късмет определено. Simple Smile Не ми се мисли, ако още сега правим такива сцени, какво ще е по-нататък.

EDIT: то и аз да се наредя на опашката да ме мъмрят и мен освен. Laughing Предпочитам да дам тия пари (и още) за вечеря, отколкото за цветя. BlushBowtie

Последна редакция: вт, 15 окт 2019, 13:43 от Phoenix Wright

# 306
  • Насред хаоса
Феникс, има голямо значение кога човекът до теб ще се изтърве и ще си покаже рогата, ако има такива. При теб е станало скоро, в моя случай това стана след доста време, но и не попречи да ми светнат прожекторите, поради което и същият е история. При други става чак след брак или поява на дете. Сега като говоря на децата си по тия въпроси, осъзнавам, че въпреки всичко не бих могла да ги предпазя изцяло от такова нещо, просто защото хората са различни и може да няма индикации или, ако има, да се проявяват не така, както очакваш, за да реагираш.
Елунария, позволи ми да знам какви индикации е давал и какви не, все пак личен опит имам.

# 307
  • Агент под прикритие
Феникс, има голямо значение кога човекът до теб ще се изтърве и ще си покаже рогата, ако има такива. При теб е станало скоро, в моя случай това стана след доста време, но и не попречи да ми светнат прожекторите, поради което и същият е история. При други става чак след брак или поява на дете. Сега като говоря на децата си по тия въпроси, осъзнавам, че въпреки всичко не бих могла да ги предпазя изцяло от такова нещо, просто защото хората са различни и може да няма индикации или, ако има, да се проявяват не така, както очакваш, за да реагираш.
Елунария, позволи ми да знам какви индикации е давал и какви не, все пак личен опит имам.
Единствено брак и деца усложняват нещата. Ако няма такива, значение има, ама чак голямо... Както казах, трябва да се гледа по-практично на нещата. Просто Next-ваш.

# 308
Аз си признавам, че игнорирах червените лампи с надеждата, че при нас всичко ще се промени и ще е различно. Еми, сърбам си горивата попара сега.
По-добре човек да е малко мнителен, отколкото смахнат романтик и идеалист.

# 309
  • Варна
Има ситуации, които успешно тестват и свалят маски. Примерно перфектния кавалер говори пренебрежително за бившите си. Откровенно се гавреше с "влюбените". Отношението към непознати или странични хора също е показателно. Например, обидното отношение към скитник.За мен беше претекст за финал с лекция за хуманност. Други жени обаче, биха си затворили очите, заради перфектното отношение към тях и разкошните екстри.

# 310
  • Агент под прикритие
Има ситуации, които успешно тестват и свалят маски. Примерно перфектния кавалер говори пренебрежително за бившите си. Откровенно се гавреше с "влюбените". Отношението към непознати или странични хора също е показателно. Например, обидното отношение към скитник.За мен беше претекст за финал с лекция за хуманност. Други жени обаче, биха си затворили очите, заради перфектното отношение към тях и разкошните екстри.
Примера за каваРеЛа за жени важи ли? Laughing

# 311
Няма човек на света, който ще ме убеди, че сигнали не е имало, и че изведнъж принца се е превърнал в чудовище. Може да е имало неща, които да не са били толкова притеснителни на момента, но рано или късно се оказва, че точно това са били знаците.

# 312

Въпрос на шанс е по-рано някои неща да излязат на показ, преди да е късно вече. Едно момиче, с което се срещах, на първия месец някъде, една вечер ми изкара акъла. Бях много изморен след работа, нещо ме болеше главата , и бях заспал рано- рано , малко след 9. Тогава още живеех със съквартиранти - тристаен, всеки в отделна стая. Върпосното момиче ми е звъняла около 9 , не и вдигам и решила директно да дойде в нас, съквартирантите са и отворили , влиза ми директно в стаята докато спя и почва нещо да вика как може да не и вдигам. Повече след тая случка не се видяхме .

# 313
  • Варна
Примера за каваРеЛа за жени важи ли? Laughing
Важи естествено. И при богините има грешници или вещици. GrinningGrinning

# 314
  • Агент под прикритие
Важи естествено. И при богините има грешници или вещици. GrinningGrinning
Тъй, тъй... за бившите или добро, или нищо. Или беше за други хора... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт