Къде да се запозная със свестен човек?!

• 26 016
  • 791
  •   1
Отговори
# 600
В такава ситуация бих отишла по анцуг - да видя дали ще го е срам от мен. 😂

Ами то и мен, като жена, ще ме е срам от теб, ако отидем на вечеря в ресторант и се изтърсиш по гуменки. Все пак си има някакви неписани правила за тези неща и бих решила, че на такъв човек му липсва възпитание и някакво усещане за това какво е приемливо и какво не е.

Значи имам късмет с приятелките ми, които не ме преценяват по гуменките! 🤣

На първа/втора среща не сме никакви все още. Обикновено по това време не се демонстрират най-дълбоките части от характера, все още гледаш дали човека изобщо е нормален.

Ти изобщо прочете ли моята реплика в отговор на какво е или просто реши да внесеш напрежение в иначе хумористичния тон от последните страници?

# 601
  • Пловдив
Между другото, на пирончето тихият плач ми напомня на дразнещото мрънкане на Венци от Фермата. Хванал си 20 годишна пикла с големи цици, изживявал се като мутра през 90-те и като му свършили парите тя го отсвирила. А ти какво очакваш, когато си на 40 и си хващаш току-що навършила пълнолетие девойка, с надеждата да имате щастлива и дълготрайна връзка, докато смъртта ви раздели. А след като дойде реалността, се държиш като лишен от всякакво мъжко самочувствие мухльо и ревеш на всички как хората ти били развалили семейството. Не, че е невъзможно да оцелее такава връзка, ама защо не си хвана някоя на твоята възраст, зряла, с не толкова големи цици и тук-там някоя бръчка жена, която вече знае какво иска от живота и на която можеш да се довериш?
Това го пиша, защото някои мъже много обичат да обясняват жените какви били, какво искали и т.н., а те на свой ред се оглеждат все за такива кокони, дето..отдалече си личи ценностната им система.
Това с тихият плач как ме накара да се захиля. Grinning Изпращам ти въздушна прегръдка като поздрав! Simple Smile

Сравняваш, обаче, мекици с касетофон. Едно е някой на 40, изживявал се като мутра, да се завърже с цицореста 20-годишна пикла (по твоите думи), съвсем друго е скромен и беден мъж на 24 години са бъде с хубава жена на 27, като последната сама го е набелязала и избрала измежду всички други кандидати, с оглед на отношението, което е искала към себе си; и тя е направила предложението за среща, защото не е страдала от предразсъдъци, че непременно трябва нея някой да я сваля. Simple Smile Аз не бих допуснал до себе си кифла, неграмотна жена или такава без добре изградена ценностна система, защото такова решение би било под достойнството ми.

Последна редакция: чт, 17 окт 2019, 15:52 от Счупено пиронче

# 602
Значи с всичките тия тестове много се е усложнила работата, откак аз бях сингъл. Thinking То тестове, провокации, лампи, фенери... Sweat

# 603
Скрит текст:
В такава ситуация бих отишла по анцуг - да видя дали ще го е срам от мен. 😂

Ами то и мен, като жена, ще ме е срам от теб, ако отидем на вечеря в ресторант и се изтърсиш по гуменки. Все пак си има някакви неписани правила за тези неща и бих решила, че на такъв човек му липсва възпитание и някакво усещане за това какво е приемливо и какво не е.

Значи имам късмет с приятелките ми, които не ме преценяват по гуменките! 🤣

На първа/втора среща не сме никакви все още. Обикновено по това време не се демонстрират най-дълбоките части от характера, все още гледаш дали човека изобщо е нормален.

Ти изобщо прочете ли моята реплика в отговор на какво е или просто реши да внесеш напрежение в иначе хумористичния тон от последните страници?

Прочетох, да. Докато в останалите примери намирам някакъв резон, с този специално, освен да си провалиш сама срещата, друго едва ли ще стане. Както казах, все пак човека не те познава и съди главно по външният вид. Това, поне за мен, е важно малко или много. Показва някаква грижа и старание.

# 604
  • София
И аз не шофирам btw
София е отвратителна за придвижване с кола и понеже съм си от тук, не страдам от комплекса на голямтоо добрутро. За какво му е на един студент, примерно, обикалящ квадрата от баба яга, фантастико, не знам си кой блок и циганската дискотека, кола?

# 605
Много сме принцески!

# 606
Тя жената на Пирончето може да го е допуснала, защото е видяла някакъв потенциал. Ама нещо да не е успял да го пласира добре с годините, да се е забатачил. То и това е част от акъла, не само да "копаеш" в дадена професия, ми да видиш и къде е зелената трева и къде усилията ти ще бъдат платени. Защото понякога мъж като ми говори колко години и усилия се искат за успех, ми стои малко неориентирано. Защото навсякъде се пласират хора, дето не са задълбавали чак толкова, ама извеждат нещата до работно ниво и действат.

# 607
Ох, натовари ме пак, Счупено пиронче Grinning
За 24/7 правя последно уточнение, защото става банално вече - казах НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ 24/7, а не бачкаща за детето денонощно. Моля те, прави разлика между двете неща, защото както обвиняваш мен, че съм ти сложила думи в устата, така и ти го правиш, изопачавайки моите.

За работата, като "геройство" по време на учене казах точно, че НЕ го приемам за геройство. И не съм писала никъде, че на жените родителите били по-богати от на мъжете, както се опита да обясниш, че съм казала. Тук нещо не се доразбрахме, но така или иначе темата е тъпа, така че няма смисъл да дълбаем Wink

По това изречение за мъжа "да взема отношение по подредбата и чистотата в домакинството", аз нямам абсолютно нищо против, даже обратното. В нашето семейство сме се разбрали така с мъжа ми и си помагаме взаимно, без да си мерим везните. Естествено, стремя се аз да си върша "женската работа", но винаги съм била рамо до рамо с него и когато той има нужда в типично "мъжката работа" - тук разбирай шпакловки, сглобяване на мебели, боядисване, бетони, керемиди и каквото друго ни поднесе животът.
НО аз написах "никой уважаващ себе си мъж няма да хване метлата" по повод на това:
"Основните причини повечето татковци да не го правят, са две:
1. Майките твърдо настояват те да си стоят вкъщи и да отглеждат детето, а мъжът им да работи и да носи пари.
2. Почти всички от майките не печелят достатъчно като татковците"

Ето, че и ти ми вадиш изреченията от контекста. Мисля, че си го написал точно по начина, по който аз съм го разбрала.

Думите ми "жените нямат търпение да завършат гимназия, за да започнат да се провалят в живота" не са цитат от твой пост, а "преразказване" на тези твърдения:

"още от завършване на гимназията* и след това не са направили необходимото да се развият в професията, която са избрали.
б) избрали са професия, която поначало не е доходоносна, само защото са предпочели тя да е възможно по-лека и спокойна, осъзнавайки ниското заплащане."

С това си изказване точно така ми прозвуча. Ако съм го изтълкувала грешно, ок.
Но и като цяло теориите ти за работата и твоята сфера на реализация са ми малко ..не много ок, защото излиза така, че само проектантската дейност е трудна работа и само от там се вадят пари. Има толкова много професии, които са доходоносни и не е задължително години наред да влагаш енергия в едно нещо, че накрая да го окачествиш като "работа, която е отговорна" и т.н. Има толкова жени адвокати, които също носят немалка отговорност за животите на хората. Ако делата им приключат за няколко месеца какво? Избрали са си работа, която е по-лека ли? Не съм съгласна.

За бившата ти, да, признавам, че съм пропуснала някои неща явно, като това, че явно много си бачкал, докато сте били заедно. Но това пък не означава, че си оставил у нея нужното усещане за спокойствие и сигурност, което не винаги е равностойно на пари в чист вид.

# 608
  • София
Ох, това да не е реинкарнация на бгтатко или да е брат му?

# 609
  • Насред хаоса
Като се почне с това тежко за мъжете и леко за жените. Ами да стане някой мъж медсестра, санитар, учител в детска градина, да види колко леки и префинени са женските професии.

# 610
Сомбра, в случая е излишен напън всичко това. Дрън дрън, бла бла е Пирончето. Бг-таткото го пропуснах за една бройка, като се върнах във форума беше към края на списването и малко след това изчезна.

# 611
  • София - Рим и обратно
Бгтатко беше супер скучен чичка, наскоро размножен, досаден и многословен, не обичаше животни.
Абе верно, толкова ли е станало досадно цялото това намиране на свестни? Аз не помня да съм била сингъл от 15 годишна, слава на бога, то си е баси къртовския труд.

# 612
Абе трудно е, ако си с големите претенции. Аз например съм така, все им намирам кусури. Пък и не се бутам много сред хора, защото като цяло ми е скучно, мразя дрънканици тип ден да мине друг да дойде, smalltalk, та ей ти - трудно.

# 613
Между другото, на пирончето тихият плач ми напомня на дразнещото мрънкане на Венци от Фермата. Хванал си 20 годишна пикла с големи цици, изживявал се като мутра през 90-те и като му свършили парите тя го отсвирила. А ти какво очакваш, когато си на 40 и си хващаш току-що навършила пълнолетие девойка, с надеждата да имате щастлива и дълготрайна връзка, докато смъртта ви раздели. А след като дойде реалността, се държиш като лишен от всякакво мъжко самочувствие мухльо и ревеш на всички как хората ти били развалили семейството. Не, че е невъзможно да оцелее такава връзка, ама защо не си хвана някоя на твоята възраст, зряла, с не толкова големи цици и тук-там някоя бръчка жена, която вече знае какво иска от живота и на която можеш да се довериш?
Това го пиша, защото някои мъже много обичат да обясняват жените какви били, какво искали и т.н., а те на свой ред се оглеждат все за такива кокони, дето..отдалече си личи ценностната им система.
Това с тихият плач как ме накара да се захиля. Grinning Изпращам ти въздушна прегръдка като поздрав! Simple Smile

Сравняваш, обаче, мекици с касетофон. Едно е някой на 40, изживявал се като мутра, да се завърже с цицореста 20-годишна пикла (по твоите думи), съвсем друго е скромен и беден мъж на 24 години са бъде с хубава жена на 27, като последната сама го е набелязала и избрала измежду всички други кандидати, с оглед на отношението, че е искала към себе си; и тя е направила предложението за среща, защото не е страдала от предразсъдцъци, че непременно трябва нея някой да я сваля. Simple Smile Аз не бих допуснал до себе си кифла, неграмотна жена или такава без добре изградена ценностна система, защото такова решение би било под достойнството ми.

С всичко съм съгласна, само с едно не - аз Сравнение не правя, казах само, че "ми е напомнило" за това Simple Smile Да, излезна така, че съпоставям двете неща, но не целях това, наистина. Просто оня ме дразни много (ти малко по-малко) и така реших да го спомена и него в разговора. И неговият експириънс е ценен Wink

По повод това колко се е усложнило търсенето на сгодна женица/читав мъж.. и аз се чувствам късметлийка. При мен пък цял живот все свестни младежи е имало, даже по-скоро проблемите ми са били от сорта на това кой от двата свестни да избера Grinning Или съм наистина с пуст късмет или съм прекалено яка, за да привличам отрепки Grinning

# 614
Абе трудно е, ако си с големите претенции. Аз например съм така, все им намирам кусури. Пък и не се бутам много сред хора, защото като цяло ми е скучно, мразя дрънканици тип ден да мине друг да дойде, smalltalk, та ей ти - трудно.

Трудно е естествено , голям процент са несериозни, друг голям са заети , други пък не си техен типаж точно и ето ти.

Общи условия

Активация на акаунт